Görüş Bildir
Haberler
Obama Saldırıları Kınadı

Obama Saldırıları Kınadı

Onedio Medya
19.01.2016 - 20:16 Son Güncelleme: 20.01.2016 - 02:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. Obama, görüşmede İstanbul ve Diyarbakır'da meydana gelen saldırıları kınadıklarını belirterek, Erdoğan'a taziyelerini iletti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD Başkanı Obama, İstanbul ve Diyarbakır'da meydana gelen saldırıları kınadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında tüm Türkiye'ye taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ABD Başkanı Obama'ya saldırılar nedeniyle gösterdiği dayanışma ve taziye dileklerinden dolayı teşekkür ettiği belirtildi. Görüşmede, iki liderin başta IŞİD ve PKK olmak üzere terörün her türüne karşı mücadelede işbirliğini sürdürme konusundaki kararlılıklarını vurguladıkları öğrenildi.

Konuşma sırasında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın cumartesi günü Türkiye'ye yapacağı ziyareti vesilesiyle terörle mücadele de dâhil olmak üzere çeşitli konuların ayrıntılı olarak ele alınacağına değinildiği belirtildi.

Sultanahmet Meydanı'nda 12 Ocak'ta, canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırıda 10 Alman turist hayatını kaybetmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1988 doğumlu Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan uyruklu saldırganın, IŞİD bağlantılı olduğunu açıklamıştı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ise ikisi bebek, biri çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından PKK'nın silahlı kanadı HPG, 'sivillerin ölmesinden dolayı üzüntü duyduklarını' duyurmuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
16
6
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Aksoy

''kınama''hayatım boyunca gördüğüm en boş kelime. hiçbir anlamı yok

Okhan Onan

Kınnn kınnn dışş dışş kınnn dışşşı dışşıı dışk dışk kınnnn

Pasif Kullanıcı

oha kınamış mı? aman tanrım artık o saldırıları asla yapamayacaklar. kınamış ha. artık obama saldırıları kınadığına göre teröristlerin hiç şansı yok