Görüş Bildir
Haberler
Oynadığı Her Rolde Oyunculuğunu Konuşturan En İyi Keanu Reeves Filmleri

Oynadığı Her Rolde Oyunculuğunu Konuşturan En İyi Keanu Reeves Filmleri

Al Pacino, Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Charlize Theron gibi sinema tarihinde yer etmiş bir çok ünlü oyuncuyla birlikte rol alan Keanu Reeves’in en çok ses getiren filmlerinden biri şüphesiz ki The Matrix. Matrix filminden kazandığı 75 milyon doları set ekibine bağışlayan Reeves’in, oyunculuğunu konuşturduğu daha birçok filmi var. Biz de sizler için en iyi Keanu Reeves filmlerini derledik.

Şimdiden iyi seyirler!

Not: Film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kırılma Noktası (1991) Point Break

1. Kırılma Noktası (1991) Point Break

IMDb: 7.2

Los Angeles’ta eski başkanların maskeleriyle banka soygunları yapan bir çete türemiştir. Sörfçülerden şüphelenen FBI, genç bir ajanı Johnny Utah’ı onların arasına sokar. Fakat gruba sızan Johnny, kısa zamanda karizmadik lider Bodhi’nin etkisine girer.

Aksiyon sinemasının sayılı kadın yönetmenlerinden Kathryn Bigelow imzasını taşıyan bu hızlı tempolu yapım, türün meraklılarını tatmin etmiş ve gişelerde oldukça başarılı olmuştu. Filmin yıldızları Keanu Reeves ve Patrich Swayze’ye de dikkat!

2. Dracula (1992)

2. Dracula (1992)

IMDb: 7.5

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa’da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra’ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker’ın nişanlısı Mina’nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina’nın yakın arkadaşı Lucy’i ele geçiren Drakula’ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

Bram Stoker’ın romanından ünlü yönetmen Francis Ford Coppola tarafından uyarlanan Drakula, vampir filmleri arasında en unutulmaz klasiklerden biri olarak yer edinmiştir. Drakula’yı oynayan Gary Oldman ve Van Helsing rolündeki Anthony Hopkins gibi dev isimleri kadrosunda barındıran yapım, 1993’de makyaj, kostüm ve ses efektleriyle Oscar almıştı.

3. Hız Tuzağı (1994) Speed

3. Hız Tuzağı (1994) Speed

IMDb: 7.2

Jack kurbanlarına korkunç oyunlar oynayan bir kötü olan Howard'ın elinden on üç masum insanı kurtarmıştır. Ancak Howard'ın tek planı, başarısız olan planı değildir. Howard bir otobüse öldürücü patlayıcılar yerleştirmiştir ve eğer otobüs belli bir hızın altına inerse bu patlayıcılar infilak edecektir. Jack, soğukkanlılığını koruyarak bu sıradan otobüsü ve daha da önemlisi içerisindeki masum insanları korumak isteyecektir.

4. Şeytanın Avukatı (1997) The Devil's Advocate

4. Şeytanın Avukatı (1997) The Devil's Advocate

IMDb: 7.5

Kevin Lomax, başarılı bir savunma avukatıdır. Davaların zorluk seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun, başarıya alışkın Kevin, bir şekilde jüriyi tesiri altına almayı ve müvekkilini temize çıkarmayı başarır. Mutlu bir evlilik süren avukatın hayatındaki her şey yolunda gibidir. Bir gün, müvekkili haksız olduğu halde kazandığı bir dava sonrasında New York’taki çok büyük bir hukuk bürosundan müthiş bir teklif alır. Teklifi yapan dünyanın en büyük hukuk bürolarından birinin lideri olan John Milton’dur. Kevin’ın vereceği ‘evet’ cevabı, hayatını geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirecektir.

5. Matrix (1999) The Matrix

5. Matrix (1999) The Matrix

IMDb: 8.7

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kasımda Aşk Başkadır (2001) Sweet November

6. Kasımda Aşk Başkadır (2001) Sweet November

IMDb: 6.7

Nelson Moss, tüm hayatı işi olan, işkolik bir adamdır. Bir gün ehliyet almak üzere girdiği bir sınavda Sara isimli deli-dolu bir kızla tanışır. Sara, Nelson'dan en azından bir ay boyunca onunla yaşamasını ister. Nelson, teklifi kabul edecektir. Kısa sürede aynı eve taşınan iki insan, yine kısa sürede birbirlerine aşık olacaklardır. Sara, hayatında ilk kez birisine aşık olmuştur. Nelson'ın bilmediği ise aşık olduğu Sara'nın kanser olduğudur. İki insan, ölümle hayatın girdabına beraber tutulmuşlardır.

7. The Matrix Reloaded (2003)

7. The Matrix Reloaded (2003)

IMDb: 7.2

Neo kendisini ajanların ve makinelerin ellerinden kurtarmayı başarmıştır. Ancak makineler insanların elde kalan son şehri olan Zion'u bulma konusunda önemli aşamalar kat etmişlerdir. Neo'nun görevi artık sadece kendisini değil, kurtulmuş insanlığı da bir daha kurtarmak olacaktır. Zion direnmek zorundadır. Seçilmiş kişi olan Neo ise Anahtarcı'yı bulup hem kendi kimliğiyle hem de insanlığın geçmişiyle ilgili yeni sırları aralayıp, ne kadar önemli bir misyona sahip olduğunu yeniden anlayacaktır.

8. The Matrix Revolutions (2003)

8. The Matrix Revolutions (2003)

IMDb: 6.7

Makineler Zion'a ulaşmak için kazmaktadırlar. Ajan Smith ise kendi bağımsızlığını ilan ederek hem insanları hem de makineleri karşısına almıştır. Neo'nun tek düşmanı insanlığın sonunu hazırlayan makineler değildir. Ajan Smith, her iki tarafı da tehdit etmektedir. Ancak bir sorun vardır. Neo, araf adındaki bir yerde hapsolmuş durumdadır. Öncelikle buradan kurtulmalı, sonra da herkesin kendisinden beklediği üzere önemli biri olduğunu tüm dünyaya göstermelidir.

9. Aşkta Her Şey Mümkün (2003) Something's Gotta Give

9. Aşkta Her Şey Mümkün (2003) Something's Gotta Give

IMDb: 6.7

Harry Langer, genç kadınlar için yanıp tutuşan bir müzik piyasası kurdudur. Birlikte olduğu genç ve güzel sevgilisinin annesinin yazlık evinde romantik bir haftasonu geçirmeye karar verirler. Ama hiç beklemedikleri süprizler, bütün haftasonu boyunca yakalarını bırakmaz.

Erica, kızının kendisinden bu kadar yaşlı biriyle birlikte olmasına karşı çıksa da duruma katlamaktan başka çare bulamaz. Ama tüm bu itirazlarının bir kanıtı gibi Harry, bir akşam kalbinden rahatsızlanınca bütün bir haftayı, hiç anlaşamadığı Erica ile birlikte geçirmek zorunda kalır. 

Sürekli didişen ve çok farklı yaşam tarzları olan iki insan olmalarına rağmen birlikte geçirmek zorunda kaldıkları bu süre, hiç beklemedikleri şekilde yakınlaşmalarına neden olacaktır. Jack Nicholson ve Diane Keaton’ın keyifli oyunculukları ile oldukça eğlenceli zaman geçirten, Nancy Meyers imzalı hoş bir komedi...

10. Constantine (2005)

10. Constantine (2005)

IMDb: 7.0

Korku çizgi romanı olan Hellblazer'dan uyarlanacak dizide; dünyada insan görünümünde dolaşan melekleri ve iblisleri tanıma becerisine sahip, Londra’da yaşayan ve karanlık sanatlarda uzman olan John Constantine’in öyküsünü izleyeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Karanlığı Taramak (2006) A Scanner Darkly

11. Karanlığı Taramak (2006) A Scanner Darkly

IMDb: 7.1

Yakın gelecekte totaliter bir toplumda yer altı dedektifi olan Bob Arctor, küçük ölçekli bir grup uyuşturucu kullanıcısı ile birlikte çalışmaktadır. Subsance D adlı beyine hasar veren bir uyuşturucu türünün esas büyük mümessiline ulaşmaya çalışırlar. Bob’un görevi New Path Şirketi’nin desteği ile yürümektedir. Bob, kendi kimliğini yitirmeye başlayıp da şizofrenik davranışlarda bulundukça zihin koşullarının test edileceği bir takım kontrollere girer. Ortada aynı kişiye ait farklı kimlikler dolaşmaktadır.

12. Göl Evi (2006) The Lake House

12. Göl Evi (2006) The Lake House

IMDb: 6.8

İki insan birbirleri ile gerçek anlamda birleştiklerinde aralarındaki bağ bazen öylesine naif ve basit olur ki cennetteyken bile yüreği harekete geçirebilir. Her seferinde doğru yerlerde ama yanlış zamanlarda bir araya gelen kalpleri cennet, gözyaşları ile yıkar. Bu kırık kalpleri onarmak için ise cennet, zamanı aşar. Kate, doktorluk mesleğinde bir başka iş teklifi nedeni ile oturduğu yerden taşınmak zorunda kalır. Göl kenarındaki evinden ayrılmak ise işin en zor kısmıdır. Kendisinden sonraki kiracıya, kendi adına gelecek mektupları göndermesi için bir not bırakır. Yeni kiracı Alex, evi dehşet bir halde bulur. Bakımsız, pis ve yıllar içinde yıpranmış bir hali vardır. Tuhaf bir zaman kayması imkansız bir aşkın başlangıcıdır.

13. Sokağın Kralları (2008) Street Kings

13. Sokağın Kralları (2008) Street Kings

IMDb: 6.8

Tom Ludlow, LAPD emekli polisidir ve karısının ölümünden sonra hayatını yola sokmak konusunda son derece başarısız hissetmektedir kendisini. Onun yokluğu her yarı karanlığa boğmuştur adeta. Bir polis arkadaşının infazı konusunda kanıtlar bir şekilde Tom’u da olaya dahil edince, yeniden kariyeri boyunca parçası olmadığı o polis kültürüne başkaldırmak zorunda kalır. Yozlaşmalar bariz bir biçimde diz boyuna ulaşmıştır. Bu vesile ile Tom, etrafındaki herkesin sadakatini bir kez daha sorgulamaya kalkışacaktır.

14. Dünyanın Durduğu Gün (2008) The Day the Earth Stood Still

14. Dünyanın Durduğu Gün (2008) The Day the Earth Stood Still

IMDb: 5.5

Başrollerini Keanu Reeves ve Jennifer Connelly'nin paylaştığı bu sıra dışı film, aslında 1951 yapımı bir bilimkurgu klasiği olan The Day the Earth Stood Still’in yeniden uyarlandığı bir yapım. Film, ünlü bilim insanı Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) ile insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu'nun (Keanu Reeves) karşılaşması üzerine gelişiyor.

Helen'in kontrolü dışındaki bir takım güç odakları Klaatu'ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle görüşmelerini istemezler. Helen ve üvey oğlu Jacob (Jaden Smith) da Klaatu'nun dünya dostu bir uzaylı olmasının ölümcül sonuçlar da verebileceğini farkederler. Helen'in yapması gereken, dünyayı yok etmek için gelen bu varlığa dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermektir; fakat bunun için çok geç kalmış olabilir. 1951'de efsanevi yönetmen Robert Wise tarafından çekilen film, bilmkurgu severler, yazarlar ve film yapımcıları için bir klasik haline gelmişti. Bu yeni versiyon da orijinaline sadık kalınarak hayata geçirilmiş.

15. 47 Ronin (2013)

15. 47 Ronin (2013)

IMDb: 6.3

'Ronin' Japon kültüründe efendisiz kalmış samuray savaşçılarına verilen isimdir. Lord Asano'nın himayesinde huzurlu bir hayat süren Ako halkı ve onların koruyucu savaşçıları olan samurayların düzeni, İmparator Shogun Tsunayoshi'nin Lord Kira eşliğinde ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret ile alt üst olacaktır. Zira Kira'nın Asano için hain planları vardır. Diğer yandan melez Kai, Lord Asano'nın kızı Mika'yı imkansız ve tutkulu bir aşk ile sevmektedir. Ama Kira'nın planlarında hem Ako'yu hem Mika ele geçirmek vardır... 

Carl Rinsch'in yönetmen koltuğuna oturduğu filmin senaryosunu Hossein Amini ve Chris Morgan beraber kaleme aldılar. Filmin başrollerinde ise Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada ve Kô Shibasaki paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. John Wick (2014)

16. John Wick (2014)

IMDb: 7.3

John Wick, emekliye ayrılmış bir tetikçidir. Emekliliğinin tadını çıkarırken karısının yakalandığı amansız hastalıkla hayatı altüst olur. Karısından kendisine kalan en değerli varlığı ve can yoldaşı köpeğidir. Ancak evine dalan üç gangster onu da öldürür. Gansterlerden biri, mafya babası Viggo Tasarov'un oğlu Josef Tasarov'dur ve John'un daha önce birlikte çalıştığı bir adamdır. Artık kaybedecek hiçbir şeyi de kalmayan John Wick'in tek istediği intikamdır ve New York sokaklarında düşmanlarıyla nefes kesen bir kovalamacanın içine girer.

17. Yanlış Kapı (2015) Knock Knock

17. Yanlış Kapı (2015) Knock Knock

IMDb: 4.9

Yağmurlu bir gecede, esrarengiz bir biçimde kapısında beliren iki gizemli kadının; mutlu bir evliliği olan ve standart bir hayat yaşayan Evan Webber'ın hayatında açtıkları tahribatı perdeye taşıyacak olan film, yıllar sonra Reeves'i yeniden gerilim kulvarında karşımıza çıkarmayı hedefliyor. Revees'in hayat verdiği başarılı mimar Evan, eşi ve çocuklarının evde olmadığı bir hafta sonu kaybolduklarını söyleyen iki genç kadının kapısını çalmasıyla kabus dolu bir hafta sonu yaşayacaktır.

18. John Wick 2 (2017)

18. John Wick 2 (2017)

IMDb: 7.5

Emekliye ayrılmış olan John Wick can yoldaşı köpeğiyle sakin bir hayat sürmektedir. Ancak başına gelen kimi olaylar onu bir kez daha suç dünyasına iter. Bu kez bu uğurda Roma sokaklarını arşınlaması gerekecektir...

Başarılı aksiyon filmi John Wick'in devam filmi olacak John Wick'in yönetmen koltuğunda Chad Stahelski oturuyor. Filmin başrolünde yine Keanu Reeves'i izleyeceğiz. Filmin kadrosunda Ruby Rose, Bridget Moynahan, Ian McShane, Peter Stormare, Laurence Fishburne, John Leguizamo ve Common gibi isimler de yer alıyor.

19. İstikamet: Düğün (2018) Destination Wedding

19. İstikamet: Düğün (2018) Destination Wedding

IMDb: 6.0

İstikamet Düğün, davet edildikleri bir düğünde tanışan Frank ve Lindsay'nin hikâyesini konu ediyor. Frank ve Lindsay davet edildikleri düğüne katılmak zorunda olan iki kişidir. Düğüne dek birbirlerini tanımayan bu kadın ve erkek, ortak bir paydada buluşmaktadır. İkisi de duygusal olarak hasarlı ve aşka küskündür. Daha ilk görüşte birbirlerinden nefret eden Frank ve Lindsay, bütün hafta sonunu birlikte geçirmek zorunda kalır. Bu süreç birbirlerinden hiç hoşlanmamalarına rağmen ikisinin arasında bir çekim oluşmasına vesile olur. Peki edindikleri deneyimlere rağmen yine de umuda bel bağlamak yerinde bir karar mıdır, yoksa tekrarlanan bir hatadan mı ibaret olacaktır?

20. Sibirya (2018) Siberia

20. Sibirya (2018) Siberia

IMDb: 4.3

ucas elmaslı ticaret yapan ABD'li bir ticaret adamıdır. Kaynağı belirsiz olan nadir mavi elmasları satmak için Rusya'ya gider. Yaptığı anlaşma çökmeye başlarken Rus bir kafe sahibi Katya ile küçük bir Sibirya kasabasında yakınlaşır. İkilinin ilişkisi kısa sürede saplantılı bir hal alır. Lucas'la Katya'nın ilişkisi derinleşirken, Lucas kendisini kurtarmayı başaramadığı elmas ticaretinin tehlikeli dünyasını da keşfedecektir. Amerikalı adam umutsuzca çıkışı olmayan bir dünyadan çıkmaya çalışırken iki bölge kesişmeye başlayacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekilebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?