Görüş Bildir
Haberler
NATO: Gerilimin Tırmanmasına Karşıyız; Çatışma İstemiyoruz

NATO: Gerilimin Tırmanmasına Karşıyız; Çatışma İstemiyoruz

Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesine ilişkin NATO'dan bir açıklama geldi. NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı Philip Breedlove, 'Gerilimin tırmanmasına karşıyız.' dedi ve Rusya'nın Türkiye ve NATO ile çatışma istemediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı Philip Breedlove, Rusya'nın Türkiye ve NATO ile çatışma istemediğini söyledi. 

Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesine ilişkin  Letonya ulusal haber ajansı LETA'ya açıklamada bulunan Breedlove, 'NATO, sadece  Türkiye değil, tüm ittifak ülkelerinin hava sahası egemenliği konusunda çok  ciddi. Yükümlülükleri yerine getiriyoruz ve NATO üyesi ülkelerin hava sahası ve  yeteneğini desteklemeye devam edeceğiz' dedi.

Diplomatik çözüm istediklerini belirten Breedlove sözlerini şöyle  sürdürdü: 

'Gerilimin tırmanmasına karşıyız. Bu nedenle, Ankara ile Moskova  arasındaki konulara diplomatik çözüm bulunmalı. Her şeyi konuşmanın zamanı geldi.  Rusya, Türkiye ve NATO ile çatışma istemiyor. Aynı zamanda Türkiye ve NATO'nun,  Rusya ile çatışma istemediğini güvenle söyleyebilirim' 

NATO'nun Litvanya ve Estonya'daki hava üslerinde savaş uçaklarının  olduğunu hatırlatan Breedlove, üç Baltık ülkesinin de korunduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Türkiye Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez  uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları  çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede  bulunmuştu. 

RusyaHatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak  bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali  yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti. Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş,  Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların  tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti. 

Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
1
0
0
0
0
0