Görüş Bildir
Haberler
Putin, AKP'nin Seçim Başarısından Dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Tebrik Etti

Putin, AKP'nin Seçim Başarısından Dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Tebrik Etti

ATKN
08.06.2015 - 15:34 Son Güncelleme: 08.06.2015 - 17:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti. Ayrıca iki lider enerji alanındaki ortak projeleri de ele aldı.

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada, 'Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdoğan’ı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 7 Haziran’daki genel seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti. Ayrıca liderler ikili işbirliğinin gündem konularını, enerji alanındaki ortak projelerin hayata geçirilmesindeki sorunları ele aldılar' denildi.

İki ülke lideri 2015’in son çeyreğinde Kazan’da altıncısı düzenlenecek Rusya ve Türkiye’nin Üst Düzey İşbirliği Konseyi’ni görüştü. Ayrıca özel görüşmelerin devam edilmesi gerektiğine de dikkat çekildi.

Kremlin'in resmi sitesinde yer alan açıklamada, Putin'in Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiği bilgisi yer aldı.

Putin'in tebriğine CHP ve MHP'den tepki geldi

Putin'in tebriğine CHP ve MHP'den tepki geldi

Gürsel Tekin: Putin bile anladı

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre CHP Genel Sekreteri Gürsel, 'Putin bile farkında ki Sayın Erdoğan kendini Cumhurbaşkanı olarak değil, AKP Genel Başkanı olarak görüyor' dedi.

Tekin şöyle konuştu;

'Cumhurbaşkanı'nın makamına rağmen tarafsız olmadığını sadece bizler iddia etmiyoruz. Herkes farkında. Yoksa Putin nereyi arayacağını bilmez mi? Sayın Erdoğan'ın arkadaşı bile anladı ki, Sayın Erdoğan kendini Cumhurbaşkanı olarak değil, AKP genel Başkanı olarak görüyor. AKP'nin aldığı seçim sonuçları için Cumhurbaşkanı'nı arayıp kutluyor'

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da seslenen Gürsel Tekin, 'Sayın Davutoğlu ısrarla benimle muhatap olun diyordu. Putin bile seninle muhattap değil sayın Davutoğlu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oktay Vural: Biri Putin'e hatırlatsın...

MHP Milletvekili Oktay Vural, Putin'in Erdoğan'ı arayarak seçim sonuçlarından dolayı tebrik etmesini, 'Tam bir gaflettir. Birisi Türkiye'nin başkanlık sistemiyle değil; parlamenter sistemle yönetildiğini Putin'e hatırlatsın. Ayrıca tebrik etmek yerine, geçmiş olsun demesi gerekirdi' dedi.

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Putin, tebrik ederek kinaye mi yaptı, bilmiyorum. Ama onu araması çok talihsiz, Türkiye parlamenter demokrasi ile yönetilen bir ülke. Türkiye'de Putin sistemi yoktur. Bu ikisi birbirlerine çok benziyorlar herhalde. Diplomatik olarak bir gaftır. Parlamenter demokrasi açısından TBMM'yi yok saymaktır. Özür dilemesi gerekir. Ya da Putin, espri yapmıştır. Tebrik etmek yerine geçmiş olsun, demesi gerekirdi. Kaldı ki, Türkiye'nin sisteminden dolayı enerji konularının muhatabı Cumhurbaşkanı değil; hükümettir, başbakandır.  Birileri Putin'e bunu anlatmalıdır.'

DHA ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0