Görüş Bildir
Haberler
Pınar Özkent Yazio: O Güzel İnsanlar O Güzel Atlara Binip Gittiler

etiket Pınar Özkent Yazio: O Güzel İnsanlar O Güzel Atlara Binip Gittiler

Pınar Özkent
01.08.2022 - 15:07

Üstat,

Olanlar oldu işte. Sen gittin. Apansız... Diğerleri gibi. Giderken bıraktığın asmalar üzüm olacak yakında. Biliyor musun? 

Başka bir yolculuktasın şimdi. Yolun açık olsun… Çok şey öğrendi gençliğim senden. Altını çizdiğim satırların var, bir de dilime pelesenk olmuş şarkıların. 

Bir oğlum var üstat, üç yaşının eşiğinde henüz. Gözleri yeşil. Sen gideli beri, en sevdiğim şarkılarından biriyle uyutuyorum onu. 

Yemyeşil bir deniz senin gözlerin

Gözlerinde menevişler denizde martılar gibi

Bakışların köpük köpük

Sonsuzluğu sonsuzluğu sonsuzluğu anlatır gibi

Çenem düştü yine. Çok şey var öğrendiğim senden demiştim en son, di mi? Bak birkaçını anlatayım mı sana? Dinler misin beni?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zaman her şeyi siliyor

2. Herkesin başka bir hikayesi var. Kimse tamamen mutlu veya mutsuz değil

3. Madem geçmişe dönecektik, bugüne niye geldik?

3. Madem geçmişe dönecektik, bugüne niye geldik?

Delirium / 1994

Bugünlerde herkes “anda kal” diyor üstat. Sen taaa 94’te yazmışsın bu satırı. Bana 2003’te kısmet olmuştu okuyup altını çizmek. Kadıköy’deki sahaflardan almıştım içinde nice sihirli cümleler barındıran bu kitabını.

Ne zaman geçmişi sorgulasam, işte bu cümle hesap sorarcasına dikiliveriyor karşıma. “Ah be kızım, geldin işte şimdiye” diye söyleniyorum içten içe. Giden gitti, olanlar oldu, defter kapandı. E beni de o geçmişteki hatalar bugünkü halime getirmedi mi? Daha bir güçlenmedim mi? Al o yaşadıklarını koy cebine yürü. Seni geçmişe bağlayan halatlarından kurtul, denize açıl. 

Öyle ya bugüne niye geldik?

İşte böyle. Daha çok şey var konuşacak, yine yazarım sana. Zaten Temmuz’un onulmaz kayıpları vardı üzerimde. Anneannem gibi... Hocam Küçük İskender gibi… Şimdi bir de sen geldin yüreğimin ortasına.

Sevmem ben yaz aylarını. Ağustos’ta kimleri buruk bir özlemle anacağız diye bir bakayım dedim bugün. Ferhan Şensoy çıktı karşıma. Sonra Sami Hazinses… Vedat Türkali... Müşfik Kenter... Robin Williams... Daha da nice ruhu güzel insan…

Yaşar Kemal’in dediği gibi “O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler.”

Hepinizin ruhu şad olsun.

Bir de aramızda kalsın üstat, yaz ayları dedim ama, o Kasım var ya o Kasım. İşte o içimi bir başka kavuruyor. Sen anladın onu…

Web

Web

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tontikke

Başlık üstad Yaşar Kemal’e ait