Görüş Bildir
Haberler
Obama'dan Türkiye'ye ‘IŞİD’ Eleştirisi

Obama'dan Türkiye'ye ‘IŞİD’ Eleştirisi

ATKN
09.06.2015 - 11:11 Son Güncelleme: 09.06.2015 - 14:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

'IŞİD, Türkiye'den Suriye'ye geçen binlerce savaşçıyla güç sağlıyor'

ABD Başkanı Barack Obama, G7 zirvesi'nde Türkiye'yi eleştirerek, 'IŞİD, Türkiye'den Suriye'ye geçen binlerce savaşçıyla güç sağlıyor. Geçişleri engellemek için Türk otoriteler ihtiyaçları olan kapasiteyi tam olarak artırmış değiller' dedi. Türkiye'deki seçim kampanyası boyunca Türkiye'yle ilgili açıklama yapmayan Obama'nın eleştirisinin Pazar günkü seçimlerin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Obama, Almanya'nın ev sahipliğinde Krün şehrindeki Elmau Sarayı'nda düzenlenen G7 Zirvesi dolayısıyla yapmış olduğu basın toplantısında, zirvede alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye ve Irak'a yabancı savaşçıların gitmesinin engellenmesi noktasında ilerleme kaydettiklerini belirten Obama, 'Hala binlerce yabancı savaşçının Suriye'ye geçtiğini ve sonrasında da Irak'a gittiklerini görüyoruz' dedi.

'Türk makamları da bu problemi biliyorlar'

'Türk makamları da bu problemi biliyorlar'

Suriye ve Irak'a giden yabancı savaşçıların engellenmesi noktasında ilerleme kaydedilmesi gerektiğini ifade eden Obama, şunları söyledi:

'Bunların hepsi engellenemez, fakat bir çoğu daha iyi bir iş birliği, koordinasyon ve bilgi paylaşımı sağlarsak engellenebilir ve Türkiye-Suriye sınır bölgesinde olan bitenin daha etkin izlenmesiyle engellenebilir. Biz bu alanda Türk makamları ile daha çok iş birliği yapmak istiyoruz ki; Türk makamları da bu problemi biliyorlar, ancak bu alanda ihtiyaçları olan kapasiteyi tam olarak artırmış değiller. Bu bizim üzerinde çok zaman harcamamız gereken bir konu. Eğer yabancı savaşçıların gidişlerini azaltabilirsek, sonrasında bölgede bulunan IŞİD güçlerini izole edebilir ve zayıflatabiliriz.'

AA ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0