Görüş Bildir
Haberler
O Sırada Meclis'te... 'İt Dedin' Tartışması Nedeniyle CHP ve MHP Grupları Arasında Gerginlik

O Sırada Meclis'te... 'İt Dedin' Tartışması Nedeniyle CHP ve MHP Grupları Arasında Gerginlik

Batuhan
04.12.2019 - 22:04

Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 'git' kelimesini, MHP milletvekilleri 'it' olarak anlayınca ortam gerildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Genel Kurulu’nda, HDP Grubunun Alevilere yönelik gerçekleşen sistematik saldırıların detaylı olarak araştırılması için Meclis Başkanlığına verdiği araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında tartışma yaşandı.

Tanrıkulu'nunu konuşması sırasında tartışma çıktı

Tanrıkulu'nunu konuşması sırasında tartışma çıktı

TBMM’deki görüşme sırasında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Alevi yurttaşların ayrımcı bir muameleye uğradığını belirtti. Alevilerin inançlarını, kendi istedikleri gibi yaşayamadıklarını, hakim ideolojinin dayattığı şekilde yaşamak zorunda kaldıklarını vurgulayan Tanrıkulu, Alevilere bütçeden hiç para ayrılmadığını kaydetti.

Hükümetin, Alevi inancının kamusal yaşamda tanınmasının karşısında olduğunu söyleyen Tanrıkulu, konuşması sırasında kendisine “Bölücü” diyen MHP'li milletvekillerine 'Çok ileri gidiyorsunuz' şeklinde tepki gösterdi.

BMM Başkanvekili Levent Gök, birleşime ara verdi

BMM Başkanvekili Levent Gök, birleşime ara verdi

Tanrıkulu ile MHP'li milletvekillerinin tartışmasının devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Levent Gök, birleşime ara verdi.

Bu sırada MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Tanrıkulu'nun kendilerine 'it' dediğini iddia ederek, tepki gösterdi.

Enginyurt, Kılavuz ve Tanrıkulu'nu, araya giren milletvekilleri sakinleştirdi.

"Hiçbir milletvekili o bir harf eksikliğiyle kelimeyi kullanamaz"

"Hiçbir milletvekili o bir harf eksikliğiyle kelimeyi kullanamaz"

Verilen aradan sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sezgin Tanrıkulu'na konuşmasının son kısımlarında çok fazla laf atıldığını belirterek 'O sırada Sezgin Bey kürsüdeydi, kürsüye doğru yürümeler olunca ben koştum, koluna girdim, giderken kürsüye yürüyenleri görünce kendisinin biraz önce ifade ettiği gibi 'Git' diye ifade kullandı. Hiçbir milletvekili o bir harf eksiğiyle o kelimeyi kullanmaz, kullanmamalıdır, kullanmadık.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
19
17
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Mahalle yanarken o*ospu saçını tararmış. Ekonomi, eğitim, adalet yerlerse sürünüyor bunların derdi bir harf olmuş. Sn Tanrıkulunun yerinde olsam "it demedim ... Devamını Gör

g.pluviophile

Mhp milliyetçilik dışında bir parti oldu.Akp kuklası olmuştur.

mb

bunlar da böyle işte kendi alemlerinde neyse yalnız bırakalım zaten vekiller süs gibi orada ne güzel dönemin istibdad dönemini yaşıyoruz