Görüş Bildir
Haberler
Piyasalar Açılmadan Bilmeniz Gerekenler

Piyasalar Açılmadan Bilmeniz Gerekenler

Bugün tüm dünyanın gözü Ukrayna'da. Rusya'nın çatışma boyutunu arttırdığı ortamda gelişmeler izlenecek. 

Piyasalarda ayrıca ABD GSYH rakamları ve yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özeti izlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada manşetlerde öne çıkanlar

Dünyada manşetlerde öne çıkanlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, orduya Ukrayna'nın Donbass bölgesinde özel operasyon yetkisi verdiğini duyurdu. Putin, Ukraynalı askerlere derhal silahlarını bırakarak evlerine dönmeleri çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ve müttefiklerinin Rus askeri güçlerinin Ukrayna'ya yönelik 'sebepsiz ve haksız' saldırılarına birlikte ve karşılık vereceklerini söyledi. Biden, Rusya'nın karşı karşıya kalacağı sonuçlar konusunda Amerikan halkına bugün öğleden sonra seslenecek.

Kiev Havaalanı'ndan silah sesleri duyulduğu ve uçuşların iptal edildiği bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlıklarını tanımasının ardından Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini yapan firma ve yetkililerine yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Güney Kore Merkez Bankası(BOK), önceki iki toplantısında yaptığı faiz artırımlarının ardından bugünkü toplantısını pas geçti ve faizi değiştirmedi.

Yurt içi piyasaların gündeminde neler var?

Yurt içi piyasaların gündeminde neler var?

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), 2021 yılı için tarım işletme işgücü ücret yapısı ile yapı izin istatistikleri verilerini açıklayacak (10.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 17 Şubat tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti MKYK toplantısına başkanlık edecek (16.00).

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında iki ülkenin özel temsilcileri arasında Viyana’da görüşme gerçekleştirilecek.

Yurt dışı piyasaların gündeminde neler var?

Yurt dışı piyasaların gündeminde neler var?

Avrupa piyasalarında öne çıkan bir veri bulunmuyor. İsveç işsizlik (10.00), Çekya iş dünyası güven endeksi (11.00), İtalya sanayi ciroları (12.00), Hırvatistan tüketici fiyatları (13.00) takip edilecek veriler olacak.

Meksika ve Brezilya'da Şubat ayının ilk 15 gününe ilişkin enflasyon rakamları açıklanacak (15.00).

Analistleri Avrupa'nın aksine ABD'den önemli veriler bekliyor. 2021 yılının son çeyrek dönemine ilişkin GSYH ikinci tahmini açıklanacak. İlk açıklanan rakamlarda büyüme yüzde 6,9 ile piyasa tahminlerinin çok üzerinde gelmişti (16.30).

ABD'nin diğer verileri işsizlik başvuruları (16.30), yeni konut satışları (18.00), doğal gaz stokları (18.30), DoE petrol stokları, Kansas City Fed imalat endeksi (19.00) olacak.

4, 8 haftalık ve 7 yıllık tahvil ihaleleri de ABD takviminde yer alıyor.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Bankacılık Görünüm Konferansı'nda (19.10), Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Delaware Üniversitesi Alfred Lerner İşletme ve Ekonomi Fakültesi Ekonomik Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sanal 2022 Ekonomik Tahmin etkinliği açılışında (20.00) ekonomik görünüm ve para politikasın hakkında konuşacaklar .

Uruguay üretici fiyatları (20.00) ve Arjantin market satışları (22.00) günün son verileri olacak.

Meksika Merkez Bankası(Banxico), 10 Şubat tarihli faiz toplantısı tutanaklarını açıklayacak (22.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın