Görüş Bildir
Haberler
Portakal Yağı Nedir? Portakal Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları

Portakal Yağı Nedir? Portakal Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
03.03.2022 - 10:47

Günümüzde birçok kişi tarafından meyvelerden elde edilen yağlar kullanılır. Bu bitkisel yağlardan en önemlilerinden biri portakal yağıdır. Sindirim sistemi hastalıkları, cilt problemleri gibi pek çok durumlarda alternatif tedavi olarak kullanılır. Portakal yağı sadece deri üzerine uygulanmaz. Aynı zamanda tüketilebilen de bir yağdır. Her iki kullanımda insan sağlığı üzerinde birçok yararı bulunur. Ancak her yağ gibi portakal yağı da kişilerde bazı yan etkilere sebep olabilir. Bu nedenle dikkatli tüketilmesi gerekilir. Peki portakal yağı nedir? İşte portakal yağının faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her bitkisel yağ gibi portakal yağının içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunur. Portakal yağı, C vitamini yönünden oldukça zengindir. Aynı zamanda B, A ve E vitaminleri de yüksek miktarda yer alır. Potasyum, demir, çinko, magnezyum gibi mineralleri de içinde barındırır. Düzenli bir şekilde kullanılan portakal yağı, birçok rahatsızlığın giderilmesini sağlar. Vücudun ihtiyaç duyulan bölgelerine masaj yapılarak kullanılması önerilir. Aynı zamanda her gün 1 bardak içme suyunun içine koyulan portakal yağı, birçok sistemin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Portakal yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Portakal Yağı Nedir?

Portakal Yağı Nedir?

Esansiyel yağlardan biri olan portakal yağı, soğuk presleme yöntemi ile portakalın kabuğundaki hücrelerden elde edilir. Portakal yağı çıkarıldıktan sonra, 6 ay boyunca bozulmadan kullanılabilir. Tadı hem acı hem de tatlı olan portakal yağları bulunur. Kozmetik ve tıbbi alanlarda sıklıkla kullanılan yağların başında gelir.

Portakal Yağının Faydaları ve Zararları

Portakal Yağının Faydaları ve Zararları

Portakal yağı, meyvesi gibi oldukça şifalı bir bitkisel üründür. Vücudun birçok bölümüne faydası bulunur. Özellikle sindirim sistemi ile ilgili sorunları gidermede oldukça etkilidir. Kabızlık, hazımsızlık gibi problemlerde portakal yağı kullanılabilir. Birçok nedenden kaynaklanan kas spazmlarına da iyi geldiği bilinir. Kasılan kasların olduğu bölgeye portakal yağı ile masaj yapılarak doğal bir şekilde tedavi edilebilir. 

Portakal yağı, kan dolaşımlarını uyardığından dolayı iç ve dış iltihaplanmalar üzerinde önemli rol oynar. Bu sayede doku şişmelerinin önüne geçer. Doğal antiseptiklerden biri olan portakal yağı, vücutta oluşan mikropların ya da bakterilerin başka bölgelere yayılmasını engeller. Özellikle stresten kaynaklı, vücudun birçok bölgesinde toksin birikebilir. Portakal yağı, toksinlerin idrar ile dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca selülitleri azaltmada oldukça etkilidir. Kolajen üretimine katkı sağlayan yağlardan biridir. Cildi besleyerek kırışıkları azaltır. Aynı zamanda sivilce sorunları yaşayan kişiler tarafından kullanılır. Portakal yağı, sadece cilde yararları ile bilinmez. Saç derisine ya da uçlarına uygulanan portakal yağı, saçın nemlenmesini ve güçlenmesini sağlar. 

Portakal yağı, doğal bir yağ olduğu için herhangi bir ciddi duruma neden olmaz. Ancak fazla tüketildiği takdirde ishal, kusma gibi sindirim sisteminde bazı problemlere sebep olabilir. Alerjik hassas ciltli kişilerinde dikkatli kullanması gerekir. Portakal yağı sürüldükten sonra kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
89
72
58
53
51
50
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın