Görüş Bildir
Haberler
Ocak Ayında Final Sezonunun Yayımlanacağı Duyurulan Ozark'ı Aratmayacak Suç Temalı Diziler

Ocak Ayında Final Sezonunun Yayımlanacağı Duyurulan Ozark'ı Aratmayacak Suç Temalı Diziler

01.01.2022 - 14:45

Suç temalı, Ozark tadında dizilere asla hayır diyemeyenlerdenseniz, doğru adrestesiniz. Tam da sizin istediğiniz tarzda dizilerden oluşan bir liste hazırladık. Listemizde yer alan diziler, sizi gerilim dolu suç dünyasında sert gerçeklikle buluşmaya davet ediyor. Hazırsanız kemerlerinizi bağlayın ve en düşük IMDb puanlı diziden en yüksek IMDb puanlı diziye doğru bir yolculuğa çıkmaya başlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Perdida / Stolen Away (2020) – IMDb: 7.1

19. Perdida / Stolen Away (2020) – IMDb: 7.1

İspanyol yapımı dizi Perdida, kaçırılan kızını 10 yıl boyunca arayan bir adamın yaşadıklarını konu ediniyor. Antonio, kumsalda oynarken aniden kaybolan 5 yaşındaki kızının ve kaçırılmasından sorumlu tuttuğu kişinin peşine düşüyor. Kolombiya’da bir hapishanedeki bu adamla yüzleşmek için kendini hapse attırmayı göz alan Antonio, kendi hayatıyla birlikte pek çok insanı daha bu hikâyenin kaderine sürükler.

18. Safe (2018) - IMDb: 7.2

18. Safe (2018) - IMDb: 7.2

Britanya yapımı Safe, suç temalı bir dizi olmasının yanı sıra gizemli hikâyesiyle seyirciyi etkilemeyi başarıyor. Cerrahlık yapan Tom adındaki bir adam, karısının ölümü üzerine iki kızıyla yaşamaya devam ediyor. Kızlardan birinin bir partiye gidip kaybolmasının ardından Tom, bir kızını ararken diğer kızını da kaybetmemek için bir mücadele veriyor. Bu süreçte ailesiyle ilgili hiç bilmediği gerçeklerle de yüzleşmek zorunda kalıyor.

17. Bad Blood (2017-) - IMDb: 7.5

17. Bad Blood (2017-) - IMDb: 7.5

Gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenen dizi, suç dünyasına şöyle bir göz atmamızı sağlıyor. Montreal’de bir suç şebekesi yöneten Rizzuto, yeraltı dünyasındaki husumetleri bitirmek istiyor. Bir süre bu konuda oldukça başarılı olsa da cinayet suçundan hapse düşüyor. Bu noktadan sonra her şey tersine dönmeye, şebekesi parçalanmaya başlıyor. Yıllar sonra hapisten çıkmasıyla onun için intikam dönemi başlıyor.

16. True Story (2021) - IMDb: 7.5

16. True Story (2021) - IMDb: 7.5

Suç temalı mini dizi True Story, sürükleyici hikâyesiyle ilgi çekmeyi başarıyor. Dizide başarılı bir kariyere sahip olan Kid isimli komedyen, küs olduğu abisiyle bir araya geldiği gece başını derde sokacak durumların içine giriyor. Kid, kariyerini ve sahip olduğu her şeyi kaybetme ihtimaliyle yüzleşince işleri yoluna koymanın yollarını aramaya başlar.

15. The Serpent (2021) - IMDb: 7.6

15. The Serpent (2021) - IMDb: 7.6

Bu dizide, Charles Sobhraj’ın yakalanma hikâyesi anlatılıyor. Güneydoğu Asya’da seri cinayetler işleyen katil, Interpol tarafından aranmasına karşın her seferinde kurtulmayı başarıyor. Genç gezginlerin cinayetlerinin peşine düşülüyor ve hepsinin Sobhraj ile bağlantısı ortaya çıkıyor. Bangkok'ta yaşanan gariplikler, bir diplomatın dikkatini çekiyor. 8 bölümlük mini dizide Poyraz Karayel'le hafızalara kazınan İlker Kaleli de yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Chestnut Man (2021-) - IMDb: 7.7

14. The Chestnut Man (2021-) - IMDb: 7.7

Danimarka yapımı dizide polis, parkta vahşice öldürülmüş bir kadının cesedini ve onun yanına konulan kestaneden yapılmış minik bir insan figürü buluyor. Dedektif Naia Thulin ve ortağı Mark Hess, konuyu araştırmak için görevlendiriliyor. Gerçeği ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarmaya kararlı olan polisler; kısa süre içinde olayın, bir yıl önce kayıplara karışan Rosa Hartung'un kızıyla ilgili olduğu sonucuna ulaşıyorlar. Araştırmalarını öldüğü sanılan kayıp kıza yönlendiriyorlar.

13. Undercover (2019-) - IMDb: 7.8

13. Undercover (2019-) - IMDb: 7.8

Undercover, bir uyuşturucu çetesinin içine sızan iki polisin çeteyle mücadelesini anlatıyor. Uyuşturucu baronu Ferry Bouman’e komşu olan polisler, kendilerini bir çift olarak tanıtıyor. Polisler, Bouman’in suçlu olduğuna dair kanıtlar toplamak ve onu adalete teslim etmek için gayret gösteriyor. Belçika yapımı dizi, seyirciye heyecan verici ve sürükleyici bir hikâye vadediyor.

12. El Chapo (2017-2018) - IMDb: 7.8

12. El Chapo (2017-2018) - IMDb: 7.8

Dizi; Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın, karanlık dünyadaki ismiyle El Chapo’nun, hikâyesini ekrana taşıyor. Guzman, gençlik yıllarında uyuşturucu işine bulaşıyor ve zamanla daha güçlü, daha zengin bir adam hâline geliyor. En nihayetinde çete lideri olan El Chapo için bir noktadan sonra işler tersine dönüyor. Gerçek hikayeden kurgulanan dizi; Guzman’ın kaçış, yakalanış ve hapisten kaçış serüvenini de anlatıyor.

11. El Inocente / Şantaj (2021) - IMDb: 7.9

11. El Inocente / Şantaj (2021) - IMDb: 7.9

Dizide karıştığı bir kavgada, istemeden işlediği cinayetin bir adamı sürüklediği olaylar anlatılıyor. Bir süre hapse mahkum edilen adam, cezasını tamamlayıp ailesinin yanına dönüyor. Yepyeni bir hayatın hayalini kurarken beklenmedik gelişmelerle bambaşka bir durumla karşı karşıya kalıyor. Aynı isimdeki romandan uyarlanan İspanyol yapımı mini dizi, tam bir solukta izleyip bitirmelik.

10. The Sinner (2017-2021) - IMDb: 7.9

10. The Sinner (2017-2021) - IMDb: 7.9

Dizi, bir akşamüstü plajda ailesiyle vakit geçirirken aniden öfke krizi geçirip saldırganlaşan bir kadının tanımadığı bir adamı bıçaklamasıyla başlıyor. Oldukça sarsıcı ve anlamsız bu olaydan sonra genç kadın tutuklanıyor. Bir dedektif ise bir anneye yardımcı olabilmek için kadının geçmişindeki karanlık noktaları bir bir aydınlatarak bu gizemi çözmeye çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. La Reina del Sur (2011-2019) - IMDb: 8.0

9. La Reina del Sur (2011-2019) - IMDb: 8.0

Meksika yapımı dizi, döviz bürosunda çalışan genç bir kızın uyuşturucu ticaretinde güçlenişini ekrana taşıyor. Döviz bürosuna müşteri olarak gelen uyuşturucu satıcılarıyla karşılaşan Teresa isimli kız, kendini hayatının artık farklı bir yolda ilerlediği tehlikeli bir dünyanın içinde buluyor. Bu karanlık dünyada zorlu zamanlar geçirse de kurallarını da çabuk kavrıyor.

8. Queen Of The South (2016-2021) - IMDb: 8.0

8. Queen Of The South (2016-2021) - IMDb: 8.0

Bu dizi de La Reina del Sur adlı dizi gibi Teresa Mendoza’nın hayatını konu ediniyor. Teresa, sevgilisini öldüren çete için çalışmak zorunda kalıyor. İlk önce intikam planlarıyla işe koyulan Teresa, zaman içinde işinde yükseliyor. Mendoza, bir süre sonra Meksika’nın en tanınmış ve güçlü kadınlarından biri haline geliyor. Dizi, Teresa Mendoza’nın yakaladığı yükseliş hikâyesini seyirciyle buluşturuyor.

7. Unbelievable (2019) - IMDb: 8.4

7. Unbelievable (2019) - IMDb: 8.4

Dizide, genç bir kadın tecavüze uğradığına dair şikayette bulunsa da buna kimseyi inandıramıyor ve yalan söylediği iddiasıyla suçlanıyor. Yıllar sonra iki dedektif kadın, benzer olayları araştırmaya başlıyor ve şikayetçi kadının doğru söyleyip söylemediği üzerine çalışıyorlar. Gerçek olaylardan esinlenilerek kurgulanan, toplam 8 bölümden oluşan bu mini dizi de bir solukta izleyecekleriniz arasında.

6. Narcos: Mexico (2018-2021) -IMDb: 8.4

6. Narcos: Mexico (2018-2021) -IMDb: 8.4

Dizi, Meksika’da bir uyuşturucu baronunun yükselişini ve karanlık dünyadaki savaşları gözler önüne seriyor. Dizide yeni kurulan bir uyuşturucu imparatorluğu ile insan tacirleri bir araya getiriliyor. Başarılı dizi Narcos'un da devamı niteliğinde olan Narcos: Mexico, Meksika’da yıllarca bitmeyen güç savaşlarını ve yaşanan karanlık olayları vurucu bir şekilde ekrana taşıyor.

5. The Punisher / İnfazcı (2017-2019) - IMDb: 8.5

5. The Punisher / İnfazcı (2017-2019) - IMDb: 8.5

Marvel evrenine ait bir dizi olan The Punisher, ailesinin öldürülmesinden sorumlu olanlardan intikam almayı amaçlayan Frank Castle’ın hikâyesini anlatıyor. Castle, araştırmalar yapmaya başlıyor ve olayların ailesiyle sınırlı olmadığını öğreniyor. Ailesinin intikamını almak için çıktığı yolda daha fazla insanın hayatını etkileyen bir olaylar zincirine tanık oluyor ve mücadelesini genişleterek ilerliyor. Çizgi romandan uyarlanan dizi, suç temalı diziler arasında ayrı bir yere sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Line of Duty (2012-2021) - IMDb: 8.7

4. Line of Duty (2012-2021) - IMDb: 8.7

Bu dizide Steve Arnord, görevli olduğu terör operasyonunda yanlış bir kişinin öldürülmesine tanık oluyor. Soruşturmalarda doğruyu söylememesi istense de o gerçeklerden ayrılmıyor. Arnold, olayın üzerini kapatmak yerine her şeyi olduğu gibi ortaya çıkarıyor; ancak bunun sonucunda da yolsuzlukla mücadele birimine sürülüyor.

3. Narcos (2015-2017) - IMDb: 8.8

3. Narcos (2015-2017) - IMDb: 8.8

Narcos, Kolombiyalı ünlü uyuşturucu karteli Pablo Escobar’ın gerçek hayat hikayesini çarpıcı bir şekilde ekranlara yansıtıyor. Dizide, Escobar’ın faaliyetlerini engellemek ve onu yakalamak için peşine düşen polis güçlerinin çabalarını anlatırken seyirciyi de soluk kesen bir hikâyenin içerisine çekiyor.

2. Better Call Saul (2015-2022) - IMDb: 8.8

2. Better Call Saul (2015-2022) - IMDb: 8.8

Saul Goodman, Breaking Bad hayranlarının görür görmez tanıdıkları bir karakter. Dizi, karanlık isimlerin avukatlığını yapan Saul'un Walter White'tan önceki dönemlerini anlatıyor. Mesleğine küçük çaplı işlerle başlayıp hayatını idame ettiren Jimmy McGill'ın para ve güç tutkusuyla karanlığa yönelip Saul Goodman kimliğini alışını izliyoruz.

1. Breaking Bad (2008-2013) - IMDb: 9.4

1. Breaking Bad (2008-2013) - IMDb: 9.4

Dizi; akciğer kanseri olduğunu öğrendikten sonra tedavisini karşılamak ve ailesini güvence altına almak isteyen kimya öğretmeni Walter White'ın, öğrencisi Jesse Pinkman ile karanlık bir dünyanın ortasında yükselişini ve ardından başlarına gelenleri anlatıyor. Çarpıcı sahneleri, dahice kurgusu ve başka hiçbir dizide bulamayacağınız atmosferiyle birkaç kez başlayıp bitirmek isteyeceğiniz muhteşem bir dizi!

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın