Görüş Bildir
Haberler
Öğrencilerin Jedi Tapınağı Talebi Independent'ta

Öğrencilerin Jedi Tapınağı Talebi Independent'ta

Onedio Medya
10.04.2015 - 18:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Jedi tapınağı isteyen öğrenciler Independent'in ilgisini çekti. Gazete kampanyanın kampüslerde artan cami sayısına karşı ortaya çıktığına dikkat çekti.

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Jedi tapınağı için imza kampanyası başlatan öğrencilerin sesini Independent Gazetesi duydu.

Gazete haberde “Ülke genelinde çok sayıda üniversiteye camiler inşa edilmesine karşılık olarak binlerce öğrenci kampüslerine Jedi tapınağı yapılması için imza verdi” ifadesini kullandı.

Change.org’daki söz konusu kampanya sadece bir hafta önce başlatıldı ve şu ana kadar 6 binden fazla kişi imzaladı. Kampanyanın hedefi ise 7 bin 500 imza toplamak.

Kampanya metninde şu ifadelere yer verildi:

“Çok uzun zaman önce çok uzakta olmayan bir yerde...

Dünya üzerinde ve Türkiye’de bir çok Jedi var. Fakat bu Jedi'ların en büyük sorunu eğitim alamamaları. Günümüz de yetişen Jedi şövalyeleri giderek azalmakta. Eğitimsiz Padawanlar gücü kontrol edemedikleri için öfkelerine kapılıp, karanlık tarafa geçiyorlar. Öfke çoğunun ölümüne neden olmaktadır. Yeni Jediların yetişebilmesi için, Jediların birbirini bulması için, Güç’te dengeyi bulmak için Jedi tapınağı istiyoruz! Kurulacak tapınakta Jedi konseyi oluşturulacak, yeni Jedilar yetişecek.

Jediizm senkretiktir!

Duygu yoktur, barış vardır.

Cahillik yoktur, bilgi vardır.

Öfke yoktur, huzur vardır.

Kaos yoktur, uyum vardır.

Ölüm yoktur, Güç vardır.”

Jedi dini

Jedi dini George Lucas’ın Star Wars serisinden sonra yayılsa da başlangıcı tam olarak bilinmiyor. 2001’de Jedisim dünya çağında bir e-mail kampanyası başlatarak dindaşlarına din hanelerine Jedi ya da Jedi Şövalyesi yazılması çağrısı yapmıştı.

2008’de 23 yaşındaki Danial Jones kardeşi Barney Jones ile birlikte Jediizm Kilisesi’ni kurdu. Jones kardeşler, İngiltere’de Scientologistlerden daha fazla Jedi olduğunu söylüyorlardı.

Jones, 2009’da Kuzey Galler’de bir Tesco marketten “dini gerekçelerle kapüşonunu çıkarmayı reddettiği” gerekçesiyle çıkarıldı. Market sahibi de iddialarını doğrulayarak Jonas’ın marketten yasaklanmadığını, Jediların markete gelmelerinden çok memnun olduklarını, Obi-Wan Kenobi, Yoda ve Luke Skywalker’ın da kapüşonlarını çıkararak marketlerine geldiklerini söyledi. Market sahibi ayrıca sadece İmparator’un kapüşonunu çıkarmadığına dikkat çekmişti. (Wikipedia - Jediizm)

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/ifade-oz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0