Görüş Bildir
Haberler
Roma'dan Barcelona'ya İşte Dünyanın En Zengin 20 Kulübü

Roma'dan Barcelona'ya İşte Dünyanın En Zengin 20 Kulübü

Enver K.
19.01.2017 - 12:23

Dünyanın en büyük mali denetim firmalarından Deloitte'nin açıkladığı, Futbol Para Ligi'nin 20. yılının şampiyonu belli oldu. Geçtiğimiz sezonun lideri Real Madrid hem Barcelona'ya hem de Manchester United'a geçildi. 

İşte dünyanın en zengin 20 kulübü;

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/206/genel...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Leicester City

20. Leicester City

Leicester City, rüya gibi bir şampiyonluğa imza atarak en zenginler kulübüne de ilk kez girmeyi başardı. Bu şampiyonluk İngiliz kulübünün gelirlerini, yüzde 23 arttırdı. Claudio Ranieri'nin öğrencilerinin para liginde de adından söz ettirmesinin bir sebebi de artan Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig gelirleri.

19. Inter

19. Inter

Inter Futbol Para Ligi'nde 1996-97 sezonundan beri yer alıyor. Sezon öncesi hazırlık turnuvasından ve sponsorlardan önemli bir gelir elde eden Inter, bir kez daha Avrupa'da olmamasına rağmen bu ligde yer aldı. Ama artan Premier Lig nedeniyle Avrupa'da bir başarı elde edilemezse İtalyan devinin yeni sezonda bu ligde yer alması zor gözüküyor.

18. West Ham

18. West Ham

Slaven Bilic'in öğrencileri geçtiğimiz sezon Premier Lig'i 7. sırada tamamladı ve FA Kupası'nda çeyrek final oynadı. Bu da gelirleri 31.4 milyon euro arttırdı. Forma satışlarından da önemli bir gelir elde eden West Ham artan Premier Lig gelirleri sayesinde dünyanın en zengin 20 kulübü arasına girdi.

17. Zenit

17. Zenit

Rusya'dan Futbol Para Ligi'nde yer almayı başaran tek kulüp olan Zenit, 18. sıradan 17. sıraya yükseldi. Rus devi gelirlerini bir önceki sezona göre 40.4 milyon euro arttırdı. Ama maç (Seyirci ortalaması: 16.813) ve televizyon gelirleri ilk 20 kulübün en gerisinde olan Zenit, üç kez üst üste girdiği zenginler ligine veda etme tehlikesi yaşıyor.

16. Milan

16. Milan

Milan, gelirlerin, 199.1 milyon eurodan 214.7 milyon euroya çıkartarak Para Ligi'ne girmeyi başardı. İtalya Kupası'nda final oynayan Milan, bir sezon daha Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başaramazsa bu lige veda edebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Roma

15. Roma

Şampiyonlar Ligi'nde Son 16 Turu oynayan Roma gelirlerini yüzde 22 arttırarak Para Ligi'nde ilk kez Milan'ı geride bırakmayı başardı. Premier Lig'in ekonomik gücünün artmasına rağmen İtalyan kulüp ilk kez 15. sıraya kadar yükseldi. Yeni stadını açtıktan sonra daha da üst sıralara tırmanabilirler.

14. Schalke

14. Schalke

Gelsenkirchen ekibi tam bir rol model. Şampiyonlar Ligi'nde yer almamalarına rağmen taraftarlarının fantastik destekleriyle Para Ligi'nde yer almayı başardılar. Schalke maçlarını ortalama 61.076 seyirciye oynayarak 51.2 milyon euro gelir elde etti. Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde de yer alabilirlerse daha üst sıralara tırmanabilirler.

13. Atletico Madrid

13. Atletico Madrid

Son üç sezonda ikinci kez Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Atletico Madrid 13. sıradan Para Ligi'ne girmeyi başardı. La Liga'daki TV gelirlerinden Real Madrid ve Barcelona'ya göre küçük bir pay alsa da Diego Simeone'nin öğrencileri yeni statları bittikten sonra ilk 10 içinde yer almaya çok yakın.

12. Tottenham Hotspur

12. Tottenham Hotspur

Tottenham 12. sırada yer aldı ama potansiyelleri de Premier Lig gerlileri gibi giderek artıyor. Premier Lig'de şampiyon olamadılar ama ligi 3. sırada bitirerek tarihi bir başarıya imza attılar ve Avrupa Ligi'nde de Son 16 Turu'nu gördüler. Gelirlerini 147.6 milyon euro arttıran kulüp 2018 yılında açacağı 61 bin kişilik yeni stadı sonrası ilk 10 içerisinde yer alacaktır.

11. Borussia Dortmund

11. Borussia Dortmund

Gelirini sadece yüzde 1 (3.3 milyon euro) arttıran Dortmund, Şampiyonlar Ligi'ne de katılamadığı sezonda toplam 283.9 milyon euro gelir elde etti. Bunda en büyük pay 80.760 seyirci ortalaması yakalamaları oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Juventus

10. Juventus

Maç gelirleri Şampiyonlar Ligi'nde final oynadıkları sezon sonrası büyük bir düşüş yaşasa da Juventus, sponsor gelirleri sayesinde toplam gelirini yüzde 5 arttırmayı başardı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Son 16 Turu'na kalan ve altıncı şampiyonluğuna doğru koşan Juve, yeni yılda da ilk 10 sırada yer alabilir.

9. Liverpool

9. Liverpool

Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde yer almamayı sürdürse de Para Ligi'nde kendisine yer bulmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde finale kadar çıkmaları üst üste üçüncü sezon 9. sırada yer almalarında önemli bir katkı sağladı. Şampiyonlar Ligi bileti almayı da başarıırlarsa artan Premier Lig gelirlerinin de etkisiyle daha üst sıralara tırmanabilirler.

8. Chelsea

8. Chelsea

Premier Lig şampiyonu unvanını koruyamasa da Chelsea, yayın haklarından 191.1 milyon euro elde etmeyi başardı. Ama Şampiyonlar Ligi bileti alamamış olmaları nedeniyle gelecek sezon Liverpool'un gerisine düşebilirler. Ama Stamford Bridge yenilendikten sonra ise ilk 10 sıradaki yerleri daha uzun yıllar garanti olacak gibi gözüküyor.

7. Arsenal

7. Arsenal

Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi olan kulüp, maç gelirlerinde 133.6 milyon euro kazanarak bu alanda sadece Manchester United'ın gerisinde kaldı. Reklam gelirlerini de arttırmayı başarırlarsa ilk beşe girebilirler.

6. Paris Saint-Germain

6. Paris Saint-Germain

Fransız kulüp gelirlerini yüzde 8 (40.1 milyon euro) arttırarak 305.3 milyon euroluk dev reklam geliri ile altıncı sırada yer aldı. Ama Monaco ve Nice'ın çıkışı ile Şampiyonlar Ligi'ne katılması artık garanti gözükmeyen PSG, yeni yılda listede gerileyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Manchester City

5. Manchester City

Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yarı final oynayan Manchester City, Para Ligi'nde de ilk kez ilk 5'e girmeyi başardı. Televizyon yayınlarından toplamda 215.8 milyon euro elde eden Manchester City, Avrupa'daki başarıları sıklaşırsa burada yer almayı hatta daha üst sıralara çıkmayı da başarabilir.

4. Bayern Münih

4. Bayern Münih

Alman devi için harika bir yıl daha geride kaldı. Gelirlerini yüzde 25 arttırdılar. Maç günü gelirleri de 101.8 milyon euroya çıkan Bayern, üst üste üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayarak Futbol Para Ligi'nde bir basamak yükselmeyi başardı. Ama diğer kulüplerin televizyon gelirleri yüzünden Bayern'in kısa vadede daha üst sıralara tırmanması zor gözüküyor.

3. Real Madrid

3. Real Madrid

İspanyol devi 11 yıl Para Ligi'nde şampiyon olduktan sonra bu yıl üçüncü sıraya geriledi. Şampiyonlar Ligi zaferi sayesinde gelirlerini yüzde 7 arttırdılar. Ama 1 milyar doları bulacağı iddia edilen yeni sponsorluk gelirleri ile yeni yıldan itibaren yeniden ilk sırayı elde edecekler gibi.

2. Barcelona

2. Barcelona

Toplam gelirini 59.4 milyon euro arttıran Barcelona ikinci sıradaki yerini korudu. Ragbi'nin Top 14 finaline ev sahipliği yaparak bile 8 milyon euro kazandılar. Maç gelirlerinden de 121 milyon euro kazanan kulüp, artan sponsor gelirleri sonrası yeni yılda zirve için Real Madrid'e rakip olabilir.

1. Manchester United

1. Manchester United

Saha içinde alınan onca başarısız sonuca rağmen 3638 milyon euroluk dev bir sponsorluk geliri elde eden Manchester United maç gelirlerinden de 137.5 milyon euro kazandı. 2003-04 sezonundan sonra İngiliz devi ilk kez ilk sırayı elde etti. Yeni sezonda saha içi başarısı da gelir ve Şampiyonlar Ligi bileti alabilirlerse ilk sıradaki yerlerini koruyabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Fenerbahçe / 26. Galatasaray

25. Fenerbahçe / 26. Galatasaray
25. Fenerbahçe / 26. Galatasaray

Rapora göre, Fenerbahçe, 157,7 milyon euroyla en çok gelir elde eden kulüpler listesine 25'inci sıradan girdi.

Geçen seneyi 21'inci sırada tamamlayan Galatasaray ise 155,9 milyon euroluk geliriyle Fenerbahçe'nin ardından 26'ncı oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
14
6
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
chicharito

adama sorarlar Dursun sen 155milyon para peki sen bunu naptın Dursun Subaşi

Selcuk Alkoc

Arkadaşlar Batman Petrol Sporu göremedim? :D