Görüş Bildir
Haberler
'Bu İşin Uzantılarının İçeride ve Dışarıda Olduğu Görülmüştür'

'Bu İşin Uzantılarının İçeride ve Dışarıda Olduğu Görülmüştür'

ATKN
18.02.2016 - 12:45 Son Güncelleme: 18.02.2016 - 13:28

Genelkurmay'a taziye ziyareti sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gerek PKK gerekse PYD'nin başında olanlar bu işin kendileriyle alakadar olmadığını söylüyorlarsa da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgilerle, belgelerle bunlara ait (YPG) olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'na taziye ziyaretinde bulundu ve açıklama yaptı.

Ankara'daki saldırıda 28 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirterek, 'Bunlardan 20’si bildiğiniz gibi rütbeli arkadaşlarımız, 8’i vatandaş olarak... Onları ebediyete uğurluyoruz' ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

'Bilgilerle ve belgelerle bunlara (YPG) ait olduğu çıkmış vaziyette'

Gerek PKK gerekse PYD'nin başında olanlar bu işin kendileriyle alakadar olmadığını söylüyorlarsa da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgilerle, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir. Zincir sökülmeye başlamıştır. 14 kişi şu anda gözaltındadır. Benim tahminim, bu 14'le kalmayacak, gerisi de gelecektir. Bu işin uzantılarının içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür.

Bu olay şunu göstermiştir, Türkiye'de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir. Bu aldığımız neticeler özellikle ülkemizde, ağırlıklı olarak bölge halkında olumlu neticeler vermektedir.

'Dostlarımızın bizi daha iyi anlamasını sağlayacak'

'Dostlarımızın bizi daha iyi anlamasını sağlayacak'

Uluslararası camiada dostlarımız açısından, PYD ve YPG bağlantısını Türkiye'deki bağlantısının PKK ile ne kadar güçlü olduğunu anlatamadığımız bağlantısı anlaşılacaktır. Bu dostlarımızın bizi daha iyi anlamasını sağlayacak. BM bizim haklı iddialarımızı kabul edecektir.

Biz hep söyledik ama söylediklerimiz bizde kaldı. Üzüntümüz büyük. Milletçe mahsunuz. 4 ay kadar önce istasyon önünde olan olaydan sonra böyle bir olayın olması bizi çok üzmüştür.

Müslim, 'YPG'nin bağlantısı yok' demişti

PYD Eş Başkanı Müslim, Davutoğlu'nun saldırının failinin YPG bağlantılı olduğunu açıklamasının ardından Reuters ve AFP'ye yaptığı açıklamada, 'saldırının YPG ile bağlantısı yok' demişti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burakhan Kemeröz

seni kansız soysuz yavşak faşist piç seni.. bir gün geberip gittiğinde sadece kansız olarak anılacaksın. senin troll savaşçıların da tabii.. tüm bu kanları s... Devamını Gör

Alican Guler

"Bu dostlarımızın bizi daha iyi anlamasını sağlayacak. BM bizim haklı iddialarımızı kabul edecektir." Bu cumle sanirim saldirinin kimin tarafindan gercekl... Devamını Gör

haylaz adam

tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgilerle, belgelerle bunlara ait (YPG) olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir" dedi...... 28 can yitip gittikten so... Devamını Gör