Görüş Bildir
Haberler
Partneriniz ile Uyuduğunuz Pozisyonun İlişkiniz Hakkında Neleri Ele Verdiğini Biliyor musunuz?

Partneriniz ile Uyuduğunuz Pozisyonun İlişkiniz Hakkında Neleri Ele Verdiğini Biliyor musunuz?

Kadijah Whomanity
03.06.2019 - 10:13 Son Güncelleme: 04.06.2019 - 12:00

Birlikte uzun vakit geçirdiğimiz partnerimizle, birtakım şeyler aslında biraz da alışkanlık haline geliyor. Aynı yatağı paylaşırken seçilen pozisyonlar da bunlardan biri! İşte The Sun'a konuşan uyku ve ilişki uzmanından sizler için bazı alt mesajları derledik!

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/fabulous/898...

Deniz yıldızı

Deniz yıldızı

Bir partner yatağın kenarında sıkışmış haldeyken, diğeri rahat vücut postürü ile bir deniz yıldızını anımsatır.

Bu ilişkideki deniz yıldızı, bencil olması ile öne çıkabilir ve yatakta tercihler genellikle ona sorulur. 

İlişkide bu tür baskınlık kuran bir kişiye dikkat etmelisiniz, çünkü bir hem günlük hayatta hem de yatakta tüm iplerin onun elinde olması her iki tarafı da sıkabilir.

Rahat düşkünü

Rahat düşkünü

Bir partner fetüs pozisyonunda, yastığa ya da örtüye sarılmış halde uyurken, diğeri onlara daha uzak fakat rahat yatan çiftler.

Aslında bu tür uyku pozisyonları, rahat düşkünlerine aradıkları duygusal güven duygusunu verir. Öte yandan ilişki içinde kendilerini yalnız hisseden taraf da rahatına düşkün olan tarafa mesafeli duruyor olabilir. 

Bu tür ilişkilerde sorunlar kendini göstermeden, iletişime daha çok önem verilmelidir. Rahat düşkünü yatakta daha çok ön sevişme arar fakat bunu belli etmekten çekinir.

Ayrı kutuplar

Ayrı kutuplar

Birbirine mesafeli şekilde uyuyan çiftlerin, hem cinsel hem de duygusal olarak yakınlık sorunu yaşıyor olduğunu tahmin etmek pek de zor olmaz. 

Her ne kadar bu pozisyon çiftlerin birbirlerinden bağımsız olduğunu gösterse de, taraflardan biri kendini ilgisiz hissediyorsa, bu uyuma pozisyonu kendini daha da kötü hissettirebilir.

Yüz üstü yorgunlar

Yüz üstü yorgunlar

Bu yüz üstü yatış pozisyonu aslında çiftlerin birbirine derin bir uykuya dalmadan önce ilgi ve sıcaklık göstermek için oldukça yorgun olduğunu gösterir. 

Eğer bu sizin doğal uyku pozisyonunuz ise, tek yapmanız uykuya dalmadan önce partnerinize biraz da olsa yakınlık göstermek, ona dokunmak ya da ona ilgi göstermek yetecektir.

Birbirine kenetlenmiş aşıklar

Birbirine kenetlenmiş aşıklar

Bu tür çiftler genellikle toplum içinde birbirine sevgi gösterisi yapmaktan utanırlar, fakat kendi alanlarında oldukça ilgi ve sevgi dolu olmayı severler. 

Bunun %100 tersi de geçerli olabilir, yani çift, insanların önünde birbirine 'aşkım, canım, cicim' gösterileri yapmaktan aşırı hoşlanabilir, hatta bu çevreyi rahatsız edecek dereceye gelebilir.

Karışık kafalar

Karışık kafalar

Vücutları birbirine uzak dururken, belli bir vücut bölgesi birbirine dokunan çiftlerin arasında bir güç savaşı yaşanıyor olabilir. Öte yandan ne olursa olsun birbirlerinden vazgeçmiyor olmaları da öne çıkan özellikleridir. 

İletişimin daha açık ve net olduğu, her iki tarafın da birbirine özgüven sağladığı bir zeminin oluşturulması gerekir. Bu tür ilişkilerde yatakta BDSM ya da rol oynama gibi farklı fanteziler denenebilir.

Kaşık (kadın arkada)

Kaşık (kadın arkada)

Bu klasik yatma şeklinin, kadın arkada olan hali gücün ve şefkatin kadında olduğunu gösterir, fakat erkek de sesinin duyulmasına ihtiyaç duyar. 

Bu ilişkilerde işlerin duygusal yanına genellikle kadınlar daha hakimdir ve erkeğine oldukça fazla destek gösterir. Cinsellik de her iki tarafın birbirine ne istediğini anlattığı oldukça eğlenceli bir maceraya dönüşebilir.

Kaşık (erkek arkada)

Kaşık (erkek arkada)

Bu uyuma pozisyonu ilişkide daha geleneksel, daha klasik bir çizgi izlendiğine işaret edebilir. Genellikle kadın için rahatlık ve arkasında duran erkeğin gücünün hissi ön plandadır.

Öte yandan bu 'geleneksel' yaklaşım cinsel yakınlıkta sıkıcılığa sebep olabilir, bu yüzden çiftler birlikte hareket edip hayatlarına renk katmaya çalışmalıdır.

Sırnaşıklar

Sırnaşıklar

Bu uyku pozisyonu ise çiftin genellikle oldukça tutkulu bir ilişki yaşadığına ve birçok yeniliğe açık olduğuna işaret eder. 

Çift yakınlaşmaktan korkmaz, kendi duygularında ve fiziksel

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
84
37
21
13
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Setenay

İleri de ağzımızın tadıyla bile uyuyamayacağız öyle ya yatış şeklinden bunları çıkarmak hangi kafa la :((((

Berk Cengiz

Saçma sapan Bi içerik

Sigurd

Kollarımda olsun da nasıl istiyorsa öyle uyusun... Tabi bunun için önce seveceğim birini bulmak lazım. :)