Görüş Bildir
Haberler
Ölümün En Karanlık Şekli: Diri Diri Gömülerek Korkunç Bir Şekilde Öldürülmüş 10 Kişi

etiket Ölümün En Karanlık Şekli: Diri Diri Gömülerek Korkunç Bir Şekilde Öldürülmüş 10 Kişi

Diri diri gömülmek... Ölümlerin belki de en acısı, en karanlığı, en fenası...

İnsanlık tarihi maalesef kirli işlerle dolu, bunların arasında birbirimizi diri diri gömmek de var. Gelin tarihte yolculuğa çıkalım ve diri diri gömülmüş 10 insanın hikayesine kulak verelim.

Kaynak: http://listverse.com/2014/10/09/10-ho...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Octavia Smith Hatcher

1. Octavia Smith Hatcher

1800'lerin sonlarına gelinmişken, ABD'nin Kentucky eyaleti korkunç bir salgınla çalkalanır. Bu salgının neden olduğu en trajik vaka ise Octavia Smith Hatcher adlı bir kadındır. Daha bebek olan oğlunu salgın sonrası kaybeden Hatcher, depresyona girer ve yataklara düşer. Zamanla iyice hastalanan ve sonunda komaya girer, birkaç ay sonrasında da hala yatağındayken öldüğü ilan edilir. Ardından da hemen gömülür.

Cenazeden 1 hafta sonra, kasabadaki çoğu insan Octavia'nınki ile aynı belirtileri gösteren hastalığa yakalanır ve koma durumuna girer. Fark ise kasaba halkının komadan bir süre sonra çıkmasıdır. Durum böyle olunca Octavia'nın kocası, karısının da hala yaşarken gömüldüğünden, aslında bir süre sonra uyanacağından korkmaya başlar.

Hemen mezarlığa gidip eşinin mezarını açan adam, bu korkusunun gerçek olduğunu anlar. Tabutun iç kısmında tırnak izleri vardır, Octavia'nın tırnaklarında da kan izleri. Yüzü ise dehşete düşmüş bir ifadeyle bakmaktadır. Gerçek ortadadır, Octavia hala hayattayken canlı canlı gömülmüştür. Ardından Octavia tekrar gömülür ve eşi tarafından adına bir anıt dikilir, bu anıt günümüzde hala ayaktadır.

Hastalığa gelince, Afrika'ya ait bir sinek türünün neden olduğu uyku hastalığının tüm bu olaylara sebep olduğu düşünülüyor.

2. Mina El Houari

2. Mina El Houari

Bu sefer günümüze oldukça yakın bir zamanda gerçekleşen bir olaya dönüyoruz. 2014 Mayıs'ında, 25 yaşındaki Fransız bir kadın olan Mina El Hourai, Fas'ta yaşayan biriyle internet üzerinden aylarca konuştuktan sonra ilk buluşmasına hazırlanmaktadır. Uçaktan indikten sonra Fas'taki oteline gelen ve giriş yapan kadın, otelden hiçbir zaman çıkış yapmaz. 

Birlikte güzel bir akşam geçiren ikilinin gecesi, Mina'nın birdenbire yere yığılıp kalmasıyla sonlanır. Bunun üzerine adam, polise veya ambulansa haber vermek yerine kadının öldüğünü varsayıp bahçesine gömmeye karar verir.

Sıkıntı ise, Mina aslında ölmemiştir. Diyabet olan ve o an diyabetik komaya giren kadın, sevgilisi tarafından ölü sanılmıştır. Birkaç günün ardından Mina'nın ailesi kayıp ilanı verir ve Fas'a giderek kızlarını bulmaya çalışır.

Polisler adamı sonunda yakalar ve evini araştırırlar. Toprak lekeli elbiselerini ve mezarı kazmak için kullandığı kazmayı bulurlar, sonrasında da korkunç manzarayla karşılaşırlar. Adam aslında Mina'yı öldürmüştür, suçunu itiraf eder ve kasten adam öldürmekten yargılanır.

3. Bayan Boger

3. Bayan Boger

Bir kez daha uzak geçmişe doğru gidiyoruz. Charles Boger ve eşi, Pennysylvania'daki çiftliklerinde sıradan günler geçirirlerken, 1893 Temmuz'unda Bayan Boger bilinmeyen nedenlerden aniden ölür. Doktorlar ölümünü doğrular ve ardından kadın gömülür. Hikaye burda bitmiş olacakken, arkadaşlarından biri Charles'a gider ve karısının yıllar önce histeri krizleri yaşadığını söyleyerek aslında ölmemiş olabileceğini belirtir.

Karısının canlı canlı gömülmüş olması fikri Charles'ın kafasına girer ve onu da histerik yapar. Charles, arkadaşlarıyla bir araya gelir ve mezarı kazar. Bulduğu şey şok edicidir, eşinin vücudu tabutun içinde ters yatmaktadır. Tabutundaki cam parçası kırılmış ve vücudunun her tarafına saplanmıştır. Her yeri kan içindedir, çizik doludur. Parmaklarının hiçbiri yerinde değildir.

Bu korkunç keşfinin ardından Charles Boger'ın akıbetini ise kimse bilmemektedir.

4. Angelo Hays

4. Angelo Hays

Diri diri gömülenler arasında şanslı olanlar da var. Bunlardan biri de Angelo Hays adlı, 19 yaşındaki genç bir erkek. Fransa'da yaşayan Angelo, 1937'de motosikletiyle kasabada dolanırken kaza yapar ve kafasını tuğla duvara vurur. Doktorlar hiçbir şüpheleri olmaksızın Angelo'nun öldüğünü onaylar. Kazadan 3 gün sonra Angelo defnedilir.

İlginç olaylar bu noktadan sonra başlar. Bir sigorta şirketi, Angelo'nun babasının daha yeni sağlık sigortası yaptırdığını fark eder ve para almak için ölüm yalanı attıklarından şüphelenir. Olayı araştırması için bir araştırmacı görevlendirirler.

Araştırmacı, defnedilmesinin üzerinden henüz 2 gün geçmişken Angelo'nun mezarını tekrar çıkarttırır ve şok edici gerçekle karşılaşır; Angelo hala hayattadır. Ölümü net olarak tasdik etmek için orada bulunan bir doktor, bedenin hala sıcak olduğunu ve kalbin de attığını fark eder. Hemen hastaneye götürülen Angelo kurtarılır. Anlaşılan başındaki ciddi yaralanma yüzünden bilincini kaybetmiştir. 

Bu olaydan sonra Angelo, tabutlara diri diri gömülenlerin uyandıklarında kurtulabilmesi için kullanabilecekleri ziller ekler. Bu yeni buluşuyla da tüm Fransa'yı turlar ve ünlü bir sima haline gelir.

5. Bay Cornish

5. Bay Cornish

İngiltere'nin Bath bölgesinde belediye başkanı olan Bay Cornish, 80 yaşında yüksek ateş nedeniyle ölür. Ölümünün hemen ardından gömülür. Mezarcı gömü işlemini tamamlamak üzereyken oradan geçen insanlar tarafından içecek ikram edilmesi üzerine mola verir ve küçük bir sohbete dalar. Sohbet sırasında Bay Cornish'in yarı gömülü haldeki mezarından sesler gelmeye başlar. Sesi duyanlar hemen yardıma koşar ve oksijeni bitmeden önce adamı kurtarmaya çalışırlar.

Fakat ne yazık ki çok geç kalmışlardır; Bay Cornish mezarında dizleri ve dirsekleri kanamış halde, boğularak ölmüştür bile. Bu durumdan oldukça etkilenen Cornish'in kız kardeşi yakınlarına, aynı kaderi yaşamamak için gömülmeden önce kafasının kesilmesi isteğini iletir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uttar Pradesh

6. Uttar Pradesh

Yine yakın geçmişe uğruyoruz. 2014'ün Ağustos ayında, Hindistan'da yaşayan 6 yaşındaki küçük bir kız da diri diri gömülmüştür. Kızın amcasına göre kızın evine yakın bir yerlerde yaşayan evli bir çift, küçük kızın yanına yaklaşarak annelerinin yakındaki bir lunaparkta olduğunu söyleyerek kızı tarlaların ortasına götürerek boğmuş ve sonrasında da gömmüştür.

Şans da o ki, bölgede bulunan köylüler çiftin kızla beraber tarlaya girdiğini görmüş ve sonrasında yanlarında çocuk olmadan ayrıldıklarında şüphelenerek kızı aramaya çıkmışlardır. Kazılan mezarı bulan ve hemen kızı çıkaran köylüler, kızın bilincini kaybettiğini ve nefes almadığını fark ederler. Hemen hastaneye ulaşırlar, kız kurtarılır ve sonrasında da kendini kaçıranları tespit eder. Canlı canlı gömüldüğünüyse hatırlamaz.

7. 35 yaşındaki Rus bir adam

7. 35 yaşındaki Rus bir adam

Tarihteki diri diri gömülme vakalarından belki de en ilginci, gönüllü olarak ve isteyerek gömülen 35 yaşındaki Rus bir adama ait. 2011 yılında, diri diri gömüldükten sonra kurtulmayı denemeye karar veren adamın sonu, trajik bir ölüm olur.

Nedendir bilinmez ancak adam 24 saat toprak altında kalırsa hayatı boyunca çok şanslı biri olacağını düşünür. Bir arkadaşının yardımıyla şehrin dışında bir mezar kazar. Tabutun içerisine hava akışını sağlayacak minik borular, bir şişe su ve cep telefonu da koyar.

Tabuta girdikten sonra arkadaşı tabutu gömer ve mezarlıktan ayrılır. Adam, arkadaşını yalnızca bir kere arar ve iyi olduğunu söyler. Arkadaşı ertesi gün mezarlığa gelip tabutu çıkarır, ancak bir terslik vardır: Adam ölmüştür. Anlaşılan gece yağan yağmur nedeniyle hava boruları kapanmıştır ve adam boğularak ölmüştür.

8. Lawrence Cawthorn

8. Lawrence Cawthorn

Londralı bir kasap olan Lawrence Cawthorn, 1661 yılında ciddi bir hastalığa yakalanır. Lawrence'ın varisi, adamın hemen ölmesini istiyordur; böylece mirasa konabilecektir. Herhangi bir doktor onayı olmadan Lawrence ölü olarak ilan edilir ve yakınlardaki bir mezarlığa gömülür. Defin işleminin hemen ardından, cenazedekiler tabutun içinden gelen çığlıklar duymaya başlarlar. Hızla tabutu tekrar çıkartırlar, ancak geç kalmışlardır. Gözleri neredeyse yerinden fırlamış, kaçabilmek için tabuta vurmaktan kafası kanlar içinde kalmıştır.

9. Sipho William Mdletshe

9. Sipho William Mdletshe

1993 yılında, 24 yaşındaki bir Güney Afrikalı olan Sipho William Mdletshe ve nişanlısı bir araba kazası geçirirler. Nişanlısı kurtulurken, ağır şekilde yaralanan Sipho, öldüğü düşünülerek morga kaldırılır ve metal bir kutu içerisinde defin işlemine kadar bekletilir; fakat aslında ölmemiştir, yalnızca bilincini kaybetmiştir.

İki gün iki gece boyunca kutuda kalan ve sonunda uyanan adam, bir sürelik şaşkınlığın ardından yardım çığlıkları atmaya başlar. Morgda görevli kişiler çığlıklarını duyar ve adamı çıkarırlar. İyileşme sürecini de atlatan Sipho, eve döndüğünde zombi olduğu gerekçesiyle sevgilisinin çığlıkları ve bağırışları arasında evi terk etmek zorunda kalır.

10. Stephen Small

10. Stephen Small

1987 yılında Stephen Small adlı ünlü bir sima kaçırılır ve diri diri gömülür. Kaçıranlar ise 30 yaşındaki Danny Edwards ve onun 26 yaşındaki kız arkadaşı Nancy Rish'tir. İkilinin planı, adamı yerin altında, tabutun içinde bekleterek ailesinden 1 milyon dolar fidye istemektir. Bu sırada adamın ölmemesi için de tabuta minimal düzeyde hava, su ve ışık sağlarlar; fakat hava almasına yarayan tüplerden biri tıkanır ve adam boğularak ölür.

Polisler şanssız adamı, yakınlara park edilmiş arabasını fark ederek bulurlar. Edwards ve Rish yakalandıktan sonra büyük tartışmalar döner; acaba adamı öldürmek istemişler midir, istememişler midir? Kasıtlı olsun veya olmasın, her halükarda ikilinin hapishanede geçireceği daha yaklaşık 25 yılları bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1097
331
131
72
52
38
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hande Uyruksuzkarga

nerede Medine Memi? 16 yaşında babası ve dedesi tarafından erkeklerle konuştuğu iddiasıyla Adıyaman'da diri diri gömülen? Medine'yi de ekleseydiniz bu toprak... Devamını Gör

buss

Ya o tabuta zil koyma fikri çok zekice. Tamam her ölen geri uyanacak diye bişey yok ama empati yapınca çok kötü be.

Emre ç

oa tabutta uyandığın an ki psikolojiyi düşünemiyorum daha kötüsü olamaz herhalde. bizde durum daha kötü tabutta yok

Ciri

Kefenli değil miydik?Nefes alamadan ölürüz.