Görüş Bildir
Haberler
Ne Alakası Var Demeyin; Her Yüz Tipine Uygun Bir Saç Rengi Var! Yüz Tipinize Uygun Saç Rengini Seçip Ortamların Yıldızı Olun

Ne Alakası Var Demeyin; Her Yüz Tipine Uygun Bir Saç Rengi Var! Yüz Tipinize Uygun Saç Rengini Seçip Ortamların Yıldızı Olun

R.G.
10.12.2020 - 10:37

Yüz şeklinizin daha iyi bir görünüme kavuşması ve cildinizin canlanması için sürekli makyaja ve konture ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız sorun saç renginizle ilgili olabilir. Yüzün adeta çerçevesi niteliğinde olan saçlarınızın yüz şekliniz ile uyumlu bir görünümde olmasınız istiyorsanız saç renginizi gözden geçirmeye ne dersiniz?

Önce yüz şekillerini bir tanıyalım. Temel olarak 4 adet yüz şekli var diyebiliriz. Eğer köşeli alın ve çeneye sahipseniz ve geniş elmacık kemikleriniz varsa muhtemelen köşeli bir yüze sahipsiniz. Geniş bir alnınız ve sivri bir çeneniz varsa kalp şeklinde bir yüze sahip olabilirsiniz. Eğer yüz hatlarınız çok belirgin değilse yüzünüz yuvarlak bir şekle sahip olabilir. Uzun ancak alından çeneye doğru hafifçe sivrilen bir yüze sahipseniz muhtemelen yüz şekliniz ovaldir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yuvarlak bir yüze sahipseniz...

Yuvarlak bir yüze sahipseniz...

Kate Winslet gibi yuvarlak bir yüz şekline sahipseniz doğru saç rengi ve modelini seçerek yüzünüzün daha uzun gözükmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için saç çizgisinin etrafında açık tonlar, saç uçlarına doğru ise koyu tonlar kullanabilirsiniz. Açık tonlar ile çerçevelediğiniz yüzünüz daha aydınlık bir görünüme kavuşur. Saç uçlarına doğru uyguladığınız koyu tonlar ise dikkati saç uçlarına çekerek yüzünüzün daha uzun görünmesine yardımcı olur. Dikkati elmacık kemiklerinize çeken kısa katlı kesimlerden uzak durmalısınız.

Köşeli bir yüze sahipseniz...

Köşeli bir yüze sahipseniz...

Eva Mendes gibi kare ve köşeli bir yüz tipiniz varsa doğru renkleri kullanarak daha oval ve dengeli bir görünüme kavuşabilirsiniz. Geniş bir yüz yapısına sahip olan köşeli yüzleri yumuşatmak için yüzün köşe kısımlarına ve alın çevresine açık ve koyu tonları bir arada uygulayabilirsiniz. İncecik katlar ve doğal röfleler, köşeli yüz yapısını yumuşatır ve derinlik kazandırır.

Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz...

Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz...

Jennifer Aniston gibi kalp şeklinde bir yüze sahipseniz, çeneye doğru sivrileşen bu görünümü biraz yumuşatmanız gerekir. Yüzünüzde daha dengeli ve yuvarlak bir görünüm sağlamak için çene kemiği ve kulak etrafına açık tonlar uygulayabilirsiniz. Ayrıca bu yüzlere omuz hizasında katlı kesimler oldukça yakışır.

Oval bir yüze sahipseniz...

Oval bir yüze sahipseniz...

Eğer yüzünüz Rihanna gibi oval bir şekle sahipse çok şanslısınız. Oval yüz şekli her saç rengini ve saç modelini kendine yakıştırır. Yüzünüze derinlik katmak ve güzel yüz şeklinizi daha da ön plana çıkarmak için istediğiniz saç rengini uygulayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
35
25
20
17
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın