Görüş Bildir
Haberler
Rotten Tomatoes'a Göre Son Yarım Asırda Sinemaya Yeniden Uyarlanmış En İyi 25 Film

Rotten Tomatoes'a Göre Son Yarım Asırda Sinemaya Yeniden Uyarlanmış En İyi 25 Film

Gökhan A.
26.05.2017 - 02:40

Rotten Tomatoes; filmler hakkında bilgilerinin, film eleştirmelerinin yorumlarının ve oylama konusunda iki farklı puan sisteminin olduğu bir sinema sitesi. Bu ikili puan sisteminde film eleştirmelerinin oyları ve izleyicilerin oyları ayrı hesaplanıyor. Hal böyle olunca da kaliteli film izlemek isteyen, sinema alanında kendini geliştirmiş kişilerin en çok uğradığı sitelerden biri oluyor. 

Rotten Tomatoes, film eleştirmenlerinin oylarıyla belirlenen Tomatometer puanını baz alarak son 50 yılın en iyi yeniden uyarlama filmlerini listelemiş. İşte o listede ilk sırada yer alan 25 film.

Sıralama Rotten Tomatoes'a göre olup film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

Kaynak: https://www.rottentomatoes.com/guides...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. 12 Maymun (1995) 🍅: 88%

25. 12 Maymun (1995)  🍅: 88%

Twelve Monkeys

Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur. Akıl hastanesi gibi bir ortamda gelecekten geldiğini ve misyonunu anlattığında ise gerçek anlamda akıl hastası etiketi yemesine neden olur.

24. King Kong (2005) 🍅: 84%

24. King Kong (2005) 🍅: 84%

King Kong

Carl Denham, üzerinde çalıştığı filmini tamamlamak için olabileceği en mükemmel yerdedir. Kafatası Adası. Uzun süre aradığı baş rol oyuncusunu henüz bulmuştur. Bu talihsiz rolü üstlenecek olan kişi Ann Darrow’dur. Hiç kimse bu adada karşılaşacakları şeylerden haberdar değildir. Neden bu denli gizemli olduğunu da bilmezler ama kısa süre içinde bunun cevabını bulacaklardır. Bu gizli adada yaşayan bir dev goril vardır ve bu vahşi hayvan ansızın Ann’i ele geçirir. Ona aşkla bağlanır. Carl ve Ann’in yeni aşkı Jack Driscoll, birlikte ormanın derinliklerine girip King Kong’u ve Ann’i bulmak zorundadırlar. Üstelik onları türlü yaratıklar beklemektedir. Carl’ın aklına başka bir plan gelir.

23. Kadın Kokusu (1992) 🍅: 88%

23. Kadın Kokusu (1992) 🍅: 88%

Scent of a Woman

Bir kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi 'bebek bakıcılığı' yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slate’in hafta sonu için çok özel bir planı vardır.

Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci kalite şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45’lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie’yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.

22. Çılgın Cuma (2003) 🍅: 88%

22. Çılgın Cuma (2003) 🍅: 88%

Freaky Friday

Tess Coleman ile ergenlik çağındaki kızı Anna arasındaki gözle görünür kuşak farkı, aralarında ciddi anlaşmazlıklara neden olur. İkisi de birbirlerinin tercihlerini anlamakta fazlasıyla zorlanırlar. Perşembe akşamı bir Çin lokantasında ciddi bir tartışmanın orta yerinde bulurlar kendilerini. Her ikisi de restorandan birer fal kurabiyesi alır ve yemeleri ile birlikte ertesi gün, karşılıklı olarak bedenleri içinde yer değiştirmiş halde bulurlar kendilerini. Yeni kimliklerine uyum sağladıkça birbirlerini daha iyi anlamaya başlarlar. Nihayetinde ancak karşılıklı olarak ortaya koydukları öz saygı ile olayları ve durumları birbirinden ayırabilmeleri gerçek olabilecektir.

21. Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007) 🍅: 86%

21. Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007) 🍅: 86%

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Sweeney Todd İngiltere'de berberlik yaparak yaşamını sürdüren, çok güzel bir eşi olan, hayata umutla bakan bir adamdır. Fakat kasabanın önde gelenlerinden birinin güzel eşinde gözü vardır. Yersiz bir suçlama ile hapse atılır ve ardından sürgüne gönderilir. Hayatı darmadağın olan Sweeney Todd kurtulup geri dönmek ve intikam almak için yemin eder. 

Yıllar sonra geri geldiğinde her şey çok değişmiştir fakat onu hatıralar içerisinde sabırla bekleyen biri vardır, Bayan Lovett...

Şeytan Berber Bayan Lovett'ın da yardımıyla suçluyu bulana kadar acımasız bir cellada dönüşecektir; bu arada kasabayı birbirinden güzel kek ve çörek kokuları kaplarken şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yaralı Yüz (1983) 🍅: 82%

20. Yaralı Yüz (1983) 🍅: 82%

Scarface

Fidel Castro, Küba’da istenmeyen rejim muhaliflerine Amerika’ya göç etme hakkı tanır. Küba’ya göç edecek olan binlerce insanın içerisinde azılı suçlular ve akıl hastaları da vardır. Bu azılı suçluların en bilinenlerinden Tony Montana da yakın arkadaşı Manny Ribera ile Miami’ye göç eder. Montana kendisini ülkenin uyuşturucu babalarından biri olan Frank Lopez’in kanatlarının altında bulur. Montana’nın ise geldiği yerlerden daha yükseklere ulaşmak yönünde oldukça iddialı ve cesur hedefleri vardır.

19. Küçük Korku Dükkanı (1986) 🍅: 90%

19. Küçük Korku Dükkanı (1986) 🍅: 90%

Little Shop of Horrors

Kendi halinde, çelimsiz ve sakar bir genç olan Seymour, bir çiçekçi dükkanında çalışmaktadır. Herkesten gizli bir şekilde bir süredir üzerinde çalıştığı bir sırrı vardır: Seymour, insan etiyle beslenen etobur bir çiçek geliştirmektedir.

Oldukça yalnız bir yaşamı olan Seymour, uzun zamandır bütün vaktini birlikte geçirdiği bu çiçekle arkadaş olur. Fakat çiçeğin beklenilmez bir hızla büyümesi ve büyürken de gittikçe artan bir oranda insan etine ihtiyaç duyması, çiçeğin insanları öldürmesi gibi sonuca neden olur. Bu duruma engel olması gereken Seymour’un yapabileceği tek bir şey vardır: en yakın arkadaşını öldürmek!

18. Namludaki Adalet (1985) 🍅: 92%

18. Namludaki Adalet (1985) 🍅: 92%

Pale Rider

Coy LaHood (Richard Dysart) kendi maden ocağında , bağımsız çalışan maden işçilerini bölgeden uzaklaştırmak için terör saçmaya başlar. Preacher (Eastwood) madencilerin kampına gelerek, onlara yardım eder. Bunun üzerine maden ocağı sahibi yeni adamlar kiralar, fakat bu adamlar en yüksek rakamı ödeyene sadık olacaklardır. LaHood altın öder, fakat Preacher'ın vadettiği paha biçilemezdir: Bağımsızlık

17. Sonsuz Ölüm (1969) 🍅: 89%

17. Sonsuz Ölüm (1969) 🍅: 89%

Butch Cassidy and the Sundance Kid

Butch Cassidy, 1890’lı yıllarda faaliyet gösteren bir soygun çetesinin zeki ve karizmatik lideridir. En yakın arkadaşı, aynı zamanda en yakın iş arkadaşı da olan güçlü kuvvetli Sundance Kid’tir. İkili tüm şehrin korkulu rüyası olmuş başarılı soygunculardır, Butch’ın aklıyla Sundance’in güçlü yapısı birleşince ikilinin ellerinden hiç kimse kurtulamaz. Ancak değişen dünya ve yeni global sistemde artık bu tarz illegal işlere yer yoktur. Zor durumda kalan ikili için yaşadıkları yerden uzaklaşmaları şart olmuştur.

16. 3:10 Treni (2007) 🍅: 89%

16. 3:10 Treni (2007) 🍅: 89%

3:10 to Yuma

Evans, azılı bir katil olan Wade’in yakalanmasının ardından onu 3.10 ‘da Yuma’ya kalkacak olan trene götürmeyi kabul eder. Buna gönüllü olmuştur. Ancak durum farklı şekilde gelişecektir. Evans, bu kanun kaçağı ile birlikte yola çıktığında bir şekilde ona saygı duyacak noktaya varır. Wade’in bir çetesi vardır ve farklı noktalarda sayısız tehlike ile çevrilidir etraf. Söz konusu yolculuk bir tür kader görevine dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sinek (1986) 🍅: 91%

15. Sinek (1986) 🍅: 91%

The Fly

Seth, kendine güvenen, işine bağımlı ve kafayı bozmuş bir bilim insanıdır. Veronica ise bir maddeyi ışınlamak gibi planları, daha da tuhafı icatları, olan bu adamla röportaj yapmak isteyen bir gazetecidir. Veronice, Seth'in deneylerinden ilk sonuç alışına tanık olur. Seth kadının önünde kendisini bir noktadan bir diğerine ışınlamayı başarmıştır. Ancak deney esnasında tüpe giren bir sineğin varlığından kimse haberdar değildir. Seth, kısa bir süre sonra karmaşık başkalaşımının sonucu olarak sinek özellikleri edinmeye başlar. Bu kendi kimliğinden uzaklaşmasına sebep olacaktır.

14. Kanıma Gir (2010) 🍅: 88%

14. Kanıma Gir (2010) 🍅: 88%

Let Me In

John Ajvide Lindqvist'in vampir romanından uyarlanan 'Kanıma Gir'; okulda ezilen, içine kapanık ve yalnız 12 yaşındaki Owen'ın (Kodi Smit-McPhee) komşusu Abby (Chloe Moretz) isimli küçük bir kızla tanıştıktan sonra yaşadıklarını anlatıyor. Bir akşam apartmanın önünde otururken yanına gelen Abby ile kısa sürede dostluk kuran Owen, Abby'nin sakladığı sırrı yavaş yavaş öğrenmeye başlar. 

Önceleri okuldaki arkadaşlarından intikam alması için Owen'a yardım eden Abby, Owen'ın gözünde daha sonra mahallede meydana gelen ölümlerin de sorumlusu olarak görülür. Yaşamaları için babasının da isteğiyle kan bulması gereken Abby'den hem korkan hem de ona karşı ismi konulamaz bir sevgi besleyen Owen için bu kız aslında ne ifade ediyordur?

13. Uykusuz (2002) 🍅: 92%

13. Uykusuz (2002) 🍅: 92%

Insomnia

Genç bir kızın esrarengiz bir şekilde öldürülmesinin ardından küçük Alaska kenti türlü haberlerle çalkalanmaktadır. Bu cinayetin ardında yatan gizemi çözmek için göreve getirilen Will Dormer ve Hap Eckhart isimli iki dedektif, Los Angeles'tan Alaska'ya doğru yolculuğa çıkarlar. Yaptıkları araştırmalar sonrasında bir şüpheliye ulaşan ikili, şüpheli yazar Walter Finch'in peşine düşer. Bu sırada yaşadıkları bir çatışma sonrasında Hap Eckhart ölür ve Finch de izini kaybettirir. Fazlasıyla öfke dolan Dormer yanına yeni bir yardımcı alarak intikam ve adalet peşinde koşmaya başlar.

12. Vampir Nosferatu (1979) 🍅: 94%

12. Vampir Nosferatu (1979) 🍅: 94%

Nosferatu: Phantom der Nacht

19. yüzyılda geçen hikayede Jonathan Harker ve karısı Lucy, Wismar şehrinde sakin bir hayat sürmektedirler. Bir gün Jonathan'ın Transilvanya'ya gitmesi gerekir. Amacı Kont Drakula'nın evini satması için onu ikna etmektir. Yoldayken tuhaf davranışlar sergileyen bir grup çingeneyle karşılaşır. Ona yardım edeceklerini söylediklerinde bu durum Jonathan'a iyice garip gelmeye başlar. Drakula çok fazla direnmeden kontratı imzalar, gözüne Lucy'nin fotoğrafı ilişir. Jonathan tam dönecekken Drakula ona saldırır ve Wismar'a giden gemide bir tabutun içinde seyahat eder. Durumu anlayan Jonathan da bu kez Lucy'i kurtarmak için çabalar.

11. 13 Suikastçi (2010) 🍅: 96%

11. 13 Suikastçi (2010) 🍅: 96%

Jûsan-nin no shikaku

Film, eski Shogun’un oğlu, yeni Shogun’un kardeşi Lord Naritsugu’nun zalim ve kural tanımaz davranışlarına bir son vermek için sadık samuray Shinzaemon ve 11+1 adamının kan dolu epik mücadelesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hairspray (2007) 🍅: 91%

10. Hairspray (2007) 🍅: 91%

Hairspray

Tracy Turnblad, fazla kilolu bir genç kızdır ve Corny Collins adlı şovun da müptelasıdır. Her gün okuldan çıkıp eve gelerek arkadaşı ile birlikte bu şovu izlerler. Bu bir dans yarışmasıdır. Tracy’nin en büyük isteği bu dans yarışmasına katılmaktır ki sonunda bunu başarır. Hayali gerçek olmuştur. Artık Baltimore’da müthiş bir müzik ve eğlence zamanıdır

9. Victor Victoria (1982) 🍅: 96%

9. Victor Victoria (1982) 🍅: 96%

Victor Victoria 

Kadın taklidi yapan bir erkeğin taklidini yapan bir kadın mı? Frapan kabare şarkıcısı Todd, soprano Victoria ile kusursuz bir üçkâğıt için işbirliği yapar: İşten atılan Victoria, Todd’un menajerliğinde erkek kılığına girecek ve kadın taklidi yapan bir şarkıcı olarak iş bulacaktır. Hilelerini geliştirmek için de Todd onun eşcinsel sevgilisiymiş gibi davranacaktır. Sene 1934’tür ve kısa sürede Victoria’nın üstlendiği yeni kişiliği Kont Victor Grazinski, Paris’in gözdesi olur.

8. Çıkış Yok (1987) 🍅: 91%

8. Çıkış Yok (1987) 🍅: 91%

No Way Out

Yarbay Tom Farrel (Costner) Pentagon da savunma bakanı David Brice' ın (Hackman) emrinde çalışmaktadır. Resmi bir yemekte Tom Farrel, Susan Atwell (Young) ile tanışır ve aralarında ilişki başlar. Ne yazık ki Susan savunma bakanı Brice'ın metresidir. Brice metresinin ilişkisinden şüphelenir, aralarındaki tartışmada kaza sonucu Susan ölür. Brice olayı örtbas etmek için Susan'ın gizli sevgilisi tarafından öldürüldüğünü, bu kişininde Pentagon'un içinde olduğu tahmin edilen  'Yuri' kod adlı bir KGB ajanı olduğunu iddia eder.

Olayın araştırılması için Yrb. Tom Farrel görevlendirilir. Yrb. Farrel olayı açığa çıkarmaya çalışırken bir yandan da kendisine karşı hazırlanan komplodan kurtulmak zorundadır.

7. Küçük Prenses (1995) 🍅: 97%

7. Küçük Prenses (1995) 🍅: 97%

A Little Princess

Babasının 1. Dünya Savaşı’nda cepheye gitmesiyle birlikte yatılı okula verilen küçük bir kızın buradaki masalsı hikayesini anlatıyor.

6. Ceset Yiyicilerin İstilası (1978) 🍅: 94%

6. Ceset Yiyicilerin İstilası (1978) 🍅: 94%
media1.fdncms.com

Invasion of the Body Snatchers

Araştırmacı Elizabeth Driscoll, son zamanlarda gökyüzünden yağmakta olan çiçek sporlarından birini alıp incelemek üzerine evine getirir. Kısa bir süre sonra erkek arkadaşı Geoffrey'in bir anda tuhaflaşmasına ve mesafeli tavırlarına tanık olur. Bu değişimin ciddiyetinin boyutlarını keşfetmekte olan kadın iş arkadaşı Matthew Bannel'a gider ve birlikte durumu araştırmaya başlarlar. Ortaya çıkan sonuç ise ürkütücü olur. Gökyüzünden yağan sporlar, uzaydan gelmekte olan bir istilacı bitki türünün örnekleridir. Şehri kurtarmak ise Elizabeth ve arkadaşlarına düşmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 13. Bölgeye Saldırı (1976) 🍅: 97%

5. 13. Bölgeye Saldırı (1976) 🍅: 97%

Assault on Precinct 13

Los Angeles'daki bir polis karakolu tamamen kapanmadan önceki son gecesini geçirmektedir. Los Angeles polisi ise korkunç bir yanlış yapmış ve hiçbir şeye karşı korku duymayan bir korku çetesini düşman edinmiştir. Çete bu korumasız karakola saldırılarda bulunmanın planlarını yapmaya başlamıştır. Saldırı başlar. Sayısız suçlu, birkaç polisin saklandığı karakola baskın yapar. Artık içeridekilerin tek bir isteği vardır: Hayatta kalmak

4. Köstebek (2006) 🍅: 91%

4. Köstebek (2006) 🍅: 91%

The Departed

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardalardır teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır.

3. Casino Royale (2006) 🍅: 95%

3. Casino Royale (2006) 🍅: 95%

Casino Royale

James Bond, 00 olarak ilk misyonuna doğru yola çıkar. Le Chiffre, dünya teröristlerine finans sağlayan adamdır. Montenegro’da bir poker oyununa katılır. Terörist pazarında güvende kalabilmek için parasını geri kazanmak zorundadır. MI6’nın patronu M, Bond’u, Vesper Lynd ile birlikte oyuna göndererek Le Chiffre’nin oyunu kazanmasına engel olmasını ister. Bond, Felix Leiter’den destek alarak ve Vesper’ın da karısı rolünde yanında durmasını sağlayarak kariyerindeki en tehlikeli poker oyununa katılır. Ancak eğer Le Chiffre’e karşı Bond yenilirse, hayatta kalmaları mümkün olabilecek midir meçhul.

2. Ali: Korku Ruhu Kemirir (1974) 🍅: 100%

2. Ali: Korku Ruhu Kemirir (1974) 🍅: 100%

Angst essen Seele auf

Ali, Fas'tan Almanya'ya çalışmak için gelmiş bir işçidir. Her zaman gittiği ve Arap arkadaşlarıyla buluştuğu bir barda, 60 yaşının üzerindeki Emmi isimli bir kadınla tanışır. Emmi, kendisine aşık olur ve bir süre sonra evlenirler. Ancak, bu evlilik göçmenlerin yarattığı tedirginliği yoğunlukla yaşayan Bavyera Almanları üzerinde şok etkisi yaratır. Emmi, çocukları ve çevresi tarafından itilir. İmkansız gibi görünen Emmi ve Ali'nin aşkı, hikaye ilerledikçe yönetmen tarafından sert bir toplum eleştirisine doğru evrilir.

1. İz Peşinde (2010) 🍅: 96%

1. İz Peşinde (2010) 🍅: 96%

True Grit

Tarih 1870'ler, yer İç Savaştan çıkmış Amerika. Babası öldürülmüş ve bunun için adalet arayan 14 yaşındaki Mattie Ross, Kızılderili Toprakları'na izinsiz girmeden önce para için babasını öldürdüğü söylenen korkak Tom Chaney'in peşinden, onu bulmak için ailenin tek üyesi olarak Arkansas/Fort Smith'e gelir. Chaney’i cezalandırmak için ant içen Mattie, ülkenin en acımasız askeri olarak bilinen sarhoş ve sorumsuz Rooster Cogburn'ü, Chaney'i yakalaması için kiralar. Yolda karşılarına çıkan Texas polisi LaBoeuf de Chaney'i yakalayıp Texas'a götürmek istiyordur. Böylece bu üçlü kovalamacanın peşinde bir araya gelir. Her biri dediğim dedik, inatçı, kendi ahlak değerlerinin izini süren bu ilginç ekip, öngörülemez bir hesaplaşmanın peşinde koşarken kendilerini birden bir efsanenin içine düşmüş olarak bulurlar: zalimlik ve kötülük, hayal kırıklığı ve cesaret, azim ve saf aşk.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
13
10
7
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
metinsakinci

icerikte fena halde spoiler var...

Ak Gandalf

Favorilerim; Scent of a Woman, Butch Cassidy and the Sundance Kid ve Scarface.

Mustafa Aydoğan

14# şey değilmi harun kolçak