Görüş Bildir
Haberler
Müziğin İyileştirici Gücü: Rahatlama ve Dinginlik Verecek, İçinize İşleyen 14 Mistik Enstrüman

Müziğin İyileştirici Gücü: Rahatlama ve Dinginlik Verecek, İçinize İşleyen 14 Mistik Enstrüman

Gokce Kuralay
17.04.2015 - 13:06 Son Güncelleme: 03.06.2015 - 03:24

'Müziğin tatlı uyumu bizi keyiflendirmenin yanı sıra birçok farklı şekilde etki eder. Solgun ruhumuzu şenlendirir, yüzümüzdeki endişeleri siler, çatılmış kaşlarımızı yumuşatır, neşelendirir; dünya üzerindeki bütün hoş şeyler içinde insan kalbini daha fazla mutlu eden ve canlandıran bir şey yoktur.' Giraldus Cambrenis

Ses terapisinin başlangıcı binlerce yıl öncesine, mistik enstrümanların tedavi amaçlı kullanıldığı zamanlara kadar uzanır. Ses titreşimlerden ibarettir ve bildiğimiz gibi titreyen atomlar yaşamın merkez noktasıdır. Enstrümanına göre, yayılan titreşimler ile hücre seviyesinde etkilenebiliriz. Belli başlı enstrümanlarsa 'Beta Beyin Dalgası Kalıpları' (bu beyin dalgaları konsantrasyon,endişe, 'kaç ya da savaş' tepkisi ilke ilişkilidir) diye bildiğimiz durumdan 'Alfa','Teta' ve hatta 'Delta' beyin dalgalarına getirir. 'Alfa' rahatlama, 'Teta' meditasyon ve 'Delta' da trans hali durumlar ile ilişkilidir.

Başka bir deyişle, beyninizi rahatlatarak daha sakin, canlı ve gençleştirici bir ruh haline müzik dinleyerek ya da o enstrümanı çalmayı öğrenerek ulaşmak mümkün.

Size faydaları:

* Akıl - duygu dengesi sağlanır.

* Stres ve kaygı azalır.

* Konsantrasyon ve hafızayı iyileştirir.

* Uyku kaliteniz artar.

* Bağışıklığınız güçlenir.

* Daha fazla yaratıcılık sağlar.

* Yükselmiş maneviyat verir.

Aşağıda ses terapisinde kullanılan en iyi 14 enstrüman listelenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dövülmüş Santur

Biçimsel olarak kanuna benzer.Irak, İran ve Hindistan kökenlidir. Teller üzerine ahşaptan yapılan küçük çekiçlerle vurma yoluyla çalınır.Santur hem telli hem de vurmalı çalgı niteliğindedir. Bu tarz enstrümanlara kordofon da denir.

Orta Çağ Santur Müziği

2. Gong

Hakkı verilerek çalındığında (vahşileşmediğinizde yani!), gongun güçlü iyileştiriciye sahip bir enstrümandır. Fiziksel, duygusal ve ruhsal ahenksizliği giderdiğine inanılır. Neredeyse M.Ö. 4000 yılında bile faydalanılan bu enstrüman, yoga,meditasyon ve diğer uygulamalarda Çakra dengelemesinde kullanılır.

Kadim İyileştirici Gong

3. Rüzgar Çanı

Biz bu rüzgar çanlarını evimizi süsleyen güzel aksesuarlar olarak görsek de, geçmişi Antik Roma'ya, Hindistan'a ve Çin'e kadar gider. Feng Shui öğretisinde çokça sözü geçen Çi Enerjisi'nin (hayat enerjisi) akışını en üst düzeye çıkarmakta kullanılır. Ayrıca bu enstrümanlar ilahi tını ve sesler çıkarır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun uzun dinlemek isteyenlere...

4. Pan Flüt

Genellikle tahta, fildişi ya da bambudan yapılan pan flütlerin geçmişi 6000 yıl öncesine kadar gider. Peru,Ekvador ve Bolivya'da yaygındır. Halk müziğinde ve yumuşak,sakinleştirici melodilerde sıkça rastlanır.

Gözlerinizi kapayın ve rahatlayın

5. Şarkı Söyleyen Kase

Geçmişi 12. yüzyıla uzanan şarkı söyleyen kaseler bütün Asya'da kullanılmıştır .Tibet manastırlarında ve tapınaklarında meditasyon uygulamalarında yararlanılmıştır. Günümüzdeyse, ruhani seremonilerde,yogada ve geleneksel meditasyon uygulamalarında da yaygındır.

Çakra Tedavisi için Bire Bir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hang

Hang, ilk kez 2000 yılında İsviçre'de üretilen bir müzik aletidir. 'Hipnotik bir çalgı' olarak nitelendirilen Hang, Bern dilinde ve Macarca'da 'el' anlamına gelmektedir. Hang'i iki İsviçre vatandaşı, Sabina Schärer ile Felix Rohner, dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirdikleri uzun araştırma ve incelemeler sonucunda bir perküsyon enstrümanı olarak üretmişlerdir. Tamamen çelikten üretilen Hang, kucağa yerleştirilip, el ve parmaklar kullanılarak çalınır.

Muhteşem bir Hang gösterisi!

7. Diyapozon

Diyapozon 1711'de üretilmiş acayip,küçük ve harmonik bir enstrümandır. Başta aletleri akort etmek için tasarlanmıştır. Şimdilerdeyse, diyapozonun tedavi edici yanından yararlanılmaktadır. İnsanın enerji alanını dengeler ve uyumu arttırır.

Deeriin bir rahatlama!

8. Didgeridoo (Didjeridu)

Aborjinler tarafından kullanılan üflemeli bir çalgıdır.Bin yıldan daha eskiye uzanan geçmişiyle en ilkel müzik aletlerindendir. Ana vatanı Avustralya’dır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meditasyon Ruhu- Yerli Didjeridu Çalıyor

9. Kalimba

Çıkış yeri Afrika olan kalimba, Mbira ya da başparmak piyanosu olarak da bilinen Orta, Batı ve Doğu Afrika çalgısıdır. Tarihi binlerce yıl öncesine kadar gider. Genellikle tahta ve metalden üretilir, sesiyse günümüzdeki Hang ya da arp sesine benzediği söylenir. Çalmasıysa çok kolaydır. Zimbabwe'de akıl hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır.

Tanıdık Bir Melodi!

10. Djembe

Batı Afrika kökenli bir vurmalı çalgıdır. Tahta, ip ve keçi derisinden yapılır. Çoğunlukla farklı bilinç hallerini harekete geçirmek için veya kişinin günlük stresini atmak ve kaygıyı azaltmak için çalınır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yağmur Çubuğu

Kurumuş kaktüs dalından yapılan bir müzik aletidir. Aztekler tarafından icat edildiğine inanılır ve içinde spiral şeklinde dikenler bulunan bu dallar birçok çakıl eklenerek hazırlanır. Adından da anlaşılacağı üzere yağmur sesine benzer rahatlatıcı ve sakin bir ses çıkarır.

Kulaklıkla dinlemeniz önerilir!

12.Kızılderili Flütü

Adından da anlaşılacağı üzere Kızılderililerin geliştirdiği bir çalgıdır. Günümüzde de kalp ritmini yavaşlatmak, strese olan eğilimi azaltmak ve psikolojik uyum için kullanılır.

Gözlerinizi kapatın ve rahatlayın

13. Monokord

Pisagor tarafından icat edildiği söylenir. Birçok müzik aletinin atası olduğu kabul edilir Titreşimleri için vücut sakinleştirilebilir ve canlandırılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Arp

Sanki melekler çalıyormuş gibi gelen sesiyle bildiğimiz arp, M.Ö. 3000 yılından beridir tüm dünyada kullanılmıştır. Yumuşak ve hoş sesiyle sakinleştirici etki yapar. Bu yüzden günümüz tedavilerinde de sıkça yer alır.

Kelt Müziğinden Bir Parça

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
21
4
4
3
2
2