Görüş Bildir
Haberler
Ömrünüze Ömür Katmaya Geldik: Daha Mutlu ve Verimli Bir Hayatın Anahtarı Reddetmekten Geçiyor, Nasıl mı?

Ömrünüze Ömür Katmaya Geldik: Daha Mutlu ve Verimli Bir Hayatın Anahtarı Reddetmekten Geçiyor, Nasıl mı?

Hangimiz ailemiz, arkadaşlarımız hatta tanımadığımız insanların gözünde iyi biri olarak görülmek istemeyiz? İnsanlar tarafından kabul görmek güzeldir, önemli olan bunun için kendimizden neler eksilttiğimiz.

Gelin, yeri geldiğinde hayır demenin gücünü tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir plana dahil olmak, birlikte bir şeyler yapmak ya da birlikte bir şeyler yapmamak için "evet" demek bir rahatlama sağlıyor.

Kabul görmenin getirdiği rahatlama. 

Bu sebeple her evet dediğimizde bir şey kazanıyoruz, doğru fakat kendimize ayırdığımız zamandan kıstığımız için de kendimize açıktan bir hayır demiş oluyoruz.

Soralım ve yanıtlayalım: Bize sunulanlara evet dememek tam bir bencillik değil mi?

Soralım ve yanıtlayalım: Bize sunulanlara evet dememek tam bir bencillik değil mi?

Aslında sadece kabul edilme, bencil görünmeme ya da o an vazgeçtiğimiz her neyse onu gözardı ederek evet demek de bu açıdan bakıldığında bir bencillik sayılabilir. 

Yani insanlar tarafından kabul görmek için onaylamayı alışkanlık haline getirdiyseniz bu tip açıklamalarla içinizi rahatlatmaktan vazgeçmenin zamanıdır.

O halde özgürlüğümüzü yeniden kazanmaya başlayalım mı?

O halde özgürlüğümüzü yeniden kazanmaya başlayalım mı?

Her zaman gelen teklifleri onaylamamak, yani evet bağımlısı olmamak için hızlı yanıt vermekten kaçınarak bu değişimin ilk adımını atabiliriz. 

'Bu akşam bir planın var mı, sinemaya gitmeyi planlıyoruz sen de gelsene?'

Bu teklifi aldığınızda ilk yanıtınız 'Tabii!' olur ve sonrasında daha önemli işleriniz olduğuna kanaat getirerek kararınızın değiştiğini bildirecek olursanız bu hayır deme yeteneğinizi geliştirmenin önünde büyük bir engel olacaktır.

Ufak bir öneri, burada klasik bir yanıt belirleyip onun ardında ilerlemek en sağlıklısı olabilir.

Bir arkadaşınız arayıp size bir teklifte bulunduğunda hemen reddetmek yahut hemen onaylamamak için 'Bir yere sözüm var mı hatırlayamadım, hemen öğrenip dönüş yapayım.' demek iyi bir çözüm olabilir.

Bu sayede gerçekten bu teklife olumlu yanıt vermek isteyip istemediğinizi kendinize soracak, daha az stresli bir ortam oluşturabilirsiniz. Şayet bu tip bir ikilem içerisine girdiyseniz muhtemelen bu teklifi reddedeceksiniz.

Devam edelim. Bir teklifi reddetmek için illa o süre içerisinde başka bir işiniz olmasına gerek yok, sadece istemediğiniz için insanları reddetmek cehenneme gitmenize yol açmaz.

Şayet bir soru soruluyorsa karşınızdaki kişinin evet yanıtı kadar hayır yanıtına da hazır olması gerekir, öteki türlü fikrinizin bir önemi yoksa size direkt 'Bu akşam bizimle filme geliyorsun.' diye mesaj atmaları gerekirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçinizi ferahlatacak bir bilgi: İnsanlar hayır yanıtını tahmin ettiğinizden daha az önemser.

Yani siz hayır derken ne kadar geriliyorsanız gerilin, bu karşınızdaki insan için ölüm kalım meselesi olmaz. Bu sebeple kendinizce 'hayır antremanları' oluşturarak insanların reflekslerini ölçebilirsiniz. Böylece sizin sadece bir olayda verdiğiniz yanıta göre değerinizin belirlenip belirlenmeyeceğini de test etmiş olursunuz.

Sürekli evet demeden de insanlar tarafından kabul göreceğinizi öğrendikten sonra 'hayır' derken şekilden şekile girmezsiniz artık.

Faydasını görenlerle yorumlarda buluşalım, hep birlikte bir sinema planı yaptıktan sonra herkes 'Hayır gelemiyorum' desin, içten içe rahatlasın...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın