Görüş Bildir
Haberler
Onlar da İnsan: Dünya Liderlerinin Kuralları Umursamadığı Anlar

etiket Onlar da İnsan: Dünya Liderlerinin Kuralları Umursamadığı Anlar

A. Ece
19.04.2018 - 17:17

Dünya liderlerini genellikle mükemmelliyetçi protokollerin birer parçası olarak görmeye alışığız. Fakat arada sırada da olsa bu protokolleri çiğneyip insan doğasından gelen yanlarını dinledikleri olmuyor değil. 

İşte politikacılardan ve Kraliyet Ailesi üyelerinden kuralların umursanmadığı 10 an:

Kaynak: https://brightside.me/wonder-people/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yağmur Adam Obama

1. Yağmur Adam Obama

Resmi etik kurallarına neredeyse hiç uymayan Obama, kendini sık sık garip durumlarda bulurdu. Mesela, 2012'de seçim kampanyasının ortasında Virginia'da bir kasabayı ziyaret eden Obama, hava durumunun değişmesine rağmen etkinliği ileri bir tarihe almamış ve bardaktan boşalırcasına yağan yağmurun altında dinleyicilerine konuşmuştu. Bu sırada üzerinde ne yağmurluk ne de şemsiye vardı, sadece gömlek giymekteydi. Doğal olarak sıkılsıklam kalan Obama, sadece dinleyicileri değil, medyayı da derinden etkilemişti.

2. Genç Prens ve Trend Dansı

11 yaşındaki Norveç Prensi Sverre Magnus, Kral Herald ve Kraliçe Sonja'nın 80. doğum günleri onuruna düzenlenen seramonide protokoli ihlal etti. Kısa bir dans hareketi ve değişik yüz şekilleri yapan prens medyada bolca konuşulurken, sosyal medyada olay oldu. Bütün olay aslında biraz tatlı gözüktüğü için Prens hiçbir ceza almadı.

3. Donald Trump ve Telefonu

3. Donald Trump ve Telefonu

2016'daki başkanlık seçimi zaferinin ardından, Trump onu direkt olarak arayabileceklerini söyleyerek birkaç dünya lideriyle telefon numarasını paylaştı. Medya anında diplomatik protokolü çiğneyen Trump'a tepki gösterdi. Çünkü telefon numarası paylaşımının ABD Başkanı'nın konuşmalarının güvenliğini ve gizliliğini etkileyebileceğini düşündüler.

4. Putin ve centilmenliği

4. Putin ve centilmenliği

Çin'deki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi sırasında Vladimir Putin Genel Sekreter Xi Jinping'in eşi Peng Liyuan'a yardım etti. Bu nazik davranış Çin'de ufak bir skandala neden olmuş; çünkü eğer bir adam bir kadına çok yaklaşırsa bu protokol ihlali anlamına gelmekteymiş. Her şekilde, medya ve internetteki birçok kişi Putin'in bu hareketini takdir etmiş.

5. Michelle Obama ve Kraliçe Elizabeth

5. Michelle Obama ve Kraliçe Elizabeth

Michelle Obama Kraliçe Elizabeth ile tanıştığında ufak bir olay olmuş. Eski Amerikan Başkanı'nın eşi masumca Kraliçe'ye sarılmış, fakat bu hareket İngiliz toplumunda onay görmemiş. Protokole göre, Kraliyet Ailesi'nden birisiyle tanışırken Kraliçe'ye izni olmadan dokunmak yasak. Fakat, Michelle Obama'nın bu hareketi onu üzmemiş, aksine kendisi de sarılmasına karşılık vermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. George W. Bush ve Hava Kuvvetleri Akademisi

6. George W. Bush ve Hava Kuvvetleri Akademisi

2008'de eski ABD başkanı Bush, Colorado'daki Hava Kuvvetleri Akademisi'nde başlangıç konuşmasını yaptı. Sadece mezunları kutlamakla kalmayıp, her biriyle kişisel bir yaklaşımda bulundu: resmi olmayan selamlaşmalar yaşandı, telefonda mezunların akrabalarıyla konuştu, havaya öpücükler gönderdi ve hatta bir kadın mezunu öptü.

7. Hindistan Başbakanı ve Saygı Gösterileri

2018'in başında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu resmi bir ziyaret için Hindistan'a gitti. Diplomatik protokole göre, Dış İşleri Bakanı'nın havaalanına karşılamaya gitmesi gerekmekteydi ama onun yerine Hindistan Başbakanı Narenda Modi tarafından karşılandı. Söylemeye gerek var mı bilemedik ama üst düzey bir ziyaret olduğu kesin.

8. Kanadalılar Naziktir.

8. Kanadalılar Naziktir.

Kanada Genel Valisi David Johnston Kraliçe Elizabeth ile tanışırken ufak bir skandal yaşanmış. Kraliçe ve Genel Vali merdivenlerden inerken, Johnston nazikçe dirseğinden tutarak Kraliçe'yi düşmekten korumak istemiş. Tabii ki olay medyada acımasız yorumlara maruz kalmış ve kimsenin Kraliçe'ye dokunmaya hakkı olmadığı hatırlatılmış. Johnston ise yorumlara hiç sinirlenmemiş ve sakince eğer yardımcı olmasaydı Kraliçe'nin düşebileceğini açıklamış.

9. Prens Harry ve Duyguları

9. Prens Harry ve Duyguları

İngiliz Kraliyet Ailesi her zaman üzerine dikkatleri toplamayı başarıyor. Mayıs 2018'deki düğünlerine kısa bir süre kalmasına rağmen Prens Harry ve Megan Markle paparaziler tarafından takip ediliyor ve dışarıda el ele dolaşmaları olay haline geliyor. Kraliyet ahlak kuralları bu tarz yakın hareketleri onaylamıyor fakat Harry bu konuyu kafasına takıyor gibi görünmüyor. 

Fakat, ortaya çıktığına göre, dışarıda el ele tutuşmama kuralı meğer kayıt altına hiç alınmamış. Bu yüzden çift bu tatlı hallerine istedikleri gibi devam edebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Prens Harry ve Sarılmaları

10. Prens Harry ve Sarılmaları

Prens Harry Kraliyet Ailesi'ndeki en cana yakın kişi olarak, Avustralya'da, Yorkshire'da ve Kanada'da sevenlerine sarılmasıyla da biliniyor.

BONUS: Justin Trudeau ve Çorapları

BONUS: Justin Trudeau ve Çorapları

Kanada Başbakanı Justin Trudeau dönemimizin en aydınlık politikacılarından biri. Moda anlayışı da dikkati hak ediyor: kendisi sert takımlarla eğlenceli çorapları kombinlemeye bayılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
367
147
96
24
9
9
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kornişonturşusu

şu elizabeth bizi de gömcek

layd hamdiye

boş, anlamsız ve saçma işler..

Alp Eren A.kaya

Havar yu havar yu !??? Ama koskoca Hindistan İsrail'in yanında el pençe divan durmuş artık mesajı siz alın .