Görüş Bildir
Haberler
Putin Türkiye'ye Yönelik Yaptırım Kararını İmzaladı

Putin Türkiye'ye Yönelik Yaptırım Kararını İmzaladı

ATKN
28.12.2015 - 13:12 Son Güncelleme: 28.12.2015 - 13:40

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik yaptırımların belirli alanda faaliyet gösteren Türk vatandaşlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesini de içeren kararnameyi imzaladı. Putin ayrıca, Türkiye ile imzalanan ve yaptırım kapsamına dahil edilmeyecek anlaşmaların listesinin hazırlanması için ilgili kurumlara talimat verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye özel ekonomik önlemlerin uygulanmasını içeren 28 Kasım 2015 tarihli kararnamede değişiklikler öngören kararnameyi imzaladı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, kararname ile 'Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı alanına giren kurumlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve/veya Türkiye Cumhuriyeti yargı alanındaki kurumlar tarafından kontrol edilen kurumların, Rusya Federasyonu toprakların belirli alanlarda faaliyette bulunmalarına yasak ya da kısıtlama getirildi.'

'Yaptırım dışında kalacak anlaşmaları belirleyin' talimatı

'Yaptırım dışında kalacak anlaşmaları belirleyin' talimatı

Öte yandan, kararnamenin kapsamında giren talimatta, Putin, yaptırımların genişletilmesinin yanı sıra yaptırım dışında kalacak anlaşmaların listesinin hazırlanmasını da istedi. Türkiye Cumhuriyeti mevzuatları altındaki kuruluşlarla imzalanan ürün sevkiyatını öngören, Türk vatandaşları tarafından kontrol edilen kuruluşlarla imzalanan ve özel önlemlerin uygulanmayacağı anlaşmaların listesinin hazırlanması yönünde talimat verdi.

Anlaşma, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından imzalanmasının ardından bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
11
6
1
1
1
0