Görüş Bildir
Haberler
Onedio ile Müzik Keşfi 5x5: Ünlü & Whisky

Onedio ile Müzik Keşfi 5x5: Ünlü & Whisky

Doğu Cem Gürcan
29.06.2015 - 22:38 Son Güncelleme: 05.07.2015 - 12:47

Ünlü & Whisky

5x5'de sizler için çok fazla tanınmayan, çok fazla meşhur olmayan, belki sadece bir-iki şarkısını duyduğunuz 2 grup veya şarkıcıyı tanıtıyoruz. İçerikteki her grubun veya şarkıcının 5'er şarkısı ile birlikte kısa bilgiler sunuyoruz. 

Her yeni bir içerikte, yeni 2 şarkıcı veya grubu tanıtmaya devam edeceğiz. Sizler de önerilerinizle katkıda bulunabilirsiniz. 

Tabi ki bu iki grubu/şarkıcıyı karşılaştırma veya kapıştırma gibi bir durum söz konusu değil. Yeni müzikler ve yeni isimler dinlemek isteyenler için 5x5 sizlerle. Bu içeriğimizdeki konuklar Ünlü ve Whisky. Keyifli keşifler.

Daha önceki içeriklerimiz;

Ünlü - Rüya

1981'de Almanya'da 'Fahrstuhl' (türkçe: Asansör) adıyla bir punk topluluğu olarak kuruldu. 1986 - 1992 arası çalışmalarına 'The Lift' adıyla devam etti. Bu süreçte ilk albümleri 'Under The Moon' çıktı.

Ünlü - Son Defa

O yıl bu albüm öncesi ve sonrası çeşitli remikslerin yer aldığı iki ayrı single daha yayınlandı.

Ünlü - İki Dünya

2009 yılı itibariyle tekrar biraraya gelmiş ve albüm çalışmalarına başlamışlardır.

Ünlü - Estarabim

İlk üyeleri; 

  • Tayfun Ünlü (vokal) 

  • Mehmet Ünlü (keyboard) 

  • Sven Stichter (gitar) 

  • Achim Geschwend (davul) (ayrıldı)

Ünlü - Bir Sana Binbir Bana

Daha fazla bilgiye ulaşmak için;

Whisky - Yak Bizi

1982 yılında TRT denetiminden geçen 'Bak Biz Genciz' parçası ile ekranlardan geniş kitlelere ulaştı. 1986 yılında Türkiye’nin ilk Türkçe sözlü rock albümü 'Babaanne' yayınlandı. Piccatura Müzik etiketi taşıyan albümde; 'Babaanne', 'Yolculuk', 'Şans Talih', 'Kendine Hoşgeldin', 'Rock’n Roll’u Bir Dinle', 'Bak Biz Genciz', 'Arayış', 'Rüşvet' ve 'Hoşgörü' adlı 9 şarkı yer aldı. Çoğunlukla sosyal temaları ve kuşaklar arası çelişkileri işleyen çalışmada yer alan tüm eserler, TRT denetim kurulundan onaylıydı.

Whisky - Çılgınlık Zamanı

1993 yılı başında ikinci albüm çalışmalarının sonuna gelirken topluluk, kurucusu Kamil Özaydın’ı beyin kanaması sonucu kaybetti. Kısa bir aradan sonra yarım kalan kayıtlarını tamamlayıp 1994 yılında Kamil Özaydın anısına 'Ateş Suyu' albümünü piyasaya çıkarttılar. Yüzdeyüz Müzik Ltd. Şti. etiketiyle sunulan albümde 'Binnaz', 'Dön Geri', 'Cadı', 'Cumartesi', 'Baharla Gelen', 'Sana Ağıt', 'Güneşli Yağmur' ve 'Yalnız Seninle' adlı çalışmalar yer aldı. Hard rock tarzının korunduğu albüm genellikle aşk temalarını işliyordu. Albüm sonrası birçok ilde tanıtım konseri verildi. İkinci albümün hemen ardından üçüncüsünün çalışmaları başladı. Nihayet 1996 yılında 'Güneşin Tahtı' adlı albüm piyasaya çıktı. Bu kez Mega Müzik etiketiyle...

Whisky - Babaanne

İki yıl sonra Whisky, yine Mega Müzik etiketiyle yeni albümünü çıkardı. 'Dünyanın Kapısı' adlı çalışmada 13 şarkı yer alıyordu. Eski albümlerdeki bazı şarkılara da yer verilen albümün listesinde 'Vazgeç', 'Dünyanın Kapısı', 'Yak Bizi', 'Hoşgörü', 'İlkbahar Yağmurları','Medley', 'Binnaz', 'Kızlar', 'Yollar', 'Cadı', 'Yanıma Gelsen', 'Fukara' ve 'Dön Geri' vardı.

Whisky - Sen Bana Baharla Geldin

Albümleri ve Üyeleleri;

BABAANNE (1986) kadrosu:

Kamil Özaydın: Bas

Serdar Çokuslu: Gitar , Vokal

Filip Sümbülkaya: Davul

ATEŞ SUYU (1993) kadrosu:

Kamil Özaydın: Gitar, Geri vokal

Serdar Çokuslu: Gitar , Vokal

Arif Deniztoker: Gitar, Geri vokal

Çağatay Ateş: Bas, Geri vokal

Alpay Şalt: Davul

GÜNEŞİN TAHTI (1996) kadrosu:

Serdar Çokuslu: Gitar , Vokal

Arif Deniztoker: Gitar, Geri vokal

Çağatay Ateş: Bas, Geri vokal

Alpay Şalt: Davul

Whisky - O Yıllar

Daha fazla bilgiye ulaşmak için;

Peki siz hangi grubu daha çok beğendiniz?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
0
0
0
0
0