Görüş Bildir
Haberler
Oytun Erbaş Kimdir? Oytun Erbaş Neden Gündem Oldu? İşte Oytun Erbaş Hakkında Tüm Detaylar...

Oytun Erbaş Kimdir? Oytun Erbaş Neden Gündem Oldu? İşte Oytun Erbaş Hakkında Tüm Detaylar...

Müge Kakşi
30.08.2021 - 19:15

Koronavirüs salgının dünyada görünmesinin ardından Türkler koronavirüsten etkilenmez diyerek gündeme gelen Oytun Erbaş yeni yaptığı açıklamalarla tekrar gündeme geldi. Doç. Dr. Oytun Erbaş son yaptığı tuzlu ayran ve soda iddiasıyla tepkileri üzerine topladı. Peki Oytun Erbaş kimdir? Oytun Erbaş kaç yaşında? İşte Oytun Erbaş hakkında tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendisini Türkiye'nin Elon Musk'ı olarak gördüğünü açıklayan Doç. Dr. Oytun Erbaş koronavirüs ülkemize gelmeden önce 'Virüsün Türkiye'ye gelmesi durumunda hızlı bir yayılım beklemiyorum.' diyerek çok konuşulmuştu. Sık sık yaptığı söylemlerle gündeme gelen Oytun Erbaş'ın hayatı oldukça merak ediliyor. Otun Erbaş'a dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

OYTUN ERBAŞ NE DEDİ? OYTUN ERBAŞ NEDEN GÜNDEM OLDU?

Kovid-19 sürecinin başında, 'Virüsün Türkiye'ye gelmesi durumunda hızlı bir yayılım beklemiyorum. Burada gen farkı çok önemli. İki tane makale var bununla ilgili. İnsanların genetik özellikleri farklı olduğu için Asyalıları, beyaz ırkı ve siyah ırkı farklı etkilediği çok net olarak biliniyor. Türkler Asya ırkı ama bize biraz da Akdeniz'den de gen gelmiş. Biz biraz Macaristan, Rumen grubundan da gen almışız. Daha karışık bir gen grubuyuz. Ben Türkiye'nin çok az etkileneceğini düşünüyorum' ifadelerini kullanan Doç. Dr. Oytun Erbaş, daha sonra, 'Koronavirüs Türkiye'de genlerden dolayı salgın yapmaz. Türk geni demedim, Türkiye'de dedim. Bakabilirsiniz. Medya onu öyle yansıttı' demişti.

Geçtiğimiz aylarda kendini 'Türkiye’nin Elon Musk'ı' olarak gördüğünü açıklayan deneyimli doktor, ABD Illinois eyaletindeki 'Experimental Medicine' ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji Geliştirme bölgesindeki 'Deneysel Tıp İlaç AR-GE Laboratuvarları'nın kurucuları arasında yer alıyor.

OYTUN ERBAŞ KİMDİR? OYTUN ERBAŞ KARİYERİ...

1978 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünyaya geldi. Oytun Erbaş 2021 yılı itibarıyla 43 yaşındadır.

İlk, orta ve lise öğrenimini memleketi Ödemiş'te aldı. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

Ege Üniversitesi'nde Radyoloji ve Fizyoloji bölümlerinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

AR-GE çalışmalarının yanı sıra; sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji alanlarında da araştırmalarda bulundu.

İstanbul Bilim Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak dersler veren Doç. Dr. Oytun Erbaş, Florence Nightingale İstanbul Hastaneleri AR-GE koordinatörü, İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation dergilerinin yayın sekreterliğini ve yayın editörlüğü görevlerini de yürütüyor.

Yaklaşık 100'den fazla bilimsel makalesi yayımlanan Fizyoloji Uzmanı Doç Dr. Oytun Erbaş, katıldığı TUS sınavında 7 defa derece yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın