Görüş Bildir
Haberler
Parti Liderlerinin Burçlarına Göre, 4 Partinin Birbiriyle Koalisyona Girme İhtimalleri

Parti Liderlerinin Burçlarına Göre, 4 Partinin Birbiriyle Koalisyona Girme İhtimalleri

cakyz
09.06.2015 - 15:00 Son Güncelleme: 09.06.2015 - 17:27

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından, ülke olarak siyasi geleceğimize odaklanmış durumdayız. Birçok uzmana göre sandıktan çıkan mesaj açık ve net: 'Uzlaşın.' Hal böyle olunca, bütün gözler parti liderlerinden gelecek mesajlara kilitlenmiş durumda. Şu an için tüm ihtimaller masada. Her ne kadar seçim gecesi bazı parti liderleri koalisyona yanaşmayacaklarına söylemiş veya ima etmiş olsa da, CNN Türk'te konuşan HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan'ın söylediği gibi: 'Hiç kimse ben meclise gireceğim ama oyun oynamayacağım diyemez.' 

Büyük ihtimalle pazarlıkların sürdüğü ve bir şekilde uzlaşmanın arandığı şu günlerde, dört parti liderinin burçlarına göre anlaşma ihtimallerine göz attık. Bildiğiniz gibi, kimi burçlar birbiriyle çok iyi anlaşabilirken, bazı burçlar arasında anlaşma sağlanması neredeyse imkansız. İşte parti liderlerinin burçlarına göre ortaya çıkabilecek veya çıkamayacak koalisyon manzaraları:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle 4 parti liderinin burçlarına ve bu burçların genel özelliklerine bir göz atalım:

Ahmet Davutoğlu = Balık Burcu

Ahmet Davutoğlu = Balık Burcu

26 Şubat 1959 yılında doğan Ahmet Davutoğlu, 'balık burcu erkeği' kategorisinde değerlendirilebilir. Balık burcu erkeğinin en belirgin özelliği hayalperest olmasıdır. Bu insanlar yaşamlarında sürekli hayal kurarlar ve bu durum onları gerçeklikten uzaklaştırabilir. Genel hatları itibariyle, balık burcu erkekleri mantıklı hareket etmekten uzaktırlar. Onlar daha çok duyguları ve hayalleriyle hareketlerine yön verirler. 

Balık burcu erkekleri genel olarak nazik ve kibardır. Fakat sinirlendikleri zaman, karşısındaki insanları kırmaktan hiç çekinmezler. Onları sinirlendirmek oldukça zordur. Bu nedenle, birçok durumda size nazik ve kibar davranırlar.  

Bu insanlar anlatmak istedikleri doğrudan söyleyemeyen, dolaylı yoldan anlatmaya çalışarak karşısındaki insanların kafasını karıştırırlar. Bunu elbette isteyerek yapmazlar fakat doğalarında bu vardır. Bir balık erkeğinin size ne demek istediğini anlamak için oldukça uğraşmanız gerekebilir. 

Balık burcu erkeklerinin umursamaz bir yapıya sahip olduğu söylenebilir. Umursamaz karakterleri, birçok durumda onlara olumlu geri dönüş sağlar. Bununla beraber, balık erkekleri insanların kuyusunu kazan sinsi planlar yapan insanlar değildirler. Hayata iyimser yaklaşırlar ve işin içinde bir çıkar meselesi yoksa, hiç kimsenin kuyusunu kazmazlar. 

Sorumluluk almak ve sorumluluk altına girmek balık burcu erkeğine göre değildir. Bu onları çok korkutur. Özellikle omuzlarına yüklenen bir sorumluluk özgürlüklerini kısıtlıyorsa, balık burcu erkeği çok mutsuz bir hayat sürer ve asla kendini toparlayamaz. Onlar dilediği gibi hareket etmek isteyen, hiç kimseye bağlı olmadan özgürce yaşamak isteyen insanlardır. 

Balık burcu, su grubuna mensup bir burç olduğu için, yine kendisi gibi su grubuna mensup diğer burçlarla anlaşmak konusunda oldukça başarılıdır. En iyi anlaştığı burç yengeçtir. Su grubundan sonra balık burcunun en iyi anlaştığı burçlar, toprak grubu burçlarıdır. Özellikle oğlak ve başak burçları ile iyi anlaşan bu burcun insanları, arkadaşlık ilişkilerinde eğlenceli ve sadık bir dost olan oğlak ile çok iyi birer dost olurlar. Ayrıca oğlak burcunun dinamik dünyası ve tavsiyeleri, balık burcunun onu örnek almasını sağlayacaktır.

Kemal Kılıçtaroğlu = Yay Burcu

Kemal Kılıçtaroğlu = Yay Burcu

Yay burcu erkeğinin en belirgin özelliği entelektüel kişiliğidir. Birçok konuda bilgili bir erkektir ve karşısındaki insanlarla bilgisin paylaşmaktan asla çekinmez. Bununla beraber, yay burcu erkekleri kibar ve beyefendi bir yapıya sahiptir. Kırıcı olmaktan uzak bir karakterleri vardır. 

Yay burcu erkeği kötü niyetli değildir. İnsanları belli kategorileri oturtarak 'sen şöylesin' diye dışlamak yerine, kucaklayıcı ve kabul edici bir yapıları vardır. Bu nedenle her insana eşit yaklaşırlar. Buna ek olarak, yay burcu erkekleri çok konuşkandır. Her konuda bilgili oldukları ve söyleyecek bir şeylere sahip oldukları için, kendilerini konuşmaktan alamazlar. Monoton bir hayat onları çok sıkar. Onlar, değişikliğe ve yeniliğe açık, her şeyiyle ileri giden bir hayata sahip olmak isterler. 

Yay erkekleri cana yakın, arkadaş canlısı bir karaktere sahiptirler. Bu nedenle çevresi tarafından da sevilen bir kişi olmaları muhtemeldir. Bununla beraber, yay burcu erkekleri 'doğrucu' olmak isterler. Onlara göre tek bir doğru vardır ve gerekli durumda o doğru uygulanmalıdır. Bu anlamda, onların farklı düşüncelere çok da hoşgörülü olmadıkları düşünülebilir. Bu özelliklerinden dolayı, yay burcu erkekleri zaman zaman kırıcı olabilmektedir. Öyle ki, bir arkadaşı yeni bir şey alsa, yay burcu erkeği direkt olarak görüşünü bildirip, arkadaşını sinir edebilir. Karşısındaki insanın o an ne hissettiğini umursamaz, sadece dürüst olmanın peşindedir. Bu yüzden çoğu zaman düşüncesiz bir şekilde konuşabilmektedir.  

Yay erkekleri meraklı bir yapıya sahiptir. Meraklı olması, bilgili olmasında pozitif bir etkiye sahiptir. Bu kadar bilgili olması insanları şaşırtabilir. Yay burcu erkeği eleştiride bulunmaktan hoşlanır. Bunu yaparken de hiç çekinmezler. Peki, kendisi eleştiriye maruz kalmaktan hoşlanır mı? Zaman zaman evet. Kimi zaman da, sinirli bir şekilde karşılık verebilir. 

Yay burcu erkeğini her zaman cömert olması ile tanımak mümkündür. Eli son derece açıktır. Para konusunda tutumlu olmadığını belirtmek gerekir. Arkadaşları için, sevgilisi, ailesi veya kendisi için hiç düşünmeden para harcayabilir. Para harcama konusunda bazı insanlara savurgan diyebiliriz ancak yay burcu erkeği savurganlık sınırını bile aşabilecek bir erkektir. 

Yay burcu erkeği daima özgür olmak ve yalnız olmak ister. Kısıtlanmaktan nefret eder. Herhangi bir yere bağlılık gösterdiğini görmek oldukça zordur. O, dilediği gibi yaşamak ve istediklerini yapmak ister. Genel olarak yalnız kalmak ister ve bu şekilde olmaktan keyif alır. 

Yay burcu erkeğinin ateş ve hava grubu ile iyi anlaştığını söylemek gerekir. Yay burcu erkeği, akıllı kova ve havalı ikizlerden hoşlanır. En az ikizler burcu kadar aktif olduğu için, karşısındaki insanın da kendisi kadar aktif olmasını bekleyen yay burcu erkeği, oğlak ve başak burçlarıyla da iyi anlaşır.

Devlet Bahçeli = Oğlak Burcu

Devlet Bahçeli = Oğlak Burcu

Oğlak burcu erkeğinin en belirgin özelliği, kendilerine olan sınırsız güvenleridir. Her konuya bu güven duyguuyla yaklaşırlar ve her zaman istedikleri şeyi başrabileceklerine inanırlar. Bu nedenle, oğlak burcu erkeğine yaklaşmak ve ona yardım önermek biraz zordur. Sizi derhal reddederler ve kendi bildikleri gibi yaparlar. Oğlak erkekleri sessiz, sakin, ılımlı ancak bir o kadar da güçlü bir yapıya sahiptir. Genel olarak içlerine kapalı görünürler, bu durum ancak kendilerini güvende hissettikleri zaman tersine döner. Sonucunda ise oldukça neşeli ve mutlu bir görüntü çizerler. Her ne kadar 'içini' görebildim deseniz de aslında hep kendilerinden bir parçayı saklı tutarlar. Koruyucu yapıları, doğuştan gelen özellikleridir. 

Oğlak burcu erkekleri için 'adam gibi adam' lafını kullanmak yanlış olmaz. Eğer bir derdiniz var ve bir omuza baş koymak istiyorsanız, oğlak burcu erkeği tam aradığınız bir insandır. Tam bir baba figürüne sahip olan bu erkek, bu yapının hem olumlu hem de olumsuz özelliklerini taşımaktadır. 

Oğlak erkekleri tam donanımlı bir otorite sahibidir. İnsanlar için karar vermeye o kadar niyetlidir ki, aldıkları kararların insanlar için iyi ya da kötü olduğunu bile düşünemeyebilirler bazen. Bu konuda çok inatçıdır ve aldıkları kararların sorgulanmasına çok kızar. Birlikte oldukları insanlara 'kararları ben veririm' durumunu o kadar iyi aşılamıştır ki, özellikle eşlerinin oğlak erkeği yanlarında olmadan karar verdiklerini neredeyse hiç göremeyiz. 

Her alanda başarılı olmak isteyen Oğlak erkeğinin en dikkat ettikleri konular arasında birinci sırayı iş ve para almaktadır. Bunu özel hayatlarının da önünde tutan oğlak erkekleri, çalışmayı ve kazanmayı sever. Sonund

Oğlak erkeğinin bu alanlardaki başarısına ortak olmak istiyorsanız, bu durum ne kadar yakın olduğunuza bağlıdır. Yani uzak iş seyahatleri konusunda sorun çıkarmanızın nedenini pek umursayacak hatta nedenini anlayacak birisi değildir.

Her burç gibi oğlak burcu da kendine benzeyen kişilerle iyi anlaşır. Çalışkan, evine bağlı ve arkadaşlarına önem veren bir karaktere sahip olduğu için, oğlak burcunun en iyi anlaştığı burçlar listesinde ilk sırada yengeç burcu yer almaktadır. Yengeç burcunun fazla alıngan olması zaman zaman oğlak burcunu rahatsız etse de, birlikte iyi anlaşabilirler. Bununla beraber, oğlak burcu erkeği, balık burcuyla da iyi anlaşabilmektedir.

Selahattin Demirtaş = Koç Burcu

Selahattin Demirtaş = Koç Burcu

Koç burcu erkeğinin kendilerine olan güvenleri her zaman üst düzeydedir. Her konuda başarılı olacağını, en iyisinin olduğunu ve özel olduğunu düşünür. Enerjili yapıları ile dikkat çekerler. Yerinde duramayan, sürekli hareket halinde ve kıpır kıpır oldukları her halinden belli olur. 

Koç burcu erkeği otoriteden hoşlanır ve her alanda otorite sahibi olmak ister. Bunu yapmaktan çok fazla keyif alırlar. Dik başlı olmalarından dolayı, onlara bir konuda ikna etmek ya da caydırmak oldukça zordur. Bir konuda hata yapsa da asla bunu kabul etmez ve söz edilmesinden hoşlanmaz. 

Koç erkeği inanılmaz derecede meraklıdır. Her konuda bilgi sahibi olmak ve araştırmak ister. Merak konusunda anlaşılmaz derecede açlık hissederler. Aşırı derecede heyecanlı olan koç burcu erkeği, heyecanlı yapısını ancak iki veya daha fazla konu ile ilgilenirse dizginleyebilir. Aksi halde heyecanlı yapısını dengelemekte zorlanır. 

Koç burcu erkeği denildiğinde öncelikle şunu unutmamak gerekir; Koç burcu erkeği özgürlüğüne aşırı derecede düşkündür. Özgürlüğünün kısıtlanmasından ve kısıtlayandan aşırı derecede nefret edebilir. Dilediği gibi yaşamak ve hareket etmek ister. Bir konuda onu kısıtlamak yapılacak en son şey olmalıdır. 

Koç burcu erkeği lider olarak bu dünyaya gelmiştir. Mutlaka rataf olmak ve tarafını korumak ister. Onlar için, kendilerinin yönlendireceği yol en iyisidir ve bu nedenle, her zaman bu yoldan gitmek isterler. 

Koç burcu erkeği oldukça yardımsever bir kişiliğe sahiptir. Tanısa da, tanımasa da ihtiyacı olan herkese yardımcı olmaya çalışır. Cömert olmalarından dolayı, yapacakları yardımın sınırı asla olmayacaktır. Karşısındaki insanların sorumluluklarını paylaşabilecek veya üstlenebilecek bir kişiliğe sahiptir. Özellikle dostları, koç burcu erkeği için her şeyden önce gelir, onlara çok fazla değer verir ve dikkatle seçer. 

Koç burcuna mensup kişiler, ateş grubunda oldukları için, aktif ve çalışkan kişilerdir. Bu durumda kendisi gibi enerjik, sosyal, aktif ve çalışkan kişilerle anlaşmakta hiç zorlanmazlar. Burçlar dünyasında koç burcunun en iyi anlaştığı burçların başında aslan burcu gelmektedir. Koç burcunun iyi anlaştığı burçlar arasında kova burcu da yer alıyor. Kendisi gibi özgürlüğüne düşkün ve kendi ayakları üzerine basan kova burcu ile iyi birer arkadaş olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. AKP/CHP Koalisyonu

1. AKP/CHP Koalisyonu

7 Haziran 2015 seçimlerinde en çok oyu alan iki parti olan AKP ve CHP arasında bir koalisyon demek, balık ve yay burcunun koalisyonu anlamına gelecektir. CHP şimdilik AKP'ye kapıyı kapatmış gibi görünse de, önümüzdeki günlerin ne göstereceği henüz netleşmedi. Balık burcunun umursama tavrı, bu koalisyonun önündeki en büyük engel olabilir. Öyle ki, eğer AKP bir koalisyon arayışı içinde CHP'nin kapısına gelirse, CHP'nin bir takım şartları olacaktır. Eğer balık burcu olan Ahmet Davutoğlu, burcunun gerektirdiği gibi umursamaz davranır ve CHP'nin istekleri göz önüne almazsa, bu koalisyon oldukça zor görünüyor. 

Balık burcu erkeğinin sorumluluktan uzak durmak istemesi de bu koalisyonun önünde bir engel oluşturmaktadır. Eğer AKP ve CHP arasında bir birliktelik olacaksa, iki tarafın da parti tabanlarına zıt birtakım şeylerin altına imza atması gerekecek. Bu durumda, iki lider de kendi siyasi hayatlarının geleceğini riske atarak bir sorumluluk alacaklardır. Yay burcu erkeği bu konuda hevesli olsa da, balık burcu erkeğinin buna yanaşması pek olası görünmüyor. 

Balık burcunun en iyi anlaştığı burçlar oğlak ve başak burcudur. Hem oğlağın hem de başağın karakteristik yapısı, yay burcunun oldukça zıttıdır. Bu nedenle, balık ve yay burçları arasında bir anlaşmaya varılma ihtimali oldukça zordur. 

Özetle, liderlerin burçları göz önüne alındığında, AKP ve CHP arasında bir anlaşmaya varılarak koalisyon yapılması oldukça zor görünmektedir.

2. AKP/MHP Koalisyonu

2. AKP/MHP Koalisyonu

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimlerde, oy oranında artış gösteren parti MHP, oy oranında azalış gösteren AKP karşısına bazı kozlarla çıkıyor. Bu koz elbette erken seçim kozu ki, eğer erken seçime gidilirse, AKP'nin oylarında dramatik bir düşüş yaşanacağına herkes kesin gözüyle bakıyor. AKP koalisyon yapmak zorunda. Ahmet Davutoğlu, arzu ettiklerini doğrudan söyleyemeyen ve genellikle dolaylı yollara başvuran bir burca sahip. 

Burç uyumuna göre, balık ve oğlak burçları arasında mutlu bir birliktelik sağlamak gayet mümkün. Fakat bunun gerçekleşmesi için, iki tarafın da bazı özellikleri geri plana atıp, bazı özelliklerini ön plana çıkarması gerekiyor. Örneğin, balık burcu, anlatmak istediklerinde netleşmeli. 'Ben şunları şunları yaparım, bunları yapmam' diyerek net bir tavır sergilemeli ve oğlak burcuna hitap etmelidir. Yine aynı şekilde, oğlak burcunun otorite sevdasını biraz geri plana atması gerekecek. Otoriteden vazgeçerek, ortaklık kurduğu kişinin de işin içinde olduğu gerçeğiyle yüzleşmesi şart. 

Eğer bir balık/oğlak koalisyonuna gidilecekse, balık burcunun hayalperestliğinden vazgeçmesi şarttır. Ahmet Davutoğlu, seçim propagandası sürecinde AKP'nin öne sürdüğü başkanlık sisteminden ve MHP'nin tamamen karşısında olduğu çözüm süreci hayalinden vazgeçmeli. Fakat hatırlamakta fayda var: Cumhurbaşkanı Erdoğan zamanında 'oyların düşeceğini bilsem bile çözüm sürecinden vazgeçmem' demişti. Balık burcu bu hayalinden vazgeçmezse, oğlak burcunun yanına çekmesi oldukça zor olacaktır. 

Özetle, burçların söylediğine göre, AKP ve MHP arasında bir koalisyon olma ihtimali bulunsa da, bu burçların sahip olduğu bazı özellikle, bu birlikteliğin önünde çok büyük bir engel oluşturmaktadır.

3. AKP/HDP Koalisyonu

3. AKP/HDP Koalisyonu

Seçim öncesinde yaratılan bazı söylemlere göre, AKP ve HDP ortak bir hükümet kuracaktı ve bu da, çözüm sürecini hızlandıracaktı. Fakat, Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamalar, HDP'nin AKP ile bir koalisyona yanaşmayacağı yönünde. Elbette kapılar hala açık ve pazarlıklar sürüyor. Her an her şey olabilir. 

Koç burcunun meraklı yapısı ve sahip olduğu lider ruhu, bu koalisyonun önünde ciddi bir engel oluşturmaktadır. Meraklı koç erkeği, geçmişte her ne olup bittiyse bunun altını kazımak isteyecektir. Örneğin, HDP'nin en önemli şartlarından bir tanesi 17/25 Aralık operasyonunun aydınlatılması olacaktır. Bu aydınlanma AKP'nin sonu olabilir ve bu nedenle, sorumluluk almaktan korkan Ahmet Davutoğlu, buna pek yanaşmak istemeyecektir. 

Bununla beraber, koç erkeğinin lider ruhu, eğer AKP ve HDP arasında bir koalisyona gidilirse, çözüm sürecini tamamen üstlenmek ve bu sürecin lideri olmak isteyecektir. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan kendini çoktan bu sürecin mimarı ilan etmişti. Bu noktada, bazı konularda ortaya çıkabilecek liderlik mücadelesi, hem sürecin önünü tıkayacak hem de koalisyonu engelleyecektir.

Özetle, koç burcu ile balık burcu arasında bir koalisyona gidilmesi ihtimali, AKP/MHP koalisyonundan daha küçük bir ihtimal, AKP/CHP koalisyonundan daha yüksek bir ihtimaldir.

4. CHP/MHP Koalisyonu

4. CHP/MHP Koalisyonu

2015 seçimlerine muhalefet partileri olarak giren CHP ve MHP, bugün hükümetin kurulabilmesi için oldukça önemli bir noktada duran iki parti. Bu iki partinin hükümeti kurabilmesi için, öncelikle Ahmet Davutoğlu'nun bir hükümet kurmakta başarısız olması ve daha sonra, CHP'nin MHP ile kuracağı hükümete, HDP'nin dışarıdan destek vermesi gerekiyor. 

CHP ve MHP birçok ortak payda da buluşabilir. Bunların arasında: başkanlık sistemi hayalinin tarihe gömülmesi, cumhurbaşkanının sınırlarının çizilmesi, yolsuzluk davalarının aydınlatılması, rtük ve diğer devlet kurumlarının bir raya oturtulması, askeriyenin Orta Doğu politikalarının değiştirilmesi ve Batı ile olan sürece hız verilmesi sayılabilir. 

Yay burcunun sıcak ve cana yakın yapısı, bu koalisyonun oluşmasında güzel bir zemin hazırlayabilir. Fakat oğlak burcunun otoriter yapısı, yay burcunun özgür yapısıyla bir çatışmaya girecektir. Örneğin bazı konularda 'doğru' bulduğu bir şeyi yapmayı arzulayan yay burcu, oğlak burcunun otoriter 'hayır'ı ile karşılaşacak ve iş çıkmaz bir yola sürüklenebilecektir. 

Yay burcunun hareketli ve enerjik yapısı, oğlak burcunun statik ve mesafeli yapısıyla pek uyuşmaz. Kötü niyetli olmayan yay erkeği, tamamen sıcak bir havayla oğlak burcuna yaklaşsa bile, oğlak burcunun sert duruşu, bir birlikteliğin önüne geçecektir. Hal böyle olunca, CHP ve MHP arasında bir koalisyon oldukça zor görünmektedir. 

Özetle, CHP ve MHP, yılların getirdiği AKP bıkkınlığı ile birbirine yaklaşmak istese de, burçların söylediği karakter yapıları, bu koalisyonun önünde engel oluşturmaktadır.

5. CHP/MHP/HDP Koalisyonu

5. CHP/MHP/HDP Koalisyonu

Üçlü koalisyon en zor olanıdır çünkü temelde üç farklı karakteri bir noktada buluşturmayı gerektirmektedir. Üç burcun bir araya gelebilmesi, herhangi iki burcun bir araya gelmesinden elbette daha zor olacaktır. Bu nedenle, CHP/MHP/HDP koalisyonunun, yukarıdaki tüm koalisyonlardan daha düşük bir ihtimale sahip olduğunu belirtmek gerekir. 

Yay burcu erkeğinin entelektüel kişiliği, bu koalisyonun gerçekleşebilmesi için önemli bir faktör olabilir. Her konuda bilgili ve iyi yaklaşımlı olan yay burcu, oğlak ve koç burcunu bir araya getirmek isteyecek, bu süreçte her iki tarafı da ikna etmeye çalışacaktır. 

Koç burcu erkeğinin en belirgin özelliği olan özgür ruhu, oğlak burcu erkeğinin en belirgin özelliği olan otoriter yapısı ile uyuşmak konusunda çok büyük bir sorun yaşar. Bu anlamda, HDP ve MHP'nin bir araya gelmesi oldukça zor görünmektedir. Bu zorluğu, AKP'nin yürüttüğü çözüm sürecinin bir yansıması olarak görmek de mümkün. Yani yay burcu erkeği her ne kadar uzlaşmacı bir yaklaşım sergileyerek bu iki karakteri bir araya getirmeye çalışsa da, çözüm sürecine olan tamamen zıt yaklaşımları, MHP ve HDP'nin bir araya gelmesini engelleyecektir. 

Oğlak burcu erkeği için yapılan 'adam gibi adam' tanımlaması ve koç burcunun yardımsever, anlayışlı yapısı, MHP ve HDP arasında bir uzlaşma sağlanmasının önündeki engelleri kaldırabilir. Bu süreçte, yay burcuna büyük bir rol düşmektedir. CHP, her iki tarafın isteklerini de dinlemeli ve bu istekleri belli bir ortak zemine oturtmak zorundadır. Koç burcunun her zaman peşinde koştuğu 'doğru' kavramı, bu sefer CHP'nin kendi başına yaratması ve uygulaması gereken bir kavram gibi görünmektedir. 

Özetle, oğlak burcu ile koç burcunun anlaşması oldukça zor görünse de, yay burcunun uzlaştırıcı yapısı ile, CHP/MHP/HDP koalisyonu hala ihtimaller arasındadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
21
9
8
6
4
3