Görüş Bildir
Haberler
Okullar Açıldı! Sizi Biraz Olsun Derslerin Stresinden Uzaklaştıracak Okul Koridorlarında Geçen 15 Dizi

Okullar Açıldı! Sizi Biraz Olsun Derslerin Stresinden Uzaklaştıracak Okul Koridorlarında Geçen 15 Dizi

Penny
29.09.2018 - 16:17

Kış geldi, okullar açıldı, yorgunluk başladı. En azından günün sonunda yorgunluğunuzu atmak için izleyebileceğiniz okul dizilerini sizler için bir araya getirdik. Öncelikle önemli birkaç uyarıda bulunalım; bir bölüm daha diye diye hiç uyumadan okula gitmemezlik etmeyin. Bir de önce ödevler...

Dizilerin açıklamaları Sinemalar.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Skins

1. Skins

Sıradan gençlik dizilerinden gına mı geldi? Tek dertleri, o gün ne giyecekleri olan zengin bebeleri izlemekten sıkıldınız mı? Dedikoducu kızlar, bayık bakışlar, kimin eli kimin cebinde durumları artık size çekici gelmiyor mu? O zaman gelin sizi Skins ile tanıştıralım... 2007 başında İngiltere'nin E4 kanalında yayınlanmaya başlayan Skins, Bristol'da yaşayan gençlerin hayatlarına odaklanıyor. Gençlerin hiçbiri de sütten çıkmış ak kaşık değil. Biri anoreksik, biri öğretmeniyle yatıyor, bir diğeri müslüman ve en yakın arkadaşının gay olmasını ailesine nasıl açıklayacağını düşünüyor ve bu liste uzayıp gidiyor. Anlayacağınız her birinin ciddi problemleri var. Dizi de sağ olsun, bizi üzmüyor ve her bir bölümü bir karaktere ayırarak, gençlerimizi daha da yakından tanımamızı ve dertlerine ortak olmamızı sağlıyor. Uyuşturucu, homoseksüellik, bozuk aile ilişkileri, seks, narsizm, antisosyallik, cinsel istismar, içine kapanıklık gibi gençler arasında yaygın olan sorunlara değinen Skins, daha ilk bölümüyle bile diğer gençlik dizilerinden ne kadar da farklı olduğunu, hayata pembe gözlüklerle değil de, tüm gerçekliğiyle baktığını bizlere kanıtlıyor. Bölümler ilerledikçe, bu gençlerin her birinin ne kadar da yapayalnız olduğunu görüyor ve başlarda komediymiş gibi gelen sahneler, leziz bir drama hâline dönüşüyor.

2. Dedikoducu Kız (Gossip Girl)

2. Dedikoducu Kız (Gossip Girl)

Liseye giden bir grup zengin öğrencinin başından geçen olayları, ilişkileri ve dedikoduları anlatan kimliği şu an belli olmayan bir kızın (dedikoducu kız) anlattığı olaylar.

3. Kyle Xy

3. Kyle Xy

'Kyle XY', ormanda gizemli bir şekilde beliren ve aşk, nefret gibi duygulara sahip olmayan bir gencin yaşadıklarına odaklanıyor...Mavi ve şaşkın gözlerle sanki bize doğru bakan resimdeki gencin göbek deliği yok. Adı Kyle... Ama nereden geldiği, kim olduğu ve neden bir göbek deliği olmadığı bilinmiyor...Gizemli bir şekilde ormandan çıkagelen 16 yaşındaki Kyle, yeni doğmuş bir bebeği andırmaktadır. Adı yoktur, anıları da... Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamaz. Sanki dünyaya ilk kez bakıyordur. Onu sahip çıkacak kimse olmadığı için polis tarafından, gençlik ıslahevine gönderilir. Burada Kyle adı verilen kahramanımız, psikolog Nicole Trager'ın (MacIntyre) gözetimine alınır, ancak psikolog çabucak bu çocuğun, diğerlerinden farklı olduğunu ve özel bir ilgiye ihtiyaç duyduğunu anlar; Kyle'ın aşk, nefret ve neşe gibi insanı hal ve davranışları yoktur... Ve iyi kalpli sosyal görevli, onu ailesiyle birlikte yaşaması için evine götürür. Kısa sürede ailenin tüm fertleri, Kyle'da özel bir şeyler olduğunu ve onun esrarengiz yeteneklere sahip olduğunu anlamaya başlarlar...

4. Glee

4. Glee

Glee, Amerika Fox kanalında yayınlanan bir müzikal, gençlik dizisidir. Dizinin yapımcılarında biri de Nip Tuck'ın yapımcısı olan Ryan Murphy olması diziyi dikkat çekici kılan etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

Dizi, bir lisede geçiyor. Will Schuester, lise çağlarında koroda şarkı söylemiş ve büyük bir ödül kazanmış, şu anda da mezun olduğu okulda çalışan genç bir öğretmendir. Zamanında büyük işler başaran bu koro şimdi tam bir enkaz halinde olduğundan Schuester, bu koroya el atmaya karar verir ve onları eğitmeye başlar. Okulun bu kaybedenler takımı, Will Schuester sayesinde yavaş yavaş içinde ki yeteneği ortaya çıkarıp kendilerinin bile beklemediği bir şekilde popüler olmaya başlayacaktır.

5. Friday Night Lights

5. Friday Night Lights

Teksas'ın Dillon adlı taşra kasabasında eyalet futbol şampiyonası her şeyden daha önemli. Kaybedilecek şeyler çok büyük, ödül tatlı, üzerlerindeki baskı ise dayanılmaz inanılmaz bir çaba ve hırs.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Lying Game

6. The Lying Game

The Lying Game de, Sara Shepard tarafından kaleme alınmış bir kitap ve dizi de kitaptan uyarlanıyor. Zengin bir aile tarafından evlat edinilen Emma, Sutton isimli bir ikizinin olduğunu öğreniyor. Birbirlerini bulan kardeşler, sık sık yer değiştirerek kafaları karıştıracak aynı zamanda gerçek annelerinin de kimliğini öğrenmeye çalışacaklar.

7. Community

7. Community

Hukuk diğloması iptal edilen bir avukat topluma uyum sağlamakta güçlük çeken zorlanan kişileri eğitmek amacıyla bir grup kurar.Amaç kendi kişiliğini geliştirmektir.Buna karakterlerin komik maceraları ve kişilikleride eklenince olaylar karışır.

8. Veronica Mars

8. Veronica Mars

Veronica Mars'ın 17 yaşındaçok iyi bir hayatı vardı.Çok iyi bilinen bir erkek arkadaşı, zenginlik,popularite ve küçük ama güzel bir yaşam; tabiki en iyi arkadaşı Lily Kane öldürülene kadar....Veronica'nın babası (Sheriff) Lily Kane'ın kızın kendi babası öldürdüğüne inanınca;hem işini, hemde karısını kaybeder..Ve Veronica sonunda hayatın tatlı değil, acı olduğunu anlar..

Babasi şimdi Neptune'in özel detektivi olarak çalışıyordur..

Veronica'da Neptune (yaşadığı yerin) gizli kalması gereken sırları açığa çıkararak;

en iyi arkadaşını katilini bulmaya çalışmadaktadır...

9. Buffy the Vampire Slayer

9. Buffy the Vampire Slayer

Buffy, görünüşte annesiyle birlikte Sunnydale'e taşınan ve burada yeni okulu Sunnydale High'a alışmaya çalışan sıradan bir genç kızdır. Buffy'nin kısa zamanda bu küçük kasabaya alışmasını kolaylaştıran şey, yöre halkının sıcak karşılamasından çok, Cehennem Ağzı'ndan fırlamış türlü iblis ve vampirlerdir. Buffy her nesilde, gecenin yaratıklarıyla mücadele etmeleri üzere seçilen Avcı'ların sonuncusudur ve buraya gelmesinin sebebi de önceki okulunu, vampirleri yok etmek için ateşe verip kül etmiş olmasıdır. Hiç de istemediği bu kaderi yaşamasını kolaylaştıran şey arkadaşları Willow, Xander ve gözetmeni Giles'ın varlığıdır. Ancak ruhu olan vampir Angel'ın devreye girişi işleri biraz karıştıracaktır.

10. The Inbetweeners

10. The Inbetweeners

4 liseli genç Will,Simon,Jay ve Neil'in başından geçen birbirinden komik olaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Teen Wolf

11. Teen Wolf

Lise hayatının zorluklarına bir de kurtadam olmanın yükü eklenince Teen Wolf'un kahramanı Scott'ın hayatı komik olduğu kadar korkutucu olaylara sahne oluyor. 80'lerin unutulmaz filmi, yepyeni yorumuyla tekrar karşımızda.

Kuzey California'daki Beacon Hills'te yaşayan Scott McCall, öğrencisi olduğu lisenin sosyal hayatı pekte parlak olmayan gençlerinden biriyken, doğaüstü bir olay hayatını değiştirecek. Lise hayatının popülerlik basamaklarını tırmanmak için bir gereklilik olan spor konusundaki başarısızlığı, genç kahramanımızın kendine farklı uğraşlar aramasına neden oluyor. Küçük bir banliyöde çalışan Scott, ormandaki bir cesetle ilgili söylenti duyunca havanın kararmasını bekleyip, araştırmak için yola düşüyor. Araştırması kurtadama dönüşmesine yol açacak bir ısırıkla sonuçlanıyor.Gün geçtikçe yeni özellikler kazanan Scott'ın hayatı, spor becerisinden sosyalleşmesine kadar bir kurtadam olarak yepyeni bir boyuta taşınıyor. Kahramanımız sık sık 'Bu bir lanet mi yoksa bir armağan mı?' sorusuna cevap aramaya çalışırken yakın arkadaşı Stiles Stilinski, biricik aşkı Allison ve yeni akıl hocası Derek Hale'den destek alıyor.

12. The Fades

12. The Fades

Amerikan-İngiliz ortak yapımı, her bölümü 60 dakikadan oluşan bir dizidir. İlk sezon 6 bölüm olarak planlanmıştır. Paul 17 yaşında, kimseye açıklayamadığı kıyamet rüyaları gören bir genç çocuktur. Yeteri kadar korkunç değilmiş gibi, etrafında 'Soldur' olarak bilinen ölü ruhları görmeye başlar. Soldurlar diğer canlılar tarafından kokusu alınır ya da görülebilir varlıklar değildir. Ancak hayata küsmüş ve intikam duyguları ile dolu olan Fade Polus, ölü ve yaşam arasındaki engeli kırmak için bir yol bulur.

13. 90210

13. 90210

90'lı yılların en çok beğenilen aynı adlı dizinin yeni versiyonu olan bir dizi.CW televizyonu bu diziyi

tekrardan çekme kararı almış.Beverly Hills 90120 Amerika'da çok beğenilince, CW Kanalı dizinin İkinci

sezonu için de anlaşma yapmış.

Dizide Aile Kansas’tan göçederek Beverly Hills’e yerleşmektedir. Dizideki karakterler eskisi gibi 25-26

yaşındakileri 15-16 olarak göstermiyorlar. Şimdi gerçekten 15-16 yaşındaki yeni karakterleri kullanıyorlar.

90210 dizisinde oynayan kızların hepsi birbirinden güzel,erkeklerin hepsi yakışıklı!

Dizide anne rolünü Bizim Ev dizisinden (Full House) bilinen Lori Loughlin, baba rolünü ise Melroce Place

dizisinden bilinen Rob Estes oynuyor.

Kendi öz kızları ve evlat edinilen zenci evlatlarıyla birlikte mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Baba, West

Beverly Hills Lisesi’nde okul müdürüdür. Anne ise fotoğrafçıdır. Aile babaannenin gereğinden fazla lüks

sarayında yaşamaktadırlar. Bu şekilde başlayan dizi ailede meydana gelen maceraları anlatan bir gençlik

dizisidir. Dizide eski kadrodan Shannon Doherty (Brenda), Jennie Garth (Kelly) ve Tori Spelling (Donna)

de var.

14. One Tree Hill

14. One Tree Hill

Tree Hill kasabasının zıt uçlarında büyüyen Nathan ve Lucas’ın basket tutkuları ve aynı babaya sahip olmaları dışında çok az ortak yönleri var. Küstah ve kendine güvenen Nathan lise basketbol takımının yıldızı ve zengin bir ailenin çocuğu. Sessiz, içine kapanık ve sokak basketbolunda efsanevi bir oyuncu olan Lucas ise çalışan, bekar bir annenin tek çocuğu.Nathan’ın babası Dan, Lucas’ın annesi Karen ile lise yıllarında bir aşk yaşar. Karen’ın Lucas’a hamile kalması sonucu Dan kariyerini seçerek onları terk eder. Basketbol kariyerinde başarısız olunca da üniversitede tanıştığı yeni eşi ve oğlu Nathan’la birlikte kasabaya geri döner. Lucas’ın varlığını ise reddeder.Bu karanlık sır bugüne kadar oğlanlardan saklanmaya çalışılmıştır, ancak kader onları aynı basketbol takımında karşılaştırır ve hayatları beklenmedik şekilde birbirinin içine geçer. İki kardeşin birbirlerinin hayatlarındaki rollerine alışmaları zaman alacak gibi görünse de ikisinin de bu yeni gelişmeden ilgi çekici bir şeyler çıkaracağı kesin.

15. Gizli Çember (The Secret Circle)

15. Gizli Çember (The Secret Circle)

Cassie Blake mutlu, normal bir genç kızdı ta ki annesi Amelia trajik bir yangında ölene kadar. Kimsesiz kalan ve derin üzüntü içindeki Cassie, sıcakkanlı ve sevecen büyükannesi Jane’in yanına, güzel küçük bir kasaba olan Chance Harbor’a (Washington) (annesinin yıllar önce ayrıldığı kasaba) taşınır. Görünüşe göre kasaba sakinleri Cassie hakkında, ondan bile daha fazla şey biliyordur. Cassie,  okulda arkadaşlarıyla tanışmaya başlar. Yumuşak huylu Diana, onun sevgilisi Adam, çok düşünen yalnız çocuk Nick, kötü kız Faye ve arkadaşı Melissa. Bu sırada garip ve ürkütücü olaylar yaşanmaya başlar. Yeni arkadaşları ona, hepsinin güçlü cadıların soyundan geldiklerini, Cassie’nin onlara katılmasını beklediklerini ve bu sayede yeni nesil Gizli Çember (Secret Circle)’i tamamlayacaklarını anlatır ancak Cassie onlara inanmayı reddeder – ta ki Adam ona inanılmaz büyü güçlerini nasıl ortaya çıkaracağını gösterene kadar. Ama Cassie ancak annesinin odasında deri kaplı bir büyük kitabının içinde kendisine yazılmış bir mesaj bulduğunda gerçek ve tehlikeli kaderinin farkına varır. Cassie ve arkadaşlarının farkında olmadığı şey ise karanlık güçlerin ortalıkta olduğu ve kasabadaki bazı yetişkinlerle bağlantılı olan güçler, Diana’nın babası ve Faye’nin annesi de dahil olmak üzere ölümlerinin kaza olmayabileceğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Elite

BONUS: Elite

La Casa de Papel dizisinden tanıdığımız Miguel Herran, Jaime Lorente ve Maria Pedraza bu sefer de bi lise dizisinde bir arda. Ayrıca ülke olarak dizinin konusuna da pek yabancı değiliz. İşçi sınıfından üç genç, okullarının depremde yıkılmasıyla bir özel okula gönderilirler. Buradaki zengin öğrenciler ile aralarında bir çatışma başlar. Bir yerden tanıdık geldi mi? 😅

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
35
28
20
16
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?