Görüş Bildir
Haberler
Putin'in Türkiye Ziyareti En Üst Seviyeye Çıkartıldı

Putin'in Türkiye Ziyareti En Üst Seviyeye Çıkartıldı

Caner
28.11.2014 - 22:23
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kremlin Danışmanı Uşakov, Putin'in Türkiye ziyaretini diplomatik olarak en üst seviye olan 'devlet ziyareti' seviyesinde gerçekleştireceğini bildirdi.

MOSKOVA

Kremlin Danışmanı Yuriy Uşakov, 1 Aralık'ta Türkiye'ye gelecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde 'iki ülke ilişkilerinin yanı sıra, doğalgaz ve Suriye' gibi konuları değerlendireceğini söyledi.

Rus basınına açıklama yapan Uşakov, Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına katılmak üzere hafta başında Türkiye'ye gelecek Putin'in, yoğun temaslarda bulunacağını belirtti.

Uşakov, 'Putin-Erdoğan görüşmesinde uluslararası güncel konular, Ortadoğu'daki durum, Suriye ve Irak'taki gelişmelere değinilecek. Dar kapsamlı görüşmede Suriye krizinin en önemli konulardan biri olması bekleniyor' dedi.

Yuriy Uşakov'a göre Erdoğan-Putin görüşmesinde, doğalgaz, ticaret, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, askeri teknik alandaki işbirliği gibi konular ele alınacak. Ayrıca ÜDİK kapsamında, farklı alanları kapsayan 10 kadar sözleşmeye imza atılacak.

Putin'in Türkiye ziyareti en üst seviyeye çıkartıldı

Kremlin Danışmanı Uşakov, Putin'in Türkiye ziyaretini diplomatik olarak en üst seviye olan 'devlet ziyareti' seviyesinde gerçekleştireceğini söyledi. Putin'in Türkiye'de yoğun bir programı olacağını kaydeden Uşakov, Rus liderin Anıtkabir'i ziyaret edeceğini belirtti.

Uşakov, ÜDİK zirvesi sonunda 2016 yılının Türkiye ve Rusya'da karşılıklı turizm yılı ilan edileceği bilgisini aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ÜDİK zirvesine katılmak üzere 1 Aralık'ta geniş bir heyetle Ankara'ya gelecek.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/4278...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0