Görüş Bildir
Haberler
Şaban Sevinç Kimdir, Aslen Nerelidir? Gazeteci Şaban Sevinç'in Eğitimi Hayatı ve Kariyeri

Şaban Sevinç Kimdir, Aslen Nerelidir? Gazeteci Şaban Sevinç'in Eğitimi Hayatı ve Kariyeri

Gazeteci ve TV Sunucusu Şaban Sevinç, seçim gündemine dair açıklamalarıyla dikkat çeken isimlerden biri oldu. Gazetecilik kariyerine 1987 yılında başlayan Sevinç, 2019 yılından beri Youtube üzerinden yayın yapan Bizim TV kanalında Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmaktadır. Peki, gazetecilik kariyeri boyunca Milliyet, Hürriyet ve Halk TV'de görev alan Şaban Sevinç kimdir? Şaban Sevinç kaç yaşındadır ve nerelidir? 

İşte, Şaban Sevinç'in eğitim hayatı ve gazetecilik kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şaban Sevinç Kimdir?

Şaban Sevinç Kimdir?

Şaban Sevinç, 1 Mayıs 1964 tarihinde Samsun'un Bafra ilçesinde dünyaya geldi. 

Selma Sevinç ile Şaban Sevinç, 1991 yılında dünyaevine girmişlerdir. Şaban Sevinç, evli ve iki çocuk babasıdır. Sevinç çiftinin çocuklarının isimleri Melisa ve Devrim Can'dır.

Şaban Sevinç'in Eğitim Hayatı

Şaban Sevinç'in Eğitim Hayatı

Gazeteci Şaban Sevinç, eğitim hayatına memleketi Samsun'da başlamıştır. 1981 yılında Bafra Lisesi'nden mezun olan Sevinç, üniversite eğitimi için Ankara'ya gitmiştir. 

Sevinç, 1988 yılında Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur.

Şaban Sevinç'in Gazetecilik Kariyeri

Şaban Sevinç, gazetecilik kariyerine 1987 yılında Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda başlamıştır. 1989 yılında Hürriyet Gazetesi'ne geçen Sevinç, 1990 yılında kısa bir dönem askerlik görevini tamamladıktan sonra Hürriyet Gazetesi'nde kariyerine devam etmiştir. 

1992 yılında Hürriyet Gazetesi bünyesinde CHP ve Parlamento Muhabiri olarak kariyerine devam etmiştir. 2005 yılında CHP Meclis Grubu'nun önerisi üzerine TBMM tarafından RTÜK üyesi olarak seçilmiştir. 

2012 yılından Halk TV Genel Müdürlüğü olarak göreve başlayan Sevinç, 2019 yılında görevinden istifa etmiştir. Daha sonra 5 Ağustos 2019 yılında Bizim TV Youtube kanalında Genel Yayın Yönetmeni olarak göreve başlamıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın