Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! 4 Haziran Cumartesi Günü İçin IMDb Puanı 8'in Üzerinde Olan Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! 4 Haziran Cumartesi Günü İçin IMDb Puanı 8'in Üzerinde Olan Film Önerileri

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film önerisi bulamıyorsan doğru yere geldin!

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan 4 Haziran Cumartesi günü için yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Inside Out (2015) Ters Yüz

Inside Out (2015) Ters Yüz

IMDb: 8,1

Özet: Ters Yüz, 11 yaşındaki Riley ile ailesinin, başka bir şehre taşınma hikâyesini ve bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor. Ailenin aldığı bu karar, yaşadıkları süreçte Riley’in iç dünyasının karışmasına neden olur. Riley’in iç dünyasının nelerden etkilendiğini ve onun deneyimlerine yön veren duyguların nasıl çalıştığını bizlere gösteren bu filme,

Riley ile birlikte başrolü paylaşan beş temel duygu da hâkim: Neşe, Üzüntü,

Öfke, Korku ve Tiksinti. Riley’in duygularını bizlere anlatmak ve onlara sembol olmak isteyen bu beş duygu sayesinde, olayları hem dışarıdan hem de içeriden, yani Riley’in gözünden izleyebiliyoruz.

Oyuncular: Aysun Topar, Murat Şen, Suzan Acun

Yönetmen:  Pete Docter, Ronaldo Del Carmen

Wall•E (2008)

Wall•E (2008)

IMDb: 8,4

Özet: İnsanlar, dünyayı yaşanamayacak kadar kirli bir yere getirdikten sonra Dünya'yı terk ederek başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöpler ve atıklarla dolan dünyayı temizleme görevi ise sevimli bir robot olan Wall-e'ye verilir. Dünyada tek başına yalnız bir hayat sürerek çöplerden kendine ev yapan Wall-e'nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve'nın gelmesi ile bir son bulur. Bu iki sevimli robotun arasında, zamanla yeni bir duygu ortaya çıkar. İkili, tüm zorluklara rağmen ayakta kalabilecek midir?

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Yönetmen: Andrew Stanton

Spirited Away (2001) Ruhların Kaçışı

Spirited Away (2001) Ruhların Kaçışı

IMDb: 8,6

Özet: Chihiro ve ailesi, yeni bir kasabaya taşınır. Yolculuk sırasında dikkatlerini çeken bir tünele giren ailenin karşısına hiç bilmedikleri fantastik bir dünya çıkar. Bu büyülü yerde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Chihiro'nun anne ve babası anlam veremediği bir şekilde ortadan kaybolur. Küçük kız şimdi ailesini kurtarmak için hiç bilmediği bu yerde heyecan dolu bir maceraya adım atacaktır. 

Oyuncular: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

Yönetmen: Hayao Miyazaki

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın En Kötü İnsanı (2021) Verdens Verste Menneske

Dünyanın En Kötü İnsanı (2021) Verdens Verste Menneske

IMDb: 8.0

Özet: Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. 30 yaşına girdikten çok kısa bir süre sonra, Julie aşk hayatının aslında hiç de iyiye gitmediğini fark eder. Sevgilisi Axel ile birlikte yaşayan Julie, tüm hayatının ailesinin beklentilerinden ibaret olduğunu fark eder. Diğer taraftan ise Axel'in çocuk istemesi onun üzerinde daha fazla baskı oluşturur. Julie artık hayallerinin peşinden gitmek ister.

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo

Yönetmen: Joachim Trier

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019) Portrait de la Jeune Fille en Feu

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019) Portrait de la Jeune Fille en Feu

IMDb: 8.1

Özet: 1770'de bir Fransız kontesin genç kızı, portresini çizmekle görevlendirilen kadın sanatçıya karşı duygusal bir şeyler hissetmeye başlar. İkisi arasındaki bu cazibe, bizleri bambaşka bir aşka tanıklık edecektir...

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

Yönetmen: Céline Sciamma

Eşkıya (1996)

Eşkıya (1996)

IMDb: 8.1

Özet: Türk sinemasının klasik yapımlarından biri olan Eşkıya ile devam ediyoruz. Eşkıya, hapse düşmesine neden olan arkadaşının peşine düşen bir adamın hikayesini anlatıyor. 35 yıl önce Cudi dağlarında bir grup eşkıya yakalandı ve hapse atıldı. Yıllar içinde kimi hastalıktan, kimi hesaplaşma sonucu öldü. Biri hariç... 35 yıl sonra Hapisten çıkınca Baran’ ın ilk işi köyüne dönmek olur. Yıllar önce hapse girmesine en yakın arkadaşının sebep olduğunu öğrenir. Bu en yakın arkadaşı onun çocukluk aşkını alarak İstanbul’ a gitmiştir. Baran da onu bulmak üzere İstanbul’un yolunu tutar...

Oyuncular: Şener Şen, Uğur Yücel, Sermin Hürmeriç

Yönetmen: Yavuz Turgul

Le Trou (1960)

Le Trou (1960)

IMDb: 8.5

Özet: Dört hapishane mahkumu, başka bir mahkum olan Claude Gaspard'ın hücresine taşındığında hapisten kaçmak için bir plan hazırlarlar.  Üç gün boyunca yatak direği kullanarak beton zemini kırıp lağım sisteminden geçmeye çalışırlar...

Oyuncular: André Bervil, Jean Keraudy, Michel Constantin

Yönetmen: Michel Constantin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mucize (2017) Wonder

Mucize (2017) Wonder

IMDb: 8,0

Özet: Yürekleri ısıtan bu filmde, beşinci sınıfta ilk kez normal bir okula gidecek olan August Pullman, yaşıtı olan çocuklardan biraz farklıdır. Yüzündeki deformasyon nedeniyle dışlanan August, aslında kimseden farklı olmadığını kanıtlamaya çalışır. Küçük yaşına rağmen inanılmaz bir yeteneğe sahip olan Jacob Tremblay'i başrolde izliyoruz.

Oyuncular: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic, Julia Roberts

Yönetmen: Stephen Chbosky

Gel ve Gör (1985) Idi i Smotri

Gel ve Gör (1985) Idi i Smotri

IMDb: 8.4

Özet: Beyaz Rusya'daki bir köy Alman kuvvetleri tarafından işgal edilir. Ormandan gelen genç Florya, geri döndüğünde evinin darma duman edildiğini ve köylülerin katledildiğini görür. Florya'nın savaşın acımasız enkazı arasında hayatta kalmaya devam etme mücadelesi gitgide bir kabusa dönüşecektir.

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

Yönetmen: Elem Klimov

Kelebek ve Dalgıç (2007) Le Scaphandre et le Papillon

Kelebek ve Dalgıç (2007) Le Scaphandre et le Papillon

IMDb: 8.0

Özet: Jean-Dominique Bauby, tam 43 yaşındayken hayatı tamamen değişir... Felç geçiren Jean, çevresindekilerle sadece gözünü kırparak iletişim kurabiliyordur artık.

Oyuncular: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josée Croze

Yönetmen: Julian Schnabel

İçeriğin Devamı Aşağıda

Para Avcısı (2013) The Wolf of Wall Street

Para Avcısı (2013) The Wolf of Wall Street

IMDb: 8.2

Özet: Jordan Belfort'un hayat hikayesinden ilham alan The Wolf of Wall Street, zengin bir hisse senedi komisyoncusunun yükselişindeki suç, yolsuzluk ve hükümetle arasındaki kirli ilişkinin detaylarını inceliyor.

OyuncularLeonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Yönetmen: Martin Scorsese

Ateşten Kalbe Akıldan Dumana (1998) Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Ateşten Kalbe Akıldan Dumana (1998) Lock, Stock and Two Smoking Barrels

IMDb: 8.2

Özet: Eddy, üç arkadaşını suç örgütü lideri Hatchet Harry'ye karşı yüksek bahisli bir poker oyunu için para toplamaya ikna eder. Ancak Harry hile yapar ve Eddy kaybeder. Harry, Eddy'e ya kendisine 500.000 sterlin ödemesi ya da babasının barını teslim etmesi için bir hafta verir. 

Oyuncular: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran

Yönetmen: Guy Ritchie

1917 (2019)

1917 (2019)

IMDb: 8.3

Özet: I. Dünya Savaşı sırasında, iki ingiliz askeri, Lance Cpl Schofield ve Lance Cpl Blake, gerçekleştirmesi zor bir emir alırlar. Zamana karşı bir yarışan ikilinin, Blake'in kardeşi de dahil olmak üzere 1600 askeri kurtarabilecek bir mesajı iletmek için düşman topraklarına geçmeleri gerekiyordur.

Oyuncular: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays

Yönetmen: Sam Mendes

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldızlararası (2014) Interstellar

Yıldızlararası (2014) Interstellar

IMDb: 8.6

Özet: Bilgi ve beceri yeteneği yüksek olan Cooper, çiftçilik yaparak geçimini sürdürür. İki çocuğuna iyi bir hayat sunmak için elinden geleni ardına koymaz. Bir gün, Cooper'un karşısına hiç ummadığı bir teklif gelir. Canından çok sevdiği ailesinin hatta insanlığın geleceği ve güvenliği için çok zor bir karar alması gerekecektir. 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Yönetmen: Christopher Nolan

Başlangıç (2010) Inception

Başlangıç (2010) Inception

IMDb: 8.8

Özet: Christopher Nolan'ın beyin yakan yapımlarından biri olan Incepiton'ın konusu şöyle: Dominick 'Dom' Cobb yetenekli bir hırsızdır. Rüya görme anında insanların bilinçaltına girerek önemli sırları çalmaktadır. Son kurbanı Japon işadamı Saito idir. Saito'nun bilinçaltının derinliklerinde dolaşırken ölen karısı Mal'i görür ve çalma işi başarısız olur. Bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmıştır. Bundan kurtulması için mükemmel bir fırsat yakalar. Kaybettiği her şeyi geri alabileceği son bir iş. Tabii mükemmel 'Başlangıç'ı tamamlayabilirse. Bu sefer zihinden bir şey çalınmayacak onun yerine bir fikir yerleştirilecektir.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page

Yönetmen: Christopher Nolan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
15
6
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın