Görüş Bildir
Haberler
Okullarda 243 Ton Atık Pil Toplandı

Okullarda 243 Ton Atık Pil Toplandı

ATKN
22.06.2015 - 16:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yıl Türkiye genelindeki okullarda toplanan atık pil miktarı, geçen seneye göre yüzde 20 artarak 243 tona ulaştı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nden (TAP) yapılan açıklamaya göre, TAP tarafından gerçekleştirilen, 2014-15 öğretim yılına ait okullar arası ödüllü atık pil toplama yarışması sonuçlandı. Bu kapsamda geçen yıl Türkiye genelindeki okullarda 203 ton atık pil toplanırken, söz konusu rakam bu sene yüzde 20 artışla 243 tona çıktı.

Atık pil toplama rakamlarında önceki yıla göre 14 ton artış olan İstanbul, bu alanda ilk sırayı aldı. İstanbul yüzde 23'lük artış ile 63 tondan 77 tona yükseldi.

'Atık pil konusunda gittikçe artan bir duyarlılık var'

'Atık pil konusunda gittikçe artan bir duyarlılık var'

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar, öğrencilerde atık pil konusunda gittikçe artan bir duyarlılık olduğuna işaret etti.

Pilin doğaya bırakılması halinde çevreyi ve yer altı sularını kirletebileceğini belirten Bahar, toplanan tek kullanımlık pillerin bertaraf edilmek üzere uygun şartlarda depolandığını, şarj edilebilir pillerin ise geri dönüşüme yollandığını kaydetti.

Bahar, bu yıl atık pil toplama rakamlarında yaşanan artışın gelecek yıllar için büyük moral olduğunu belirterek, 'Öğretmenlerimizin eğitimleri, öğrencilerimizin her geçen gün atık pil toplama konusunda artan duyarlılıkları ve ailelerini de uyarmaları sonucu bu yıl atık pil toplamada yüzde 20'lik artış sağladık' ifadelerini kullandı.

Bahar ayrıca, ülke çapında en çok atık pil toplayan okul ve öğrencilerin masa tenisi masası, spor seti, satranç eğitim seti gibi hediyelerle ödüllendirdiklerini belirtti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0