Görüş Bildir
Haberler
Nebati'nin Açıkladığı 'Altın' Fikir İşe Yarayacak mı? Altın Fiyatlarında Yükseliş Olur mu?

Nebati'nin Açıkladığı 'Altın' Fikir İşe Yarayacak mı? Altın Fiyatlarında Yükseliş Olur mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hafta sonu ekonomi paketin sunumunda KKM sonrası altın için de yeni bir düzenleme getirildiğini açıkladı.

Biz de bu sabah Kapalıçarşı'da altınlarını getirenler olup olmadığını merak ettik. Onedio olarak uzmanlara yeni sistemi sorduk! Sadece sistemi değil bonus olarak altın fiyatlarında beklentileri de öğrendik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zamanlama yanlış!

Zamanlama yanlış!

Kapalıçarşı'nın duayen isimlerinden altın ve para piyasaları uzmanı Goldpara.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Yıldırımtürk, Onedio okurları için anlattı. Altında yeni açıklanan sistemi aslında yıllar önce yetkililere anlattığını belirterek söze başladı. Yıldırımtürk, hafta sonu açıklanan paket için ilk olarak 'zamanlama' hatası olduğunu iletti ve şöyle devam etti:

Dönemsel olarak tüm dünyada bir enflasyon var ve herkes kendini buna karşı korumak istiyor. Oranlar farklı olsa da negatif getiriler her yerde. Bu da yatırımcıları güvenli limanlara yöneltirken, Rusya-Ukrayna gerginliği de eklendi. Biz de tam bu dönemde Anadolu'da ev hanımlarının eşlerinden dahi imtina ettiği bileziklerini vermelerini istiyoruz. 2012 yılından bu yana tarafımdan anlatılan bu sistemi en son 2017 yılında yetkililerle paylaşma imkanım olmuştu. Sonrasında yaşanan değişiklikler ve konjonktür izin vermedi. 

Sistemin sıkıntıları neler?

Sistemin sıkıntıları neler?

Yıldırımtürk sözlerine devam ederken, altın yatırımcısının hassasiyetlerine de değiniyor:

Sistemin zamanlama harici sorunları da var. Mesela yaygınlık, banka şubeleri yeterli olacak mı? Fiziki teslimatta güvenlik kaygısı da ön plana çıkabilir. Eksper hizmeti gerçek anlamda sağlanabilecek mi ki bunun kesinlikle kuyumcular üzerinden yürümesi gerekiyor. Kuyumcularla sistem üzerinde anlaşmada da bazı düzenlemelerin yapılması şart! 

En önemlisi ise faiz hassasiyeti yüksek bir kitle olan altın yatırımcısı hem getirileri bundan ayırt edecek mi hem de böyle bir dönemde ekstra getiri beklentisi de yüksek olacaktır bunun için bir bonus paket de bulunmuyor. Bir de yastık altı yatırımcısı sisteme dahil olup kayıt altına girmek isteyecek mi? Kısaca sistemin eksikleri ve zamanlama dolayısıyla katılımın yüksek olabileceğini öngörmüyoruz. 

Altın fiyatları yükselir mi?

Altın fiyatları yükselir mi?

Altın fiyatlarında ise beklentileri sorduğumuzda sistemin bir sıkıntısının da bu olacağını öngörmek zor olmuyor!

Yıldırımtürk beklentilerini şu şekilde iletiyor: 

ABD'nin faiz artırımına hazırlanması negatif getiriye çözüm değil bu ortamda jeopolitik gerginler ev enflasyonun yüksek seyri altın fiyatlarını ons bazında 1.825 üzerinde kaldığı sürece önce 1.875 orta vadede de 1.950 seviyesine taşıma olasılığı yüksek. Yurt içinde dolar/TL'de beklenen yukarı yönlü hareketin de etkisiyle gram altında yeniden 1.000 liraları görmek olasılığımız yüksek!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lebiserd

Normalmiş gibi bi de sorguluyorsunuz🤯.... Bu nasıl haber doğru söyleyin normallestirmeye mi çalışıyorsunuz.....

okisi

olum mantıklı düşünün amk bu devlet ve bankalar aptalmı milletten 800 den alsın altını altın düşsün bence değil aq yükselmesi lazım öbür türlü devlet zarar e... Devamını Gör