Görüş Bildir
Haberler
O Gazi Bugün Konuştu: Kınıyorum

O Gazi Bugün Konuştu: Kınıyorum

Fatih UZUN
20.09.2014 - 17:42

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, dün Gaziler Günü dolayısıyla düzenlene törende şemsiye tutulmadığı için ıslandığı iddialarına ilişkin, 'İki dakikalık bir İstiklal Marşı okunması sırasında yaşanan durumu, sanki 365 gün gazilere hiç değer verilmiyor gibi yansıtılmasını kınıyorum. Valimiz, komutanımız ve belediye başkanımız ile diğer yetkililer 365 gün bizim yanımızda. Zaten konuşmak için kürsüyle gittiğimde durumu fark eden sayın valimiz, hemen şemsiye gönderdi' dedi.

Çakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün valilik binası önündeki törende çekilen bir fotoğrafın çarptırılarak bazı basın yayın organlarına malzeme yapılmasını üzüntüyle takip ettiklerini söyledi.

'Vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen gazileri, her zaman el üstünde tutan, her türlü sıkıntısında ilk eli uzatan sayın valimiz başta olmak üzere diğer protokol üyelerine yönelik yapılan haksız eleştirilerin en çok bizi üzdüğünün bilinmesini isteriz' diyen Çakal, haberleri kınadığını dile getirdi.

Çakal, dün İstiklal Marşı okunması sırasında protokoldeki yerini aldığında konuşma yapmak için kürsüye gideceğinden şemsiye istemediğini belirterek, şöyle devam etti:

'Sayın valimiz ve diğer protokol üyelerinin bunun farkına varmaları o an mümkün değildi. İki dakikalık bir İstiklal Marşı okunması sırasında yaşanan durumu, sanki 365 gün gazilere hiç değer verilmiyor gibi yansıtılmasını kınıyorum. Valimiz, komutanımız ve belediye başkanımız ile diğer yetkililer 365 gün bizim yanımızda. Zaten konuşmak için kürsüyle gittiğimde durumu fark eden sayın valimiz, hemen şemsiye gönderdi. Ayrıca, benden sonra şiir okumak için bekleyen öğrenci kızımızın da ıslanmaması için valilik özel kalem müdürü bile şemsiyesini ona tuttu. Bu kadar hassas ve duyarlı davranılmasına rağmen bir anlık fotoğraf karesinin çarptırılarak farklı yerlere çekilmeye çalışılması kabul edilemez. Töreni gerçek anlamından çıkartıp valimiz ve protokol üyelerinin bize olan ilgi ve desteklerini görmezden gelinmesi ve bu tarz haberlere alet edilmemizi kınıyorum.'

Vali Ali Kaban'ın Zonguldak'a atanmasının ardından şehit ve gazi dernekleriyle yakından ilgilendiğine dikkati çeken Çakal, 'Bize 365 gün kapılarını açık bırakan valimiz var. Sayın Valimiz Ereğli'de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne yer tahsis etti. Bizim kiracısı olduğumuz yerin dahi masrafları ile kirasını valimiz karşılamıştır. Yeni yapılan bir yerde valilik olarak derneğimize yer tahsisi yapılacak. Bütün bunları yapan ve derneğimize yardımcı olan valimize verilmek üzere plaket yaptırdık. Bunların görmezden gelinmesini de kınıyorum' diye konuştu.

Diğer dernekler de tepkili

Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüven de haberi üzüntüyle okuduklarını belirterek, 'Yanlış yansıtılan haberi kınıyorum. Valimiz, belediye başkanlarımız ve protokol üyelerimizle diyalog içerisindeyiz. Valimiz derneğimize yeni bir yer tahsis etmiş, kötü şartlardan bizi kurtarmıştır. Bizimle böylesine ilgilenen birinin dernek başkanının ıslanmamasına asla izin vermez' şeklinde konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ise devletin her zaman gazilerin yanında olduğunu, Vali Kaban ve diğer protokol üyelerin de bu hassasiyeti koruduğunu dile getirdi.

Dün Gaziler Günü töreninde, yağan yağmur sırasında Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek'e şemsiye tutulmasına rağmen yanlarındaki gazi Ramazan Çakal'ın şemsiye tutulmadığı için ıslandığı iddia edilmişti.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0