Görüş Bildir
Haberler
Bu Dizilerin Mahkumuyuz! Hapishane Koridorlarında Geçen En İyi Diziler

Bu Dizilerin Mahkumuyuz! Hapishane Koridorlarında Geçen En İyi Diziler

24.12.2017 - 12:53

Hapishane temalı dizi severlerimiz için yılların unutulmayan en iyi 10 hapishane filmini IMDb'ye göre sıraladık. Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The OZ (IMDb Puanı: 8,8)

1. The OZ (IMDb Puanı: 8,8)

Oz dizisi bölümlerinin başında her bölüm için tanıtım yapan engelli mahkum dostumuz August Hill bölüm boyunca ara ara karşınıza gelerek bölümde geçen olaylar ile ilgili yorumlar yapıp bilgiler veriyor. Bu bilgiler sizlerin dizide geçen karakterler ve yaşanılan olaylar ile ilgili tahminler yapmanızı ve dizinin sonunu heyecanla beklemenizi sağlıyor. Hapishane de yer alan mahkumlar arasında yaşanan güç savaşı, çeteleşme, rüşvet, uyuşturucu, kumar ve seks olaylarının gardiyanlar ile mahkumların çıkar ilişkilerini çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Kaynak

2. Unite 9 (IMDb Puanı: 7,8)

2. Unite 9 (IMDb Puanı: 7,8)

Fransız bir kadın babasını merdivenlerden aşağı ittiği için 7 yıllık bir süre için cezaevine girer. Hikayeyi izledikçe bunun sebebini detaylarıyla öğreneceksiniz. Aynı zamanda kadının cezaevindeki zorlu hayatı, gardiyanlarla ve mahkumların birbirleriyle sıradışı ilişkisi izlerken sizleri etkisi altına alacak. Tabi bu süre içinde ana kahramanımız Quebecois'in dışarda ola ailesiyle olan dramatik ilişkisini de izliyoruz.

Kaynak

3. Prisoner (IMDb Puanı: 8,2)

3. Prisoner (IMDb Puanı: 8,2)

Wenthworth yüksek güvenlikli bir cezaevidir. Her suç türünden mahkum kadınların yer aldığı cezaevinde mahkumların oaraya nasıl geldiklerini, oradaki hayatlarını ve zorlukları izleyeceğiz.Hikayenin ana karakterleri Bea, Doreen ve Lizzie'nin etrafında dönen olayları en acımasız haliyle ekranlarda izlenirken, her şeyin yaşanabileceği bu dehşet dolu hapishanede kadınların vahşi hallerini en doruk noktasında göreceksiniz. 

Kaynak

4. Orange Is The New Black (IMDb Puanı: 8,2)

4. Orange Is The New Black (IMDb Puanı: 8,2)

Piper Chapman nişanlı bir kadındır. 10 yıl önce üniversite yıllarında tanıştığı Alex Vause yüzünden uyuşturucu taşıdığı gerekçesiyle tutuklanır ve birkaç yıllık hapse düşer. Hapishanedeki ilk zamanlarında hapishane kültürüne tam ayak uyduramasa da zamanla çok büyük değişimler yaşayacak ve dışarıdaki hayatının yavaş yavaş değiştiğini görecektir. Dizide dışarıdaki hayatında çok sevdiği şeylerin hafızasından yavaş yavaş silinmesi ve zor şartlar altında ne yapacağını öğrenmeye başlayan Piper’ın hapishane hayatı mizahi bir dille ele alınıyor.

Kaynak

5. Bad Girls (IMDb Puanı: 8,1)

5. Bad Girls (IMDb Puanı: 8,1)

Hapishanenin G Bölümü’nde yatan mahkum kadınların hayatları işleniyor diyebiliriz. Tahmin edilebileceği üzere mahkumlarımızın yaşantılarının gerilim dozu bayağı yüksek. Hapishane içinde dönen uyuşturucu ticaretinden tecavüzlere, mahkum-gardiyan ilişkilerinden işkencelere kadar bir çok olay gözlerimizin önüne seriliyor. Hapishane felsefesi sayılabilecek olan “Güçlü olan daima kazanır” durumu burada da şiddetli bir şekilde mevcut. Tabii bu kadar da karamsar bir dizi seyretmiyoruz. Ara ara karşımıza gerçek aşklar ve dostluklar da çıkmıyor değil.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Porridge (IMDb Puanı: 8,3)

6. Porridge (IMDb Puanı: 8,3)

Fletcher, cezaevinde sorunsuz bir 5 yılı temiz geçirmeye çalışırken başına gelenleri izleyeceğiz. Saf hücre arkadaşı Lenny ile  beraber tam bir şeytan olan hapishane görevlisi Mr.Mackay'nin kendi kurallarına göre yönettiği küçük dünyalarında buraya uyum sağlamaya çalışmalarını esprili bir anlatımla izleyeceğiz.

Kaynak

7. Colditz (IMDb Puanı: 8,5)

7. Colditz (IMDb Puanı: 8,5)

Dizi Colditz Kale'sinde yaşayan mahkumların hayatını en acımasız haliyle anlatıyor. Kalenin en önemli özelliği bir dönem Naziler tarafından yaptırılması ve yüksek risk taşıyan mahkumları barındırmasıdır. Serinin bir çok bölümü gerçek olaylardan uyarlanması da sizleri izlediğinizde epey şaşırtacak.

Kaynak

8. Prison Break (IMDb Puanı: 8,4)

8. Prison Break (IMDb Puanı: 8,4)

Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield  Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır.

Kaynak

9. Buried (IMDb Puanı: 8,6)

9. Buried (IMDb Puanı: 8,6)

Dizi ölüm ve yaşam arasındaki o çizginin ne kadar ince olduğunu bir İngiliz hapishanesinde gözler önüne seriyor. Ana karakterimiz Lee'nin bir aile üyesini şiddetten korumak için senelerce hapishanede kalmayı göze almıştır. Ama olaylar sadece Lee'nin etrafında değil tüm mahkumların etrafında dönüyor. Her bölümde cezaevi koşullarının ne kadra zor olduğunu bizlere yansıtan bir drama dizisidir.Yüksek IMDb puanına rağmen dizi yalnızca 1 sezon sürmüştür.

Kaynak

10. Wenthworth (IMDb Puanı: 8,7)

10. Wenthworth (IMDb Puanı: 8,7)

Dizinin konusu hapishane ortamı ile yeni tanışan ve kızından ayrılmanın acısını üzerinden atamamış Bea Smith karakteri üzerinden ilerliyor. Bea, hapishanenin kontrolünü ele geçirmeye çalışan Frankie Doyle ve Jacs Holt'un güç savaşı arasında bir müddet bocalasa da zamanla sistemin nasıl işlediğini öğrenip acemiliğini üstünden atıyor. Mahkum ve gardiyan ilişkilerinin iç içe geçtiği hapishane konulu dizileri sevenler için Wenthworth bulunmaz bir seçenek sunuyor.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alcatraz (IMDb Puanı; 7)

11. Alcatraz (IMDb Puanı; 7)

San Francisco Polisi'nden Dedektif Rebecca Madsen'ın bir cinayet mahallinden aldığı parmak izi, ilginç bir şeyi ortaya çıkarır. Parmak izinin sahibi Jack Slyvanne'nin 50 yıl önce Alcatraz'da ölmüş olması gerekmektedir.  Madsen, Alcatraz uzmanı ve çizgi roman hastası Dr.Diego Soto'yla işbirliği yaparak Slyvanne'nin peşine düşer. Sonuçta da kendisini bulurlar... Slyvanne sadece canlı değildir, Alcatraz'da geçirdiği günlerden bu yana hiç yaşlanmamıştır. Çaresiz Ajan Hauser ve asistanı Lucy Banerjee'yle güçbirliği yapan Madsen ve Soto, hükümetin örtbas ettiği ilginç olayları ortaya çıkarır. 

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
23
12
9
8
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın