Görüş Bildir

Rusya'da Yeni Bir Meteor Vakası

Bir yıl önce Çelyabinsk kenti üzerinde patlayan meteorun ardından, Murmansk kentinde Cumartesi gecesi yeni bir meteor gözlemlendi. Meteor zarar yol açmadan gözden kayboldu.

Çelyabinsk kentinde yaklaşık 1200 kişinin yaralanmasına ve binlerce binanın camlarının parçalanmasına neden olan meteor patlamasından bir yıl sonra, bu sefer Rusya'nın kuzeybatısındaki Murmansk kenti bir meteora tanık oldu. Ancak bu kez patlama olmadı ve meteor sessiz sedasız gözden kayboldu.

Gazeta.ru sitesi, bir sürücünün aracındaki kamera ile gökyüzündeki ilerleyişi saniye saniye görüntülenen meteorun, Kola Yarımadası'ndaki tüm şehirlerde gözlemlendiğini ancak bir patlama sesi duyulmadığını belirtti.

300 bin nüfuslu Murmansk kentinde yaşayan Rus gökbilimci Viktor Troşenkov, ateş topu olarak beliren meteorun gelecek hafta en yoğun günlerini yaşayacak olan Lyrid meteor yağmurunun bir parçası olabileceğini ifade etti.

Çelyabinsk kenti üzerinde geçtiğimiz yıl patlayan 19 metre genişliğindeki meteor, 500 kiloton TNT gücünde bir patlamaya neden olmuştu. Gökbilimciler bu büyüklükte meteorların her 20 yılda bir Dünya'ya uğradığını tahmin ediyor.

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/rusyada...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aljazeera'de yer alan video

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
8
4
3
1
0