Görüş Bildir
Haberler
Polemik Sürüyor: İnce'nin 'Rakibim Prompter' Sözüne Erdoğan'dan 'Dersini Veririm' Yanıtı

etiket Polemik Sürüyor: İnce'nin 'Rakibim Prompter' Sözüne Erdoğan'dan 'Dersini Veririm' Yanıtı

Emre Ordu
05.06.2018 - 18:31 Son Güncelleme: 06.06.2018 - 08:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü Diyarbakır'da katıldığı iftar programındaki konuşması sırasında yaşadığı öne sürülen 'prompter arızası' siyasetin gündeminde. Muharrem İnce bugünkü mitinginde 'rakibim prompter' derken, Erdoğan ise arıza nedeniyle duraksadığı iddiasını yalanladı. Erdoğan, namaz kılmak için hocanın dışarı çıktığını ve yerine dönerken korumaların önünü kesmesi üzerine müdahale ettiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü Diyarbakır'da konuşurken bir anda duraksamıştı

Bir süre sessiz kalan Erdoğan daha sonra sinirli bir şekilde korumasını yanına çağırarak bir şeyler söylemişti. Erdoğan'ın prompterda meydana gelen bir arıza üzerine duraksadığı iddia edilmişti.

"İki dakikalığına dünya güzelleşti"

"İki dakikalığına dünya güzelleşti"

Dün seçim çalışmaları kapsamında Van'da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, mitingde prompter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. 

Erdoğan'ın prompter olmadan konuşamadığını söyleyen Buldan, 'Cumhurbaşkanının söyledikleri kendisi için normal çünkü cama bakarak konuşuyor, cam durduğu zaman kendisi de duruyor söyleyecek bir şey bulamıyor. Dün de Diyarbakır’da cam durdu, Erdoğan durdu. İki dakikalığına dünya öyle güzel oldu ki, keşke hep cam dursaydı. Az kaldı, 20 gün daha sabredeceğiz' dedi.

"Kürt sorununu camdan değil candan okuyanlar çözer"

"Kürt sorununu camdan değil candan okuyanlar çözer"

Dün Pervin Buldan gibi Van'da miting düzenleyen bir diğer isim cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ydi. İnce de mitinginde prompter üzerinden Erdoğan'ı eleştirdi.

Prompter, bugün Ankara Sincan'da konuşan İnce'nin yine gündemindeydi.  'Rakibim prompter' diyerek Erdoğan'ı ti'ye alan İnce, şöyle konuştu: 

'24 Haziran’da yapacağımız seçimin son Ankara mitinginin provalarını yapıyoruz. 1 milyon kişi toplamalıyız. Rakibim çok güçlü. Benim rakibim kim biliyor musunuz? Rakibim prompter, prompter. Millet de sanıyor ki Türkiye’nin en büyük hatibi, ama camdan okuyor camdan. Diyarbakır’da Kürt sorununu çözmek için candan konuşan biri lazım camdan konuşan değil. Promptera bağlı siyaset yapanın bir gün fişini çekerler.'

"İlim ehline gösterdiğim saygıdan durdum"

"İlim ehline gösterdiğim saygıdan durdum"

Bugün Sakarya'da vatandaşlarla buluşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ise prompter arızası yaşadığı iddialarını yalanladı. Erdoğan hakkındaki iddialar için şöyle dedi: 

'Geçen gün öyle diyor. Prompteri unutmuşum. Ben prompteri unutmadım, dersini veririm sana. Ben kanaat önderleriyle yaptığımız iftarda, yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Ben konuşmamı yaparken dönüyordu, korumalar önünü kestiler, tekrar sandalyesine göndermediler. Bu beni rahatsız etti. Koruma müdürümü çağırdım ‘şurada hocaefeninin önünü kestiler’ bu benim ilim ehline gösterdiğim saygımdır bay Kemal, bay Muharrem. Öyle sosyal medyadan saldırmakla netice alamazsınız.'

"Prompter gazisi"

"Prompter gazisi"

HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a prompter göndermesi yaptı. Demirtaş, Erdoğan'a yönelik 'prompter gazisi' ifadesini kullandı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
865
114
96
45
30
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bi bitmedi şu hoca efendileriniz amk. Başımıza ne geldiyse sizin hoca efendi seviciliğinizden geldi..

Platon Devlet

Ulan şu olayda bile olayı evirip çevirip bir şey bulamadığın için en son din üzerinden prim yapmışsın. İşini iyi biliyosun ha tayyib

Bozkurt

İnce'nin rakibi cehalet, bağnazlık, biat-itaat kültürü, putperestlik.