Görüş Bildir
Haberler
Obama'dan Erdoğan ve Davutoğlu'na Telefon

Obama'dan Erdoğan ve Davutoğlu'na Telefon

ATKN
10.11.2015 - 10:24 Son Güncelleme: 10.11.2015 - 11:38

ABD'den 8 gün sonra seçim kutlaması geldi. ABD Başkanı Obama, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayarak seçim sonuçları nedeniyle tebrik etti. ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüştü. Erdoğan ve Obama görüşmesinde Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı belirtiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Barack Obama, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'ndeki başarısından dolayı tebrik etti. Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Obama'nın Davutoğlu'nu telefonla aradığı bildirildi.

Obama'nın, seçimdeki başarısı ve seçim sürecinde gösterdiği liderlik ve seçimlerin başarıyla gerçekleştirilmesi dolayısıyla Davutoğlu'nu tebrik ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İkili konuların yanı sıra, başta Suriye olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede Obama, ABD ile Türkiye arasındaki dostluk ve müttefik ilişkilerine vurguyla, ülkemizle IŞİD ile mücadele başta olmak üzere bölgemizdeki sorunların çözümü amacıyla mevcut işbirliğini daha da artırmaya kararlı olduklarını ifade etmiş, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Antalya'da gerçekleştirilecek G20 Zirvesi vesilesiyle bu konularda detaylı görüş alışverişinde bulunmayı ümit ettiğini dile getirmiştir.

Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu da tebriği nedeniyle ABD Başkanı Obama'ya teşekkür etmiş, seçim sonuçlarının ve seçime katılım oranının halkımızın demokrasiye olan inancının göstergesi olduğunu ifade etmiş, ülkemizin hem ikili düzeyde hem bölgesel sorunların çözümü amacıyla yakın dostumuz ve müttefikimiz ABD ile işbirliğine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini, bu doğrultuda makamlarımızın gerekli koordinasyonu sağlamak için temaslarını sürdüreceklerini dile getirmiştir.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın telefon görüşmesinde, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin görüş teatisinde bulunularak, ılımlı Suriye muhalefetini güçlendirmeye yönelik ortak çabaların artırılmasının ve IŞİD'e baskının yoğunlaştırılmasının önemine değinildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramasıyla gerçekleşen görüşmede, Obama 1 Kasım genel seçimlerinin sonuçlarından dolayı Türk halkını kutladığını ifade etti.

Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi'nin gündem maddelerinin ele alındığı görüşmede, Erdoğan ile Obama, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin görüş teatisinde bulundu.

Ilımlı Suriye muhalefetini güçlendirmeye yönelik ortak çabaların artırılmasının ve IŞİD'e baskının yoğunlaştırılmasının önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, siyasi geçiş süreci de dahil olmak üzere, Suriye'deki çatışmaya müzakere suretiyle bir çözüm bulunması konusunu da değerlendirdi.

Erdoğan ve Obama, görüşmede terör örgütü PKK'nın eylemlerinin son bulması gerektiğini de vurguladı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
24
7
7
4
0
0