Görüş Bildir
Haberler
Namık Tan Kimdir? Eski Büyükelçi Namık Tan'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Namık Tan Kimdir? Eski Büyükelçi Namık Tan'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Bahadır
09.04.2023 - 11:28

CHP, milletvekili adaylarını belirlemeye başladı. İstanbul'daki üçüncü bölgenin ilk sırasında yer alan ve  2010-2014 yılları arasında diplomat görevini üstelenen Namık Tan'ın hayatı vatandaşların merak konusu oldu. Namık Tan'ın siyasi geçmişine dair incelemelerde bulunmak isteyenler araştırmalarına başladı. Peki Namık Tan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Namık Tan'ın hayatı ve siyasi kariyeri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Namık Tan kimdir?

Namık Tan kimdir?

Namık Tan, 1956 yılında Mardin'de doğdu. Aslen Hataylıdır. Babası  Mehmet Rami Tan, Namık Kemal'e olan sevgisinden dolayı oğluna Namık adını verdi. İlköğretim hayatına Hatay'da başlayan Tan, 4. sınıfta eğitimine Ankara'da devam etti. Galatasaray Lisesi'ni kazanan Tan, ailesinin yanından ayrılmamak için İstanbul'a gitmedi ve TED Ankara Koleji'nde lise eğitimini tamamladı. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazarak lisans eğitimini burada noktaladı. Lisan eğitiminin ardından Ticaret Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. Ardından askerlik hizmetini tamamladı. 

Askerlik hizmetini yerine getirirken Dışişleri Bakanlığı'nın açtığı sınavları kazanarak, 1982 Temmuz'unda bakanlığın Denizcilik Sorunları Dairesi’nde ilk görevine başladı. Sırasıyla Moskova ve Abu Dabi elçiliklerinde kâtip olarak çalıştı. 1989'da Personel Dairesi’'nde başkâtip olarak görev yapan Tan, 1990'da Cumhurbaşkanlığı’nda görevli bakanlık memuru olarak başkâtip ve özel kalem müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 1991-1995 yılları arasında Washington Büyükelçiliği'nde önce başkâtiplik 1997-2001 yılları arasında ise müsteşar olarak görev yaptı.1996-1997 yılları arasında Dışişleri Bakanları Emre Gönensay, Tansu Çiller ve İsmail Cem'in özel kalem müdürü oldu.

Büyükelçilik görevleri

Büyükelçilik görevleri

2006'nın Aralık ayında İsrail'de Tel Aviv büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu'nun yerine atandı. 22 Ocak 2007'de İsrail'deki görevine başladı. Temmuz 2009'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na getirildi. Nabi Şensoy'un Aralık 2009'da Washington büyükelçiğinden istifa etmesinin ardından 25 Şubat 2010'da Washington büyükelçisi olarak görevine başladı. Tan, 17 Mart 2014 tarihine kadar bu görevini sürdürdü daha sonrasında ise görevine merkezde devam etti.

Namık Tan özel hayatı

Namık Tan özel hayatı

Askere gitmeden önce 25 yaşındayken Fügen Tan ile evlendi. Bir erkek, bir kız olmak üzere iki çocukları vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın