Görüş Bildir
Haberler
Oppo Find 7'nin En Önemli 7 Özelliği

Oppo Find 7'nin En Önemli 7 Özelliği

OnceHaber Haber
19.03.2014 - 15:06 Son Güncelleme: 19.03.2014 - 19:03

Oppo Find 7Nin En Önemli 7 Özelliği

Uzun zamandır medyada hakkında çeşitli dedikodular üretilen Oppo’nun Find 7 modeli, birkaç saat önce Pekin’de yapılan muhteşem lansmanla tanıtıldı.

OPPO Find 7'nin özellikleri resmi olarak belli olduğuna göre, bu telefonu diğerlerinden ayıran özelliklere bir göz atalım istedik...

1-Çarpıcı ekran

Dünyadaki ilk QHD ekranlı telefon değilse de, Find 7 'QHD ekranlı En küçük telefon' unvanının sahibi. Yani Find 7, 538 PPI ile şu anda dünyadaki en yüksek piksel yoğunluğuna sahip telefon.

2560x1440 gibi etkileyici bir çözünürlüğe sahip olması yanında açıklıksız ekran (gapless screen) ve TOL (Touch On Lens) teknolojilerine sahip. Bilmeyenler için, TOL modülü sadece bir cam üstündeki indiyum kalay oksit tabakaya doğrudan yapışık bir koruyucu cam tabakadan oluşur. Bunun anlamı da inanılmaz ince ve dayanıklı bir modüldür. Bu ekranın diğer bir avantajı da eldivenle veya ıslak ellerle kullanılabilmesidir.

2-Ultra hızlı şarj yeteneği

3000 mAh (FHD modelinde 2800 mAh) batarya, Voltage Opened Loop ve çok adımlı sabit akımla şarj (VOOC) teknolojilerini barındırıyor. Teknik ifadeleri bir yana bırakırsak, bu telefonun en hızlı telefon şarj teknolojisine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Hızlı ama ne kadar? Sayılar en iyi şekilde açıklar: Bomboş bataryanın %75'e kadar dolması sadece 30 dakika. Eğer aceleniz varsa ve şarjınız bitmişse sadece 5 dakikalık şarj, size tam 2 saat konuşma süresi sağlayacaktır.

3-Skyline bildirim ışığı

'Bildirim ışığı da en önemli özellik olur mu' demeyin. Gördüğünüzde fikriniz değişecek. Oppo, bu ışık şelalesini oluşturmak için ışık kılavuzu filmi kullanıyor.

Bu bildirim ışığının nasıl 'farklı' olduğunu görmeniz gerek ancak basitçe anlatırsak, ortadan başlayıp telefonun alt kısmı boyunca devam eden bir ışık diye tanımlayabiliriz.

4-Kamera

N1'de olduğu gibi Find 7 de bize dikkat çekici bir kamera sunuyor. N1'deki gibi dönen bir kamera değil, ama Find 7'de Sony'nin en son model, 13 megapiksellik EXMOR IMX 214 sensoru var.

Her ne kadar N1 kamera uygulamasından çok farklı değilse de Find 7, 30 fps'de 4K kayıt, düşük ışık için 32 saniyelik poz süresi, GIF maker ve yeni 50 Megapiksel 'Süper zoom' özelliği sunuyor.

'Super Zoom' özelliği, basitçe fotoğraf çekerken düğmeye bastığınızda 10 tane ardışık fotoğraf çekmeye dayanıyor. Sonra bunları işleyerek lansmandan önce insanların kamerayı 50 megapiksel zannedeceği kadar yüksek kaliteli, 50 megapiksellik bir görüntü oluşturuyor.

5-Arttırılabilir bellek ve değiştirilebilir pil

Oppo'yu tanımayanların 'bunların nesi önemli ki' diyecekleri özellikler belki. Ancak bu özelliği, başta Find 5, sonra R819 ve en son N1 modellerinde ısrarla SD kart yuvasına ve değiştirilebilir bataryaya yer vermeyen OPPO'nun, kullanıcıların yoğun talebine boyun eğmesi olarak yorumlayabiliriz.

6-LTE

Oppo'nun bir diğer 'ilk'i. Oppo, değişik bölgeler için, uygun LTE desteği sunuyor. Uluslararası modelde FDD-LTE için B1/3/7/20 frekanslarını ve TD-LTE için B40 frekansını kullanıyor. Meksika ve Amerika için ise FDD-LTE frekansları B1/4/17.

Yakın zamana kadar sadece Amerika için önemli olan LTE desteği, LTE'nin dünya çapında yayılmaya başlaması sonucu kısa sürede 'olmazsa olmaz' bir özellik olma yolunda.

7-Son olarak ürün kalitesi

Çok yüksek kaliteli ürünler üretme hedefinin, ilk uluslararası model olan Find 5'ten beri Oppo'nun önceliği olduğunu biliyoruz, Find 7'nin de bu kuralı bozmadığına emin olabilirsiniz. Find 7, çelik bileşenlerin ortaya koyduğu estetik görünümle 'abi'lerine oldukça benziyor.

QHD modelin karbon fiber arka kapağı da, 1080p modelin kumlanmış metal tasarımlı arka kapağı da ürünün cazibesini arttırmış.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/2278-o...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0