Görüş Bildir
Haberler
Sadece Evde Çalışarak Karın Kaslarını Geliştirmenin 7 Yolu

Sadece Evde Çalışarak Karın Kaslarını Geliştirmenin 7 Yolu

Cagla Imre
23.03.2015 - 00:44 Son Güncelleme: 25.03.2015 - 21:36

1. Esnemeye başla

1. Esnemeye başla

Spora başlamanın en sağlıklı yolu esnemektir. Yapacağınız esneme hareketleriyle kaslarınız açılır ve herhangi bir hareketi yapma kapasiteniz artar. Harekete, başımızı önce sağa sonra sola yatırarak başlıyoruz ve başımızla daire yaparak devam ediyoruz. 5 tur hareketi tekrarlamanız yeterli olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Egzersiz bantıyla tanışma zamanı

2. Egzersiz bantıyla tanışma zamanı

Egzersiz bantı kaslarınızın kuvvetlenmesine çok yardımcı olacaktır. Egzersiz bantını spor malzemeleri satan mağazalardan edinebilirsiniz. Bantınızı eşit olacak şekilde elinize doladıktan sonra kollarınızı açık bir şekilde başımızın arkasına alarak başlyoruz. Kollarımızı dümdüz olacak şekilde yukarıya kaldırıp indiriyoruz. Hareketi 15 kere tekrarlamanız sırt kaslarınızın açılmasını sağlayacaktır. Egzersiz esnasında karnınızı içeri çekmeyi unutmayın!

3. Kasıklar çalışsın

3. Kasıklar çalışsın

Kasıkları açmak, hareketleri yapmanızı kolaylaştırır. Karını içeri çekerek sağ bacak önde olacak şekilde bağdaş kuruyoruz ve el yardımıyla dizlerimizi yere bastırıyoruz. Aynı hareketi sol bacağı öne alarak tekrarlıyoruz. Kasıklarınızın açıldığını hissedeceksiniz!

4. Hızlanma vakti geldi

4. Hızlanma vakti geldi

Bu hareket sadece karın kaslarınızı değil aynı zamanda bacak kaslarınızı da çalıştıracaktır. Dizlerinizi kırarak üst bacağınızı göğsünüze değdirmeye çalışın. Bir sağ bir sol bacağı hızlıca değiştirerek hareketi 30 kere yapmayın deneyin. Parmak uçlarınızı gergin tutmaya çalışın bacağınızı daha çok kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Karnınızı içeri çekerek yaparsanız egzersizden daha çok verim alırsınız.

5. Simit bölgesine yoğunlaşın

5. Simit bölgesine yoğunlaşın

Vücudunuzun kaldırabileceği ağırlıkta herhangi bir spor mağazasından dambıl edinin. Dambıl yardımıyla kaslarınızın daha çabuk güçlendiğini göreceksiniz. Tek bir dambılı sağ elinize alıp vücudunuzu sağa doğru eğip doğrulun bu hareketin aynısını sol tarafada uygulayın. Her bir tarafa 20şer kere uyguladığınızda farkı göreceksiniz. Tabiiki karınlar içerde!

6. Karnınızı hissedin

6. Karnınızı hissedin

Bu egzersiz sayesinde karınımız çalışırken aynı zamanda kol kaslarımızda çalışacak. Bacağımızı 90 derece kırarak kalça kemiklerinin üstünde oturarak ve karınımıza ağırlığımızı vererek harekete başlıyoruz.Kollarımız yukarıya bacağımızı öne uzunca uzaticak şekilde harekete devam ediyoruz. Hareketi 20 kere yaptığınızda karın kaslarınızı hissetmeye başlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. En zor ama son olarak ;

7. En zor ama son olarak ;

Kollarımızı başımızın arkasına alarak gövdemizi biraz kaldırıyoruz ve bu esnada bacaklarımız 90 derece açıyla kırık bir şekilde yukarıya kaldırıyoruz. Sol bacağımız kırık bir şekilde kalırken sağ bacağımızı öne uzatıyoruz, sağ dirseğimiz sol bacağımıza değdikten sonra bacak ve kol değiştirerek hareketi olabildiğince hızlıca 15 kere yapıyoruz. Ayak parmaklarınızın ucu gergin olursa hareketi daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın