Görüş Bildir
Haberler
Ziyaret Etmek İçin Hayatınızı Tehlikeye Atmanız Gereken 15 "Yok Artık" Dedirten Mekan

Ziyaret Etmek İçin Hayatınızı Tehlikeye Atmanız Gereken 15 "Yok Artık" Dedirten Mekan

Atılım
08.11.2014 - 18:17 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 12:34

Acaba buralara korkusuzca giden insanlar, yaşam tarzlarını hiç sorguluyorlar mıdır çok merak ediyorum.

Kaynak: http://news.distractify.com/alex-scol...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Huasan Dağı

1. Huasan Dağı

Huashan Dağı, Çin'in aynı anda hem en popüler hem de en tehlikeli tırmanış noktası ve buraya tırmanmak gerçekten büyük cesaret istiyor. Neredeyse tamamen dik merdivenler ile hiç sağlam görünmeyen tahta köprüler sizin için buraya gitmeme nedenlerinden biri olabilir ancak bunlar buraya sürekli gelip tehlikeli tırmanışı yapan turistleri ve bölge insanını durdurmaya yetmiyor.

2. Hussaini Asma Köprüsü

2. Hussaini Asma Köprüsü

Çok zor ayakta duran ve çok fazla kullanılan bu köprü, dünyadaki en tehlikeli köprülerden biri. Pek iyi durumda olmayan ama oldukça sık kullanılan Hussaini Köprüsü Kuzey Pakistan'daki Borit Gölü'nü geçmenin tek yoluydu. 'Yoluydu' çünkü 2011'de daha fazla dayanamayıp yıkıldı ve muhtemelen yeniden inşa edildi (Yeni köprünün fotoğrafta görünenden daha güvenli olduğunu umut ediyoruz).

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Aukland Kulesi

3. Aukland Kulesi

Güney kutbuna gidip buradaki en yüksek yapı olan 328 metrelik kulenin en üstüne çıkıp 'Buradan atlamayı çok isterim' demek gerçekten her yiğidin harcı değil.  Buna rağmen kulenin zirvesinde macera arayan adrenalin  bağımlıları için her gün bungee jumping seansları düzenleniyor. Tamamen güvenli olsa da (Beyoncé ve fotoğraftaki yaşlı teyze atladığına göre güvenli olmalı), ben zeminde kalıp izlemeyi tercih ederim.

4. Trolltunga

4. Trolltunga

Norveç'in en ünlü manzaralarından birine sahip Trolltunga(Trol Dili) adeta vadesini doldurmuş her an yıkılacakmış gibi duruyor. Cidden, burası on binlerce yıl önce kayaları aşındıran buzullar etkisiyle oluşmuş, sizce daha ne kadar vakti kalmış olabilir ki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mont Blanc Cam Kabini

5. Mont Blanc Cam Kabini

Avrupa'nın en yüksek dağının eteklerinde, 4,792 metre yükseklikte ve altında bir sürü sivri ve sarp kayalık bulunan  bir cam kabinde bulunmak ister miydiniz? 'Hayır tabii ki' dediğinizi duyar gibiyim. Ama cam dayanıklıdır derler, değil mi?

6. Devil's Pool, Victoria Şelalesi

6. Devil's Pool, Victoria Şelalesi

Bir fotoğraf için ne kadar risk alırsınız? Çektikten sonra muhtemelen düşüp öleceğiniz bir fotoğraf için Güney Afrika'da 128 metre yüksekliğindeki muazzam şelalenin tepesine kadar tırmanıp kendinizin ve rehberinizin hayatını tehlikeye atmayı göze alabilir misiniz? Evet, bu manzarayı fotoğraflamak birçok kişinin canına mâl olsa da insanlar duracak gibi görünmüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kjeragbolten

7. Kjeragbolten

Yerçekimi bayağı inatçıdır ve Rogaland Norveç'teki 989 metre yükseklikte iki dağın arasına sıkışmış bu ünlü kaya parçasını nihayet yere düşürmeyi başardığında ben çok çok uzaklarda olacağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Villarica Yanardağı

8. Villarica Yanardağı

Aktif yanardağları gerçekten muhteşemler, ama ben helikoptere bağlanmış bir halat ile birinin içine atlamak şöyle dursun, yakınında bile bulunma şansına sahip olmadım. Ancak bu atlama turunu düzenleyen firmanın sitesinde bulunan 'sıkça sorulan sorular' kısmındaki 'Ölüm tehlikesi var mı?' sorusuna verilen 'Evet, ölüm tehlikeniz bulunmakta ancak sigorta yapacağız, sorun yok' cevabı, insanların gerçekten de bu atlama fikrine sıcak baktığını gösteriyor.

9. Yungas Yolu

9. Yungas Yolu

Bolivya'da bulunan bu yol her yıl aşırı dar ve bakımsız yollarda ölen yüzlerce insan nedeniyle 'Ölüm Yolu' olarak anılmakta. 'En Tehlikeli Yol' şeklinde saldığı ün zaten dar ve tehlikeli olan yolda daha fazla trafiğe ve benden daha cesur turistlerin oraya üşüşmesine neden oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Stolen Chimney, Fisher Kuleleri

10. Stolen Chimney, Fisher Kuleleri

Utah, Moab Ulusal Parkı'ndaki muhtemelen dünyanın en tehlikeli bu zirvesi, insanların sırf tırmanabildiği için her yere tırmandığının en bariz örneği.

11. Kutup Dağları Cepheleri

11. Kutup Dağları Cepheleri

Ya da herhangi bir dağ cephesi. Yüzlerce metre yüksekteki cephe ve uçurumlara asma çadır kurup orada kalmak tırmanma bağımlıları ile adrenalin severler arasında yaygınlaşan yeni bir trend. Bir yandan havada uyuyabilmek çok güzel olmalı ancak diğer taraftan  uyandığınızda çadırınızın havada olduğunu unutursanız o gün kötü bir şekilde uyanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Moher Uçurumları

12. Moher Uçurumları

Aslında öyle olmasa da bisiklet yolu olarak kullanılan İrlanda'daki bu korkunç uçurum, The Princess Bride filminde görülen Delilik Uçurumları'nın ta kendisi. Bana sorarsanız delilik uçurumda değil, genişliği bir buçuk metreyi geçmeyen ve sürekli çökmekte olan bu yolda bisiklet sürenlerde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Trift Asma Köprüsü

13. Trift Asma Köprüsü

Yerden 100 metre yükseklikte, 180 metre uzunlukta ve 1,5 metre genişliğindeki Trift Köprüsü, İsviçre Alpleri'nde bulunmakta. Manzarası mükemmel... Aşağı bakmadığınız takdirde!

14. Huayna Picchu

14. Huayna Picchu

Huayna Picchu zirvesinden Macchu Picchu'yu izlemek herkese nasip olmuyor ancak olanlar için de bu zirveye ulaşmak gerçekten tehlikeli olabiliyor. Bakımsız yollar, dik merdivenler ve yükseklik kaynaklı oksijen azığı gibi nedenlerden dolayı rehberler bile bir çoğu geçmiş yıllarda hayatını kaybettiği için dikkatle ilerliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. El Caminito Del Rey

15. El Caminito Del Rey

'Kral Patikası', 1905 yılında inşa edildi ve günümüze kadar neredeyse hiç bakımı yapılmadı. Bu nedenle bir çok tırmanıcı tamamen dağılıp yok olmuş yolları ve zar zor ayakta duran platformları aşmak için oldukça fazla cesarete ihtiyaç duymakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KaraLama

Moher Uçurumlarının bir bucuk metrelik yolunda bisiklet süren adamların kafalarına kask takması da çok ironik olmuş

Yalın Koç

canım bak orası dağın tepesi rüzgarlardan dolayı yukarıdan ufak tefek taşlar düşebiliyor

Mehmet Cem Çıplak

yazıyı hazırlayan arkadaş memur galiba. yine de eline sağlık. sen yanaşma anacım böyle şeylere.

1Sosyolog

Fotoğraflara bakarken tekrar öğrendiğim bir şey varsa o da yatağımı ne kadar sevdiğim :)