onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Otizmli Şevker'in Ölümü Sonrası Özel Bakımevi Kapatıldı

Otizmli Şevker'in Ölümü Sonrası Özel Bakımevi Kapatıldı

İstanbul Sultanbeyli'de özel bir engelli bakım merkezinde kalan 31 yaşındaki otizmli Oğuz Sercan Şevker'e yasak olmasına rağmen elma yedirildi. Şevker, yediği elma nedeniyle nefessiz kalarak yaşamını yitirmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, otizmli Oğuz Sercan Şevker'in ölümüyle ilgili Sultanbeyli'deki engelli bakımevinin soruşturma bitene kadar kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elma yediği için nefessiz kalarak hayatını kaybeden 31 yaşındaki otizmli Oğuz Sercan Şevker'in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada özel bakımevinin kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: 'Basında yer alan ve 20 Ekim'de İstanbul'da özel bir engeli bakım merkezinde bakım altında iken, yediği elmanın nefes borusuna kaçması sonucu yoğun bakıma kaldırılan ve sonrasında vefat eden engelli bireyin ölümü ile ilgili, söz konusu kurumun ihmali olup olmadığının idari olarak soruşturması tamamlanıncaya kadar, özel engelli bakım merkezi ile ilgili olarak kapatılma süreci başlamış, il müdürlüğümüze bu yönde gerekli talimatlar verilmiştir. Kurumda bakım altında olan engelliler İstanbul'da bulunan farklı bakım merkezlerine yerleştirilecek ve bakımlarında herhangi bir aksama yaşanmayacaktır.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Sultanbeyli'de özel engelli bakım merkezinde, 20 Ekim Perşembe günü saat 15.00 sıralarında otizmli Oğuz Sercan Şevker elma yerken nefessiz kalmış, kaldırıldığı hastanede 12 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Çocuklarının ölümünde ihmal olduğunu öne süren aile suç duyurusunda bulunmuştu. Özel bakımevi ise Şevker'in ağaçtan kopardığı elmayı yemesi sonucu nefessiz kaldığını belirtirken ihmal iddialarını reddetmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
2016 yılında Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Kayseri'de gördüğüm eğitim sonrası Ankara'da bulunan Uğur Mumcu Vakfı'nda Uğur Mumcu Vakfı Araştırmacı Gazetecilik eğitimimi tamamladım. Aldığım eğitimlerin ardından Türkiye'nin en köklü gazetelerinden birinin İstihbarat Servisi'nde haber editörlüğü ve muhabirlik yaptım. Buradaki görevimin ardından çeşitli haber portallarında özel haber ve röportajlar ürettim. 2022’den bu yana Onedio bünyesinde çalışıyor ve deneyimlerimi okuyucularımızla paylaşarak, sizleri gündem ve ilginç içeriklerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Denetimler sıklaştırılmalı!!! Hastaneler, bakımevleri, huzur evleri, kreşler, anaokulları düzenli olarak denetimden geçmeli. İnsanların artık hiçbir şeye ta... Devamını Gör

Dede Aydin

bunlar için sorun degilki gider bir başka yerde Başka isim altında acar dert mi bu önemli olan oradakilere verilecek hapis cezası olmalı hossuruktan teyya... Devamını Gör