Görüş Bildir
Haberler
'Rakılı Fotoğraf' Nedeniyle İşinden Olan Çalışanın Avukatı Konuştu: 'Tehdit Ediliyorlar'

etiket 'Rakılı Fotoğraf' Nedeniyle İşinden Olan Çalışanın Avukatı Konuştu: 'Tehdit Ediliyorlar'

Rakı masasından paylaşılan fotoğraf ifade özgürlüğü tartışmalarına neden olurken o fotoğrafta yer aldığı için işinden olan çalışanın avukatı, müvekkilinin tehditler aldığını ve koruma talebinde bulunacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Gecesi kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Pegasus çalışanları hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlatmıştı.

👇

"Koruma talebinde bulunacağız"

"Koruma talebinde bulunacağız"

Avukat Donat, “Müvekkilimin ve diğer Pegasus çalışanlarının doğal koşullarda normal bir hukuk devletinde ifadesi alınır ve serbest bırakılır” dedi. Donat ardından, Pegasus çalışanı 8 kişinin sosyal medyada toplumun bir kesimi tarafından ciddi tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını açıkladı.

Donat, konuyla ilgili valilikten koruma talebinde bulunacaklarını aktararak 'Bu tehdit ve hakarette bulunan kişileri de tek tek saptıyoruz. Onlarla ilgili de şikâyette bulunacağız” ifadelerine yer verdi. 

Müvekkilinin şahsi sosyal medya hesabının kilitli ve dışarıya kapalı olduğunu belirten Donat, “Asıl burada bir suça maruz bırakılan, suç fiilinin isnat edileceği kişiler varsa onlar bu paylaşımları dışarıya sızdıranlardır” diye konuştu.

Gibi dizisindeki, ‘Gerçeklerin bir kıymeti yok ki. Genel kanı neyse onu yaşıyoruz’ repliğini anımsatan Donat, “Şu an Türkiye’nin geldiği noktada oraya evrilmiş durumda. Dini duygular bu kadar kolay aşağılanacak bir şey değil” dedi.

'Dini dogmalar sahiplerini bağlar'

Donat açıklamasının devamında şunları belirtti:

'Türkiye Cumhuriyeti’nin bir laik devlet olması sebebiyle ramazan diye bir tabir bizde açıkçası olmadı, bu toplumun bir kesimini ilgilendiren başka bir takvime göre icra edilen bir ay. Bizi yaşam tarzımızı alakadar edecek, bununla ilgili baskı görmemize sebep olacak bir şey değil. Ama genel kanı neyse onu yaşıyoruz. Vay efendim Kadir Gecesi nasıl içersiniz? Bununla ilgili nasıl paylaşım yaparsınız, hatta paylaşım yaptınız nasıl dalga geçersiniz? Yani dini dogmalar sahiplerini bağlar. Yani inanmayanlar için bu herhangi bir yaptırıma dini olarak sebep gösterilemez. Ayrıca böyle bir suç varsa şayet bu bize göre suç değildir. Çünkü bu ülkede ifade hürriyeti diye bir şey söz konusudur. Bu ülkenin Anayasası'nın ilk üç maddesinin gerçekliği ortadadır. Anayasa’nın 24. maddesine göre din ve vicdan hürriyeti sadece dindarları değil, inanmayanları veya inansa bile buna göre yaşamayanları korur.'

Donat, yandaş medya tarafından hedef gösterilen müvekkilinin yurttaşlar tarafından tehdit edildiği ve asıl mağdurun müvekkilinin olduğunu söyledi.

"İstifa et" telefonu

"İstifa et" telefonu

Pegasus yetkililerinin müvekkilini arayarak, “Ya istifa et, ya biz seni işten çıkartacağız” dediğini aktaran Donat, “Biz de tercihimizi onların işten çıkarması yönünde kullandık. O sebeple işten çıkardılar. 8 yıllık bir kabin memuru, büyük ihtimalle yakın bir tarihte kabin amiri olacaktı” ifadelerine yer verdi. 

Donat, açıklamasının devamında şunları belirtti: 'Bir kimsenin özel hayatında suçsa da bu yüz kızartıcı bir suç değil, hırsızlık değil. İş hayatına yansıması, iş hayatına yansımasından dolayı mütevellit aynı zamanda sosyal yaşamına, hayatını etkilemesi şu an tehdit ve şantajlarla inanılmaz bir şekilde hakaretlerden korkmuş bir vaziyette.'

'Kimse kendisini kolluk ve yargı yerine koyamaz'

Avukat Donat, “Şimdi toplumda kimse kendisini kolluk yerine, kimse kendisini yargı yerine koymaması gerekir. Ama maalesef bize şu an baskın olan bir de baskın olmaktan yana yakın zamanda da pohpohlanan endişeli tırnak içinde muhafazakârlarımız var biliyorsunuz. O sebeple geldiğimiz nokta bu. Bununla mücadele edeceğiz. Umarım sivil toplumda arkamızda olur. Açıkçası siyasetten herhangi bir destek beklemiyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
131
96
49
22
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hemdem

Yap yapacağını neden Kadir Gecesini karıştırıyorsun ki ? Amaç ne ? Bunun ifade özgürlüğü ile bir alakası yok. Evet laik bir ülkeyiz. Kimse kimsenin dinine s... Devamını Gör

Nurdan N. Katipoglu

Tamam da kendi çevresine paylaşım yapmış yapan kişi, topluma ne oluyor? Sonucunun nereye gideceğini düşününce de buraya gitmemesi gerektiği kanaatine varıyo... Devamını Gör

Liberal Adam

Sen nasıl ifade özgürlüğünü kullanıp böyle bir paylaşım yaptıysan insanlarda kendi ifade özgürlüğü hakkını kullanıp seni eleştirmiş ve kamu oyu oluşturarak ç... Devamını Gör

sezen

bu saygiyi bayagi asmis tehdit ne demek? max liberal deyip susuyorum hastasiniz

Z. Kaan Budak

Bu toplumdaki her kesim niye aşırı anlam veremiyorum. İnançlısı ayrı manyak inançsızı başka manyak.

Liberal Adam

Saygı yok. Özgürlüğü ve laikliği düşündükleri organ yerine organ ile anlıyorlar. Pegasus'un sahibi belki de muhafazakar birisiydi ve bu paylaşımı yüzünden iş... Devamını Gör