Görüş Bildir
Haberler
Oscarlık Performanslarıyla 2018'e Ses Getiren Birbirinden Başarılı 15 Oyuncu

Oscarlık Performanslarıyla 2018'e Ses Getiren Birbirinden Başarılı 15 Oyuncu

Ayben Metin
26.06.2018 - 15:38

2018'in ilk yarısının bitiminde bazı oyuncuların filmlerde gösterdiği başarılar gözümüze çarpıyor; deneyimli oyuncular başarılarını bir kez daha kanıtlarken bu sektörde olmayan insanların da iyi işler çıkardığını görüyoruz. What Culture'dan sizler için derlediğimiz bu içerikte birbirinden başarılı 15 oyuncuya göz atabilirsiniz.

Acaba yılın diğer yarısında da başarılarıyla bıraktıkları etkiyi konuşuyor olacak mıyız?

Kaynak: http://whatculture.com/film/15-best-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ryan Reynolds-Deadpool 2

1. Ryan Reynolds-Deadpool 2

Filmin aşinalığından dolayı eleştirilmesine rağmen Ryan Reynolds olağanüstü eğlenceli bir performans sergiliyor. Aynı zamanda Reynolds tam da Deadpool'un olması gerektiği gibi kaba, çekici ve çılgın tavrıyla gönülleri kazanıyor. Bununla kalmayıp filmde seslendirme de gerçekleştiriyor.

Yani, filmin her sahnesinde karakterini ciddi bir şekilde benimseyerek ses getirmiş bir oyuncu var karşımızda...

2. Martin Freeman-Cargo

2. Martin Freeman-Cargo

Aslında Freeman'ın başarısı komedi rollerinden oluşuyor ancak Cargo filmi dramatik rollerde de çok iyi olduğunun bir kanıtı. Filmde Freeman 1 yaşındaki kızını zombi salgınından korumaya çalışıyor ve bunu yapabileceği en iyi şekilde yapıyor. Umuyoruz ki Martin Freeman'ı bu tür rollerde daha da çok görebiliriz.

3. John Cena-Blockers

3. John Cena-Blockers

İyi her performans Oscar değerinde olmak zorunda değil ancak John Cena bu filmdeki fazla korumacı baba rolüyle komedi türünde Oscar ödülünü fazlasıyla hak ediyor. Korkusuz ve utangaç tavrı sayesinde izleyicilerin kalıplaşmış sıkı baba kavramını alt üst ediyor. Cena için bir film starı olma yolu hiç de kolay olmasa da eğlendirici performansıyla bu yolda kendi için iyi bir adım attı.

4. Claire Foy-Unsane

4. Claire Foy-Unsane

Foy bir yandan onu takip eden bir sapıkla uğraşırken bir yandan akıl hastanesine giden bir kadını olağanüstü bir performansla canlandırıyor, aynı zamanda da bu performansıyla seyirciyi heyecanlı tutmayı başarıyor. Neredeyse filmin her sahnesinde gördüğümüz Foy şu anda ikna edici bir şekilde yükselişte olan kadın aktörlerden biri.

5. Nick Robinson-Love, Simon

5. Nick Robinson-Love, Simon

Odaya kapanmış eş cinsel bir lise öğrencisini eğlendirici ve etkileyici bir şekilde canlandıran Robinson, bu performansıyla Jurassic Park'taki ürpertici genç lakabından sıyrılıyor. Robinson filmdeki birçok performansının iyi olmakla beraber, olağanüstü çekicilikte olmasıyla da seyirciyi etkilemeyi başarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Chiwetel Ejiofor-Come Sunday

6. Chiwetel Ejiofor-Come Sunday

Gerçek hayattaki aforoz etme durumlarını konu alan bu filmde Ejiofor'un, gösterdiği performansıyla yıl sonunda ödül alacağı tahmin ediliyor.

7. Matilda Lutz-Revenge

7. Matilda Lutz-Revenge

2017 yapımı Halka 3 filminde gördüğünüz Lutz'ın iyi bir aktör olmadığını düşünmüş olabilirsiniz, ancak bu filmde tecavüz intikamı almaya çalışan cesur bir kız rolüyle sıradan intikam rollerini alt üst ederek olağanüstü bir ses getirdi. Matilda Lutz, oyuncuların başarısının tek bir filmle yargılanmaması gerektiğinin de kanıtı.

8. Charlize Theron-Tully

8. Charlize Theron-Tully

Kilo alıp kıyafet ve makyajını sadeleştirdiği filmde Theron, çok çalışan ancak şefkatli ve mükemmel bir anneyi canlandırıyor. Zahmetli rolünü en iyi şekilde canlandırdığı için övgüleri ve hatta Oscar adaylığını hak ediyor.

9. Michael B. Jordan-Black Panther

9. Michael B. Jordan-Black Panther

Filmin fragmanı seyircileri iyi bir film olduğuna ikna edememiş de olsa Jordan'ın Black Panther'i gerçek hayata başarılı bir şekilde uyarlayışı seyircileri bu düşünceden kurtardı.

10. Emily Blunt-A Quiet Place

10. Emily Blunt-A Quiet Place

Bu filmde iyi performansları kıyaslamak çok zor olsa da Blunt, uzaylı saldırısına karşı ailesini korumaya çalışan hamile bir kadını canlandırırken başarısıyla diğer oyunculardan sıyrılıyor. Bu tarz bir senaryoda bir kadının neden hamile kaldığını anlamak zor olsa da, anladığınızda Blunt'ın çıkardığı olağanüstü performanstan kendinizi alamayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Charlie Plummer-Lean On Pete

11. Charlie Plummer-Lean On Pete

Amerikalı yoksul bir genç ile yaşlı bir yarış atının bağlılığını konu alan bu filmde Plummer gösterdiği başarılı oyunculuğuyla Marcello Mastroiann ödülünü almaya hak kazandı. Başarılı bir kariyerinin olacağını da tahmin etmek zor değil artık Plummer için.

12. Natalie Portman-Annihilation

12. Natalie Portman-Annihilation

Birçok iyi performansın olduğu bu filmde Portman ses getiren sahnelerde oynamamasına rağmen tüm kalbi ve ruhunu ortaya koyarak başarısını bir kez daha kanıtladı.

13. Josh Brolin-Avengers: Infinity War

13. Josh Brolin-Avengers: Infinity War

Film, seyircilerini bazı hayal kırıklıklarına uğratmış olsa da etkileyici görsel efektleri ve Brolin'in olağanüstü performansı hayal kırıklıklarını biraz olsun telafi ediyor.

14. Laura Dern-The Tale

14. Laura Dern-The Tale

Çocuklukta yaşadığı istismarlarla dolu ürpertici hikayesi olan bir kadını canlandıran Dern, aslında kariyerinin en iyi performansını sergilemiş diyebiliriz. Filmdeki çoğu karakter fantastik olmasına rağmen Dern oyunculuğuyla öne çıkmayı başarıyor.

15. Toni Collette-Hereditary

15. Toni Collette-Hereditary

Korkutucu, doğaüstü bir varlığın hayatlarına girmesinden sonra ailesini bir arada tutmaya çalışan yaslı bir kızı canlandıran Collette, yüzyıllık bir oyunculuk sergiliyor. En iyi kadın aktör ödülünü kazanma ihtimali düşük de olsa bize göre bu kadın tamamen hak ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
15
11
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaya M. Demirtaş

Avengers: Infinity War da ne hayal kırıklığı olmuş acaba ? iyi filmleri yerip vasat altı filmleri yüceltmek ne kafası çok merak ettim...

Ata Korkmaz

filme giden insanların bir çoğu '' ooo bütün kahramanlar toplanmış film çekiyorlarr yaww'' diyerek izliyorlar.

selimkazak

bir çok kilo almak ...

Jenatte

Love, Simon'da Simon odaya değil dolaba kapanmış olması gerekir (I came out of the closet denir mesela) 😂