Görüş Bildir
Haberler
Ordu'daki Rehine Krizi 9 Saat Sonra Son Buldu

Ordu'daki Rehine Krizi 9 Saat Sonra Son Buldu

Onedio Medya
05.12.2015 - 12:36 Son Güncelleme: 05.12.2015 - 20:26

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde sabah ellerinde tabanca ve yüzlerinde kar maskesi ile kuyumcu dükkanına girerek soygun gerçekleştirmek isteyen ve 3 kişiyi rehin alan Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler, polisin yaklaşık 9 saat süren ikna çabaları sonucu teslim oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neler yaşandı?

Neler yaşandı?

Ordu’nun Fatsa İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Hulusi Baba Caddesi üzerinde bulunan Hasan Gül’e ait kuyumcuya saat 09.30 gibi kar maskeli iki kişi ellerinde tabanca ile girerek altınları istedi.

Soyguncular, kendilerine müdahale etmek isteyen kuyumcunun yeğeni Murat Gül’ü tabancayla vurup yaraladı. 

Kendini dışarı atan Murat Gül, çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. 

İki soyguncu, dükkan sahibi Hasan Gül ile iki çalışanını içeride rehin aldı.

Soyguncular kardeş çıktı

Soyguncular kardeş çıktı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kar maskeli 2 soyguncunun kardeş oldukları belirlendi. Ordu’nun Çatalpınar İlçesi’nde yaşayan 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki G.S.’nin otomobile Fatsa İlçesi’ne geldikleri belirtildi. 

Anneleri de ikna edemedi

2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar'dan anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. 

Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.’nin Adana’da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur’da bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip etti. 

Emniyet Müdürü Tayfur, 'Olayın siyasi bir yönü yok. Sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden destek istedik. Uzman müzakereci Ankara’dan gelecek. 

Kazasız belasız neticelendirmeyi umuyoruz. Bildiğiniz gibi bir kişi hafif şekilde yaralandı. İçeride 3 de rehine bulunuyor' dedi.

Rehinelerden ikisi serbest

Soyguncuların rehin tuttukları 2 kişiyi serbest bıraktığı bildirildi.

9 saat sonra teslim oldular

9 saat sonra teslim oldular

Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler, polisin yaklaşık 9 saat süren ikna çabaları sonucu teslim oldu.

Ellerindeki son rehine Arif Güneş'i de serbest bırakıp polise teslim olan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilip emniyete götürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatsa'da sabah saat 09.30'da başlayan, kuyumcudaki 5 kişiden 1 kişinin ayağından vurulduğu, diğerlerinin rehin alındığı soygun girişimi, 9 saat sonra son buldu.

DHA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda