Görüş Bildir
Haberler
Pereira ve Riekerink Basın Toplantısı Düzenlendi

Pereira ve Riekerink Basın Toplantısı Düzenlendi

Enver K.
25.05.2016 - 20:05

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak kupa finali öncesi iki teknik direktör Vitor Pereira ve Riekerink ile iki takımın kaptanı Gökhan Gönül ve Selçuk İnan basın toplantısı düzenledi 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: "Bizim için bu finalin anlamı kupa demek"

Pereira: "Bizim için bu finalin anlamı kupa demek"

Vitor Pereira, Galatasaray ile oynayacakları kupa finalinin zorlu geçeceğini ama mücadele sonunda kupaya uzanmak isteyen taraf olmak istediklerini söyledi.

İlk olarak söz alan Pereira maça ilişkin, “Yarın akşam bir final maçına çıkacağız. Tek bir maç olacak ve bir taraf sahadan galip ayrılıp bu kupayı müzesine götürecek. Çok fazla sayıda rakiple oynadık buraya gelene kadar ve bu finale artık ulaşmış durumdayız. Bizim için bu finalin anlamı kupa demek. Buradan kupayla ayrılan taraf olmak istiyoruz. Tarihi bir rekabet var bu iki takım arasında. İyi oyunculardan kurulu iki takımın mücadelesi olacak. Bu tarihi rekabet de bu maçı daha anlamlı kılıyor. Mücadeleci bir karşılaşma olacak. Umarım izleyenler için güzel bir gösteri sunabiliriz. Umarım bu kupayı kazanarak buradan ayrılırız. Yanımda görmüş olduğunuz kupa yarın ki hedefimiz” ifadelerini kullandı. 

'Kupayı kazanmaktan büyük motivasyon yoktur'

En büyük motivasyonun kazanılan kupalar olduğunu vurgulayan Portekizli teknik adam, “Her hoca ve oyuncu için kariyerine kupalar eklemek büyük motivasyondur. Kariyerimizi sonlandırdığımızda özgeçmişimizde yazacak şey para değildir. Hem hocalar hem de oyuncular için geçerlidir bu durum. Özgeçmişimizde yazacak şey, bize kalacak şey, kariyerimiz boyunca kazandığımız kupalardır. Bence gerçek motivasyon bu olmalı. İnanıyorum ki herkesin bu yönde yüksek bir motivasyonu olacak bu yönde. Finale kalmak bir hedef değildir, finale kalıp kupayı kazanmaktır hedef ve bundan büyük bir motivasyon yoktur” şeklinde konuştu.

'Ligdeki durumlarımızdan bağımsız bir maç...'

Pereira, yarın iyi oyunculardan kurulu ve kaliteli bir Galatasaray beklediğini belirtirken, “Ligi tamamladıkları pozisyondan bağımsız şekilde ki; bizim de ligi tamamladığımız pozisyondan bağımsız bir karşılaşma olacak. Yarın her şey komple farklı olacak. Onların da bundan bağımsız hareket edeceklerine inanıyorum çünkü bu bir final maçı. Tek maç ve sonunda bir taraf kupaya ulaşacak. Kesinlikle eminim ki iki takım da çok mücadeleci ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak. Bu durumun onlar için geçerli olduğuna da eminim. O nedenle mücadeleci bir Galatasaray bekliyorum. Umarım benim takımım da bu mücadeleciliği sahaya yansıtabilir. Takımımdan beklentim bu yönde olacak. İyi bir gösteri sunmak istiyoruz ve buradan galibiyetle ayrılmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Gökhan Gönül: "Galatasaray'a saygı duyuyoruz"

Gökhan Gönül: "Galatasaray'a saygı duyuyoruz"

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Gökhan Gönül ise izleyenlerin keyif alacağı bir maç yapmak istediklerini belirterek, 'Rakibimiz Galatasaray'a saygı duyuyoruz. Onlar için bu kupanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bizler de sezonun sonuna doğru kaçırdığımız şampiyonluğun ardından sezona kupayı alarak, veda etmek istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Riekerink: “Ekstra motive olduk”

Riekerink: “Ekstra motive olduk”

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi yenerek, başarılı geçmeyen sezonu telafi edebileceklerini söyledi.

Antalya Stadı'nda yarın yapılacak maç öncesinde Rixos Downtown Antalya Hotel'de düzenlenen basın toplantısına katılan Hollandalı teknik adak, sezonun final maçına çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Sezonun final maçını oynayacağız. Kupayı kazanmak için ekstra bir motivasyonumuz var. Avrupa vizesi almak için kupayı kazanmamız gerekiyor. Benim hissettiğim ve oyunculardan aldığım enerji, taraftarları mutlu etmek ve onlara bir şeyleri geri ödemek istiyorlar. Bu sezon bizim için çok başarılı geçmedi. Oynayacağımız final ve kazanacağımız kupayla bunu telafi edebiliriz. Onun için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.'

Spor Toto Süper Lig'de yaptıkları Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde gösterdikleri performansa vurgu yapan Riekerink, 'Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde gösterdiğimiz performansla hem oyuncuların hem de taraftarların güveni yerine geldi. Rakip takıma duyduğum bütün saygıyla söylüyorum ki; yarınki maçı kazanacağımıza ve futbolcularıma olan inancım tam.' ifadelerini kullandı.

'Benim geleceğimden önemli'

Sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevini yürüten Riekerink, yarınki derbinin kendi geleceğinden önemli olduğunu bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Zor bir dönemde göreve geldim ve camiaya yardımcı olmaya çalıştım. Oyuncularınız size karşı açık değilse hoca olarak bir şey yapamazsınız. Onun için oyuncularımı tebrik ediyorum. Benim geleceğim ve ne yapacağım bugünün konusu değil. Tamamen yarınki final maçına odaklanmalıyız. Çünkü benim geleceğimden çok daha önemli.'

Selçuk İnan: ‘Kötü sezonu iyiye çevirebiliriz’

Selçuk İnan: ‘Kötü sezonu iyiye çevirebiliriz’

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Selçuk İnan ise, kötü bir sezon geçirdiklerini belirterek, Fenerbahçe ile yapacakları final karşılaşmasının, kendileri açısından 'sezonun maçı' olacağını söyledi.

Sezonu istedikleri şekilde bitiremediklerini kaydeden milli futbolcu, 'Yarın, bizim için sezonun maçı. Çok da istediğimiz şekilde sezonu bitiremedik. Kötü bir sezon geçirdik. Kötü sezonu iyiye çevirme şansımız var. Yarınki maçı kazanırsak, hem kupayı alacağız hem de çekmemiz gereken cezayı 1 yılda çekeceğiz. Çok önemli bir maça çıkacağımızın farkındayız. Tüm çalışmalarımızı yaptık. İnşallah karşılığını alırız.' ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın