Görüş Bildir
Haberler
Sadece Ankara Havası Soluyanların Beklemekten Ağaca Döndüğü Efsane Buluşma Mekanları

etiket Sadece Ankara Havası Soluyanların Beklemekten Ağaca Döndüğü Efsane Buluşma Mekanları

Eda Aytekin
28.12.2020 - 21:54 Son Güncelleme: 29.12.2020 - 14:16

Cep telefonu yokken daha kolay buluşuyorduk, farkında mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gima'nın önü

1. Gima'nın önü

Kızılay'ın en eski buluşma mekanı desek yalan olmaz. Buradaki en büyük soru her zaman 'Hangi önü?' olurdu çünkü Ziya Gökalp tarafı ile Atatürk Bulvarı tarafı hep karıştırılırdı. Sorunun cevabı ise çok basit: PTT'nin orası

2. Vakko'nun önü

2. Vakko'nun önü
twitter.com

Ankara'nın herhalde gelmiş geçmiş en lüks mağazasıydı bir zamanlar. İçeri hiç girmemiş insanların, kapısının önünde beklediği unutulmaz binaydı. Fakat o da zamana yenik düştü ve artık başka bir yer oldu.

3. YKM'nin önü

3. YKM'nin önü

Ankara'yı bilmeyen insanların bile şak diye bulacağı, şehrin tam göbeğinde bir yer olduğu için tercih edilmiş bir buluşma noktasıydı. YKM'nin önünde onlarca bekleyen insan görür 'Acaba benimki ne zaman gelecek?' diye iç geçirirdiniz.

4. Dost'un önü

4. Dost'un önü

Asla eskimeyen göz bebeğimiz ve kapanmasın diye gözünün içine baktığımız bir cennettir Dost Kitabevi. Burada buluşanların çocukları bile belki yine aynı yerde buluşuyor. Soru şu olurdu her zaman: Eski Dost mu, yeni Dost mu? Cevap yeni Dost olacaktır...

5. Batı Sineması'nın önü

5. Batı Sineması'nın önü

Batı Sineması'nın önünde daha çok sevgililer buluşurdu çünkü aynı pasajın içinde sote diye tabir edebileceğimiz, gözlerden uzak publar vardı. Ahhh mazi kalbimde bir yaradır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karum'un önü

6. Karum'un önü

Kızılay'dan yukarı çıkabilmiş şanslı neslin buluşma mekanı. Karum artık eski şaşaalı günlerini yaşamasa da bir abide gibi her şeye inat orada yine duruyor.

7. Kızılay'daki Mc Donald's

7. Kızılay'daki Mc Donald's

İlk uluslararası hamburgerci şubemizdir burası, bilen bilir. Daha önce Tivoli, Jeton Burger görmüş nesil için pek samimi gelmez ama Kızılay'da kolayca seçilecek bir yer olduğu için tercih edilmiştir.

8. Akün'ün önü

8. Akün'ün önü

Kavaklıdere'nin medarı iftiharlarından biri olan Akün bir zamanlar sinemaydı ve çok da güzeldi. Daha sonra Devlet Tiyatroları'nın Akün Sahnesi olarak hayatına devam etti efsane mekan.

9. Tüp geçitin altı

9. Tüp geçitin altı

Kimse kimseye 'Hangi tüp geçit?' diye sormaz ama içinde hep bir 'Acaba Bakanlıkların ordaki mi?' şüphesi kalırdı. Sakarya Caddesiyle İzmir Caddesini bağlayan bu dev eserin İzmir Caddesi tarafında beklemekten ağaca dönmüş bir sürü insan görebilirdiniz.

10. Beşevler Burger King ve metro çıkışı

10. Beşevler Burger King ve metro çıkışı

Özellikle o tarafta okuyan üniversite öğrencisi bir arkadaşınız varsa ya da o siz olmuşsanız kesinlikle burada buluşmuşluğunuz vardır. Bir tane  hamburgeri yedikten sonra saatlerce oturulabilecek öğrenci dostu bir yerdi kendisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yüksel'deki heykelin önü

11. Yüksel'deki heykelin önü

Gerçek adı 'İnsan Hakları Heykeli' olan yapı, dillerde genellikle 'heykel' olarak geçer. Özellikle aktivistler burada buluşup toplanırlar. Çok uzun bir süre barikatlar ile kapatılan bu unutulmaz yapı bir süredir özgürlüğüne kavuştu neyse ki...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
391
253
37
19
18
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?