Görüş Bildir
Haberler
Nerede Ne Yenir Köşesi: Vedat Milör'ün İzmir Lezzet Rehberi!

Nerede Ne Yenir Köşesi: Vedat Milör'ün İzmir Lezzet Rehberi!

Beyza
27.11.2022 - 06:10

İzmir'in kızları, gevreği, boyozu ve gezilecek yerleri... Her detayı ayrı bir güzel olan İzmir'de nerede ne yenir diye merak ediyorsanız buyrun efendim!

Hisar Balık Pişiricisi

Hisar Balık Pişiricisi

Çoğu zaman bir balık lokantasına gittiğimizde mezeler ile karnımız doyurur ve balığın tadını çıkaramayız. Ama bu lokantada böyle bir problem yaşamayacaksınız çünkü burada mezeler yerine balığa ağırlık veriliyor. Balıklar meşe kömürü ile ısıtılan bir mangalda ve ağır ağır pişiyor. Önünüze ise demlenmiş ve lezzetli bir balık tabağı geliyor. Hisar balık pişiricisinde mutlaka yemeniz gerekenler ise deniz levreği ve tekir.

Adres: Hisar Balık Pişiricisi, Akdeniz Mahallesi, Vali Kazım Dirik Cd. No:20, 35210, Konak/İzmir

Kullanıcı Yorumu: Meze değil balık yemek isterseniz daha iyi pişirenini görmedim henüz. Dürüst bir işletme, mevsimine göre balık bulundurur çeşidi de boldur

Nappo Pizza

Nappo Pizza

İzmir Mavişehir'de bulunan Nappo, Türkiye'de AVPN sertifikasına sahip olan ilk ve tek pizzacı. Lokanta, malzeme odaklı pizzalarını Tipo 00 unu ile konserveliyor. Domateslerini ise Campania Bölgesi'nden ithal ediyorlar. Hamurları ise 72 saat boyunca mayalanıyor ve daha sonra el ile açılıyor. Sonra ise ateşli fırında pişirilerek müşterilere sunuluyor. Bu kadar uğraş ile hazırlanan bu pizzaları mutlaka denemelisiniz. Nappo Pizza'ya gittiğinizde ise margherita, marinara extra, capricciosa ve white boy lezzetlerinin tadına mutlaka bakmalısınız!

Adres: Nappo Pizza, Mavişehir Mh Aziz Nesin Bulvarı C Blok Giriş Kat, Çarşı Alanı No:24 D:Z04, 35590 Karşıyaka/İzmir

Kullanıcı Yorumu: Pizza hamuru gerçekten sıra dışıydı. Usulüne uygun bir şekilde dinlendirildiği her halinden belliydi, yedikten sonra hiç bir ağırlık yapmadı. Pizza üstü malzeme kalitesi her ne kadar orijinali kadar olmasa da, Türkiye’de bu kadarı bulunabiliyor. Pizzasını tavsiye ederim…

Arpège Patisserie

Arpège Patisserie

Arpege pastanesinde en iyi ve gerçek lezzetler ile karşılaşabilirsiniz. Burada tüm ürünler doğru teknikler uygulanarak pişiriliyor ve hem kalitesi hem de lezzetleri ile beğeni toplamayı başarıyor. Tadına mutlaka bakmanız gereken lezzetler arasında ise  Fraisier, Mont Blanc, Limonlu Tart, Diablo ve Paris-Brest yer alıyor.

Adres: Arpege Patisserie, Kültür Mahallesi, 1388. Sk. No:5, 35220 Konak/İzmir

Kullanıcı Yorumu: Tüm pastaları ilk günlerden beri çok lezzetli . Son senelerde aynı tarzda Fransız pastaları yapan iki güzel pastane daha keşfettim ama Arpège‘in birinciliği devam.

Nar Danesi

Nar Danesi

kullanıcı Yorumu: Burası çok tatlı bir kasabada yer alan samimi ve sıcak bir mekan. Reçelleri ev yapımı, ürünleri taze ve doğal. Aynı zamanda kendi açtıkları simi pidesi de cabası. Bir de yeni demlenmiş çay oldu mu değmeyin keyfimize! Tabii ki ismi gibi nar suları da var. Mutlaka da denemelisiniz...

Adres: Nar Danesi, Birgi Mahallesi, Çakırağa Sk., 35750 Ödemiş/İzmir

Kullanıcı Yorumu: Ortam çok güzel. Kahvaltı çok başarılı çok memnun kaldık. Sahipleri çok ilgili çalışanlar güler yüzlü. 3 farklı yeri bulunan bir mekan. Üst katı var otantik ön bahçesi ve arka bahçesi bulunan şirin bir mekan. Her şey çok güzeldi… Üstelik fiyatta çok makul.

Vino Locale

Vino Locale

Vino Locale, gastronomi alanında eğitime ve tecrübeye sahip olan Şef Ozan Kumbasar'a ait bir işletme. Kumbasar, İstanbul'daki yoğun hayattan sıkılmış ve eşi ile Urla'da bu işletmeyi açmaya karar vermiş. Bu kararı ile Urla halkına büyük bir iyilik yapan Kumbasar, kaliteli ürünleri ile kısa süre içerisinde beğeni toplamayı da başarmış. İşletmenin menüsü her ay değişiyor bu nedenle sizlere net bir yemek önermemiz mümkün değil. Ancak bu işletme İzmir'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. 

Adres: Vino Locale, Kuşçular, 8037. Sk. No:3, 35430 Urla/İzmir

Kullanıcı Yorumu: Lokal şarapları sunması aslında bir eksiklik değil. Türk şarapçılığı açısından bir kazanç. Urla bölgesi şarapçılık yönünden çok gelişmiş ve çok seçenekli. İlginç olan vino locale’nin para kazanma hırsı ile şarap fiyatlarını geçiren bir yer olmayıp, uygun fiyata bunları sunması.

Kısmet Usta

Kısmet Usta

Kısmet Usta, işini son derece iyi yapan ve iddiasız bir esnaf lokantası. Sakatatları ile öne çıkan bu işletmede çorbalar da dikkat çekiyor. Sakatat çorbaları ise mutlaka tadılması gerekenler arasında. Ürünlerin pişirildiği malzemeler ise taze. Hem uygun fiyatlı hem de lezzetli bir mekan arıyorsanız Kısmet Usta'ya mutlaka uğrayın!

Adres: Zeytinlik Mahallesi, 35120 Konak/İzmir

Kullanıcı Yorumu: Sürekli giderim buraya, özellikle harmandalı ( işkembe + kelle paça) çorbası muhteşem. Üzerine terbiyesini çok az koydurun, maksat renk versin. İlave yağ koydurmayın. Etin suyu lezzeti kalsın.

Asma Yaprağı

Asma Yaprağı

Alaçatı'nın kalabalığını tarif etmemize gerek yok herhalde. Bu işletme ise Alaçatı'nın bozulmamış nadir yerlerinden biri olan Hacımemiş'te bulunuyor. Ayşe Nur Hanım yöredeki malzemelere uygun yemekleri ile oldukça seviliyor. Asma Yaprağı'nın farklı olmasının nedenlerinden biri de yemeklerde kullanılan her malzeme doğal ve mevsimine uygun. Her yemekte zeytinyağı da kullanılıyor. 

Adres: Alaçatı Mahallesi, 1005 Sok. No:50, 35930 Çeşme/İzmir

Kullanıcı Yorumu: Çok sevdiğim yerlerden bir tanesidir. Bütün mezeler birbirinden güzel ve keyifli. Ege mutfağını çok güzel bir şekilde gösterdiklerini düşünüyorum.

Langusta

Langusta

Langusta, ıstakoz ve balık yiyebileceğiniz en kaliteli mekanlardan bir tanesi. Sahibi Tuğrul Bey gerçek bir Egeli ve her türlü deniz ürününü pişirirken işinin sevgi ile yapıyor. Langusta'ya gittiğinizde küçük bir havuz ile karşılaşıyor ve o havuzdan yemek istediğiniz ürünü seçiyorsunuz. İşletmeciler ise seçtiğiniz ürünü sizin yanınızda tartıyor ve fiyatını söylüyor. Seçip seçmemek size kalmış. Dürüstlüğü ve kalitesi ile dikkat çeken bu işletmede yemenizi tavsiye ettiğimiz ürünler arasında ise  iri doğranmış domatessiz roka salata, keçi peyniri, ızgara kalamar, ahtapot yer alıyor. 

Adres: Langusta, Çiftlik, Şht. Mehmet Cd. No:35, 35930 Çeşme/İzmir

YEK Alaçatı

YEK Alaçatı

YEK Alaçatı, yerel malzemeye dayalı Akdeniz-Ege esintili bir mutfağa sahip. Şef mutfağı diyebileceğimiz bir kaliteye sahip olan bu işletme hem lezzet hem de kalite olarak oldukça ileri düzeyde. Tatları yoğun ve lezzetli yemekler yemek isteyenler bu işletmeye mutlaka uğramalı. Bu işletmede istiridye, ızgara kuşkonmaz, mavi kuyruk karidesi ve deniz levreğinin tadına da mutlaka bakılmalı. 

Adres: YEK, Alaçatı Belediyesi, 35930 Çeşme/İzmir

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın