Görüş Bildir
Haberler
OHAL'e Uymayıp Gece Bara Giden Milletvekili İstifa Etti

OHAL'e Uymayıp Gece Bara Giden Milletvekili İstifa Etti

Batuhan
02.02.2021 - 09:52

Yeni tip koronavirüse karşı 11 eyalette uygulanan OHAL kapsamındaki 'evde kal' çağrısına rağmen, gece saatlerinde Japonya'da dolaşarak tepki çeken iktidardaki Liberal Demokrat Partinin koalisyon ortağı Komeito üyesi Toyama milletvekilliğinden istifa etti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haftalık yayımlanan ulusal Shukan Shincho dergisinin çevrim içi baskısına göre, Matsumoto, 18 Ocak'ta saat 21.00 civarında bir restorandan ayrıldıktan sonra Ginza bölgesinde gittiği barlarda 23.20'ye kadar vakit geçirdi.

Diğer ulusal haftalık Shukan Bunshun dergisine göre, LDP'nin koalisyon ortağı Komeito'nun Genel Sekreter Vekili Toyama Kiyohiko da 22 Ocak akşamı, Ginza'da bir barda geç saatlere kadar kaldı.

Komeito'nun önceki Genel Sekreter Vekili Toyama Kiyohiko, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı 11 eyalette uygulanan olağanüstü hal (OHAL) kapsamındaki 'Evde kal' çağrısına rağmen 22 Ocak’ta Tokyo’nun Ginza bölgesindeki restoran ve barları gezdiğini kabul etti.

Başbakan da özür dilemişti

Başbakan da özür dilemişti

OHAL'in uygulanmadığı Aralık 2020'nin ortasında, ülke genelinde kalabalık toplantılara katılım gösterilmemesi çağrılarına rağmen Başbakan Suga, bizzat iştirak ettiği iki ayrı akşam yemeği sonrası, muhalefet partilerinden gelen eleştiriler üzerine özür dilemişti.

Başkent Tokyo dahil 11 eyaletteki OHAL kapsamında, halktan, ihtiyaç harici dışarı çıkmamaları ve akşam saat 20.00 sonrası evlerinde kalmaları isteniyor. Restoranların ise saat 19.00'a kadar alkol satışını durdurmaları ve en geç saat 20.00'de kapanmaları çağrısı yapılıyor.

Özür dileyerek istifa etti

Özür dileyerek istifa etti

Milletvekilliğinden istifa eden Toyama, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 'Uygunsuz davranışım ve fon yönetimimi kapsayan skandalla halkın siyasete güvenini derinden yaraladım.' ifadesini kullanarak özür diledi.

Kyodo ajansının haberine göre, Toyama’ya gezisinde Liberal Demokrat Parti (LDP) Meclis İşleri Komitesi Başkanvekili Matsumoto Jun, LDP’nin alt meclis yönetim kurulu üyesi Otsuka Takaşi ile Eğitim Bakanlığı yetkilisi Tanose Taido'nun eşlik ettiği ortaya çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

resim koymasaydınız da hangi ülke diye tahmin etseydik. malum tr olmadığı belli

İşte cesaret, işte feraset, işte fazilet, işte adam gibi adamlık 😁