Görüş Bildir
Haberler
Prens Selman Bugün Ankara'ya Geliyor: Muhalefetten 'Katil' Tepkisi

Prens Selman Bugün Ankara'ya Geliyor: Muhalefetten 'Katil' Tepkisi

ismail kahraman
22.06.2022 - 09:30 Son Güncelleme: 22.06.2022 - 12:52

Türkiye ile Suudi Arabistan, diplomatik olarak uzun süredir çok gergin bir dönemden geçiyordu. Özellikle gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda vahşice katledilmesi sonrasında iki ülkenin ilişkileri kopma noktasına gelmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllar sonra Suudi Arabistan’ı ziyaret etti ve ilişkiler düzelme yoluna girdi. Suudi Prens Selman ise bugün Ankara’da resmi tören ile karşılanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cemal Kaşıkçı suikastı!

Cemal Kaşıkçı suikastı!

Prens Selman’a yaptığı eleştiriler ile hedef haline gelen gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 yılında Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğuna giriş yaptı. Cemal Kaşıkçı’yı dışarıda eşi Hatice Cengiz bekliyordu.

Ancak Cemal Kaşıkçı, konsolosluk içinde Suudi Arabistan’dan gelen 15 kişilik bir tim tarafından katledildi. Cesedi, parçalanarak konsolosluk dışarısına çıkarıldı.

İlgili içerik

Cumhurbaşkanı Erdoğan cinayetin peşine düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan cinayetin peşine düştü!

Yaşanan cinayet sonrasında başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP’li siyasiler cinayetin peşine düştü. Katliamın dünyaya duyurulması için protestolar düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı için ‘şehit’ ifadesini bile kullandı, konsolosluğun karşısında bulunan sokakta Cemal Kaşıkçı anıtı yapıldı.

Yaşananlar sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, toplam 26 kişiye dava açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamaları şöyleydi;

Rüzgar birden değişti!

Rüzgar birden değişti!

Ancak davanın görülmeye başlanmasıyla savcılık, dava dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme savcılığın bu isteği sonrasında kararın Adalet Bakanlığı’na sorulması için yazı yazdı ve bakanlık hiç bekletmeden dosyayı Suudi Arabistan’a devretti.

İlgili içerik

Mahkeme başkanına sürgün!

Mahkeme başkanına sürgün!

Davanın görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir, karara muhalefet şerhi koydu ve bu karar maalesef kariyerinin sonu oldu.

Hakim Nimet Demir, geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile İstanbul’dan Kahramanmaraş’a sürüldü.

Hakim Nimet Demir, ‘sürgün’ sonrasında istifa edilebileceğini açıklamıştı.

İlgili içerik

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan’dan yıllar sonra ziyaret

Erdoğan’dan yıllar sonra ziyaret

Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ile normalleşmeye başladı.

Suudi Prens Selman ise, bugün iade-i ziyaret için Ankara’da olacak.

Muhalefetten ziyarete tepki

Muhalefetten ziyarete tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Suudi Prens'in ziyaretine tepki gösterdi. Özel şunları söyledi: “Onurlu dış politikamız, kişisel çıkarlara alet ediliyor. Mısır ve Suriye başta olmak üzere ihtiras ve kişisel çıkarlarla, ikili ilişkiler bozuldu. Türkiye'yi ağır ekonomik krize sokanlar, Selman'a bir kez daha sarılıyor. Ölüm emrini veren Selman, her katil gibi olay yerine geri dönüyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ni 15 Temmuz'un faili ilan edenler, şimdi bu ülkeyle swap peşinde koşuyor. Bu kaçıncı geri vites?”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
21
8
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Remzi CANBULAT

Para lazım paraaaa… Araplardan biri her gelmesinde ormanlardan biri yakılıyor. Rest çektiğimiz devletlerden şimdi özür dileyecek duruma düştük neredeyse. Şak... Devamını Gör

ÜmitYlmz

Ziyaret sonrası Araptan açıklama, onlar bizi davet etti biz görüşmek istemedik onların bize ihtiyacı var

HASEKOME

Doğru karar, hatanın neresinden dönersen kardır. Devlet duyguyla yönetilmez, devletin çıkarı her şeyden üstündür. Umarım Suriye ile de aynı adımlar acilen at... Devamını Gör

Mr Logical

Doğru diyorsun. Büyük devlet olmak bunu gerektirir tabii. Amerika gibi kendine yanlış yapanı ya da çıkarlarına ters işler yapanı yargılayıp, ülkesine giriş y... Devamını Gör