Görüş Bildir
Haberler
Öğrenciye Yardım Teklifi: CHP İstedi, AK Parti-MHP Reddetti

Öğrenciye Yardım Teklifi: CHP İstedi, AK Parti-MHP Reddetti

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın TBMM’ye sunduğu, ‘KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilere maddi yardım yapılması’ kanun teklifi, AK Parti ile MHP’nin oylarıyla reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘2 bin 750 lira barınma desteği’

‘2 bin 750 lira barınma desteği’

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; teklif sahibi Ali Fazıl Kasap, iktidarın 20 yıldır yurt sorununu çözemediğini dile getirerek şunları söyledi;

“Bir öğrencinin ailesine aylık maliyeti en az 7-8 bin lira. Bu hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında öğrenci ve aileleri ne yapacak? 2 bin 750 lirayı çok görmeyin.”

‘Aileler kara kara düşünüyor’

‘Aileler kara kara düşünüyor’

AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından yardım öneri reddedilen CHP’li Kasap sözlerine şu şekilde devam etti;

“Özel öğrenci yurtlarının ücretleri aylık 3 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında değişiyor. Bu hayat pahalılığında üniversitede çocuğu okuyan aileler kara kara düşünüyor. İstanbul'da öğrenci sayısı 824 bin, yurt kapasitesi ise sadece 29 bin. Ankara'da öğrenci sayısı 315 bin, yurt kapasitesi 31 bin, İzmir'de de öğrenci sayısı 175 bin, yurt kapasitesi 19 binde kalıyor. AK Parti-MHP milletvekilleri bir kez daha öğrencimizin yanında olmadığını gösterdi.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
35
15
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

adamlarda ülkeyi, gençliği düşünme gibi bir durum yok ki. Muhalefetin hiç bir teklifine el kaldırmazlar zaten. Ha kendi maaşlarına zam olacağı zaman tam kadr... Devamını Gör

yengegeldikmi

Düşmanları zaten okuyan gençlik. Cahil kesime de ihtiyaç var dememişler miydi? Al işte...

h.ibrahim

bu gençlik sizi yok edicek !!!