Görüş Bildir
Haberler
Oto Yıkamacıların Bile Bilmediği Pratik Temizlik Tüyoları! Araç Koltukları İlk Günkü Haline Dönecek

Oto Yıkamacıların Bile Bilmediği Pratik Temizlik Tüyoları! Araç Koltukları İlk Günkü Haline Dönecek

R.G.
10.12.2020 - 11:38

Arabanızın temizliği ile ilgili bazı detayları gözden kaçırıyor olabilirsiniz. Ancak arabanızı temiz tutmak hem sağlık açısından hem de arabanızın yıpranmasını engellemek açısından oldukça önemli. Temiz koltuklar için arabanızı her hafta oto yıkamacılarda detaylı temizliğe götürmek zorunda değilsiniz. Üstelik evinizdeki malzemelerle çok da zaman harcamadan bu işi halledebilirsiniz. İşin ustasından araba koltuklarını ilk günkü haline çevirecek tüyolar bu yazıda…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne varsa bezde var!

Ne varsa bezde var!

Bez seçimi yanlış yapılırsa arabanızı temizlemeye çalışırken yıpratabilirsiniz. Özellikle arabanızın koltukları deri ise bu aşama önemli. Mikro fiber bir bez ile yapılacak yumuşak hareketler arabanız için yeterli olacaktır.

En önemlisi: Süpürmek!

En önemlisi: Süpürmek!

Arabanızdaki bütün eşyaları dışarı çıkarın. Daha sonra elektrik süpürgesi ile yapacağınız 5-10 dakikalık süpürme işlemi temizlik yükünüzü bir hayli hafifletecek. Bu aşamada koltuk aralarını, yerde görünmeyen alanları iyice çektiğinizden emin olun. Silme işlemine geçtiğinizde bu kırıntılarla uğraşmak istemeyeceksiniz.

Deterjanları es geçmeyelim!

Deterjanları es geçmeyelim!

Tozları, kırıntıları hallettik. Sırada koltuk silme işlemi var. Silerken kullanacağınız deterjanı seçerken arabanızın kumaş tipine uygun olup olmadığına mutlaka bakın. Kumaş temizleyici satın almak istemezseniz evdeki çamaşır deterjanını kullanabilirsiniz. Her türlü kimyasalın kumaşlarınızın rengine, dokusuna zarar verebileceğini unutmayın. Doğal deterjan isteyenler sirke ya da karbonattan vazgeçmesin. Küçük bir tüyo: Kusma lekeleri için soda işinizi görecektir.

Fırçalar en büyük yardımcımız!

Fırçalar en büyük yardımcımız!

Silme işleminin gözünüzde büyüdüğünü biliyoruz fakat küçük tüyolarımız işinizi kolaylaştıracak. Deterjanı gerekli alana sıktıktan sonra bez ile değil, fırça ile ovalarsanız kirleri yüzeye daha kolay çıkarabilirsiniz. Ardından mikro fiber bez ile üste çıkan köpükleri almak yeterli olacaktır. Aman dikkat! Bez ile silerken çok fazla baskı yaparsanız kirlerin tekrar derine gitmesine neden olursunuz. Son bir uyarı: Fırçanızın araba koltuğuna zarar vermeyeceğinden emin olun.

En önemlisi süpürmek demiştik!

En önemlisi süpürmek demiştik!

Silme işleminden sonra tekrar süpürge ile çekmek hem yüzeye çıkan kirlerin daha iyi temizlenmesini sağlayacak hem de ıslak koltuklarınızı kurutmaya yardımcı olacaktır. Eğer temizliğin ardından arabanızda kötü bir koku ile karşılaşmak istemiyorsanız koltuklarınız bir miktar kuruyana kadar arabanızın kapılarını kapatmayın. Aksi halde içeride rutubet kokusu oluşabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kural koymakta fayda var!

Kural koymakta fayda var!

Araba koltuklarınızdaki kirlerden endişe duyuyorsanız, arabanız için küçük kurallar belirlemek sizin için en iyisi olacaktır. Arabada yemek yememek, sadece kapaklı içecekler içmek gibi kurallar sizi araba temizleme işleminden bir süre uzak tutabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın